Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем с AАM модул за 163W

• Please log in to reply
6 мнения по тази тема

#1 nikolaycho23

nikolaycho23

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Ml270CDI 2003

Публикувано 18 януари 2012 - 16:16

Здравейте Колеги, проверих из форума и видях че няма такава тема и затова ви пиша с молба за помощ.

Колата е ML270CDI 2003 година

Бях в Балкан Стар и там ми казаха че трябва да сменя ААМ 1635450016 , но за тях най лесно е с ново !

По принцип когато отключих светна цялото табло и работи все едно си дал на контакт парно ,музика .И при това положение като вкараш ключа и не може да запали. Заключих от ключа и пак го отключих и се оправи.Пуска си сам светлините и ми изчезнаха дългите светлини. Това го прави 3 пъти за година и половина и забелязах че го прави само когато е много влажно и студено.
Иначе колата работи перфектно.Не зная но мисля че трябва да се оправи този проблем.

Моля кажете ако знаете дали се ремонтира този модул , как се сваля ,дали някой е имал такъв проблем ,само с нов ли се оправя или има и други варианти?

В балкан Стар казаха че това се прави само при тях и после се заучавал самия модул защото той управлявал и ключовете.

Благодаря , предварително!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  1.jpg   62,97K   54 Брой сваляния

• 0

#2 slav4o

slav4o

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Интереси:Обичам автомобилите и спорта. Инересувам се от иновации и политика. Практикувам риболов, карам уиндсърф и ски.
  • Автомобил:
    w163 ML320 2000г.

Публикувано 18 януари 2012 - 23:01

Само четири теми под твоята съм описал проблем с моя ААМ модул. Съветвам те да свалиш модула и да намериш човек който се занимава с електроника. Нека да прегледа платката и пиновете на буксата която се включва към блока с бушоните. Възможна е студена спойка или лоша връзка някъде. След свалянето на модула не е нужно никакво обучаване. Ако и след това имаш същите проблеми може би ще се наложи смяна на ААМ и свързаното с това обучаване.
  • 0

#3 nikolaycho23

nikolaycho23

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    Ml270CDI 2003

Публикувано 18 януари 2012 - 23:25

Много благодаря за отговора,прочетох я внимателно.Там питаш какво управлява този блок ? Управлява външно осветление ,вътрешно ,табло музика,климатронок,ел стъкла и огледала (АММ е :All Activity Module)
Та току що и аз свалих моят и установих че така съм я купил ! И сега се сещам че предишния собственик ми каза че има много МЛ - ли втора употреба и има много части за тях дори и за компютри!
Някой мърляч го е свалял преди това и е изпочупил щипките на корпуса .Вътре беше презапоявани доста неща и си мисля че ако го направи пак и зачести ще отида на нов да му се невиди.Какво да се прави , важното е да сме живи и здрави :)
  • 0

#4 slav4o

slav4o

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Интереси:Обичам автомобилите и спорта. Инересувам се от иновации и политика. Практикувам риболов, карам уиндсърф и ски.
  • Автомобил:
    w163 ML320 2000г.

Публикувано 19 януари 2012 - 00:37

Моята платка беше като нова. Проблем имаше само в пиновете на буксата. Странно е че твоята е в такова състояние! Щипките на капачето и при мен се изпочупиха ,но демонтажа го правих при 5 градуса под нулата. Все пак занеси модула да го погледне някой който разбира от електроника /става и добър телевизионен техник/!
  • 0

#5 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 януари 2012 - 12:14

Това го прави 3 пъти за година и половина и забелязах че го прави само когато е много влажно и студено.

Иначе колата работи перфектно.

Отговора е в поста ти.

Отвори отново модула, почисти, подсуши и ревизирай уплътнението което пази от влагата.

След като работи в сухо време, какъв модул ще търсиш ? Защо? Нали работи. Просто се постарай да ограничиш достъпа на влага!

Публикувано изображение
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#6 iliann69

iliann69

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 26 Мнения:
  • Интереси:коли и пистови мотори
  • Автомобил:
    ML400CDI

Публикувано 20 януари 2012 - 21:31

колега ето тел.0898689638 казва се Радко. до сега ми е правил много неща както и компа на МЛ..
  • 0

ML- W163-W164 - AMG

#7 nikolaycho23

nikolaycho23

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    Ml270CDI 2003

Публикувано 24 януари 2012 - 21:03

Благодаря колеги , записвам телефона . За сега няма никакъв проблем след като го херматизирах и залепих и ако пак се получи ще потърся Радко.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни