Промиване на климатична инсталацияw124
Започната от Subsonic, 02 яну 2012 - 17:19:42
8 мнения по тази тема
Публикувано 02 януари 2012 - 17:19
Здравейте Колеги,
Честита Нова година.
Исках да попитам с какво се промива климатичната инсталация на w124? Става въпрос за система, която се стояла отворена дълго време и е възможно да са попаднали боклуци вътре.
Казаха ми, че преди да се напълни с фреон, трябва да се направи промивка с нещо, но не разбрах какво.
Ако някой знае какво и откъде да го намеря, да пише.
Честита Нова година.
Исках да попитам с какво се промива климатичната инсталация на w124? Става въпрос за система, която се стояла отворена дълго време и е възможно да са попаднали боклуци вътре.
Казаха ми, че преди да се напълни с фреон, трябва да се направи промивка с нещо, но не разбрах какво.
Публикувано 02 януари 2012 - 20:22
В Балкан Стар ми предлагаха за S класата някаква такава промивка, за 200 сестерции, с обезпаразитяващи и тем подобни препарати.
Да питам утре ако искаш за какво иде реч?
Да питам утре ако искаш за какво иде реч?
Публикувано 02 януари 2012 - 22:59
Отиди в сервиз за автослиматициЗдравейте Колеги,
Честита Нова година.
Там ще ти промият нещата и ще ти напълнят тръбиците с каквото трябва
Ръчно не става
Трябва си ...помпи
Да смениш и филтър-дехидратора - Задължително!!!
Поздрави

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 02 януари 2012 - 23:31
Благодаря за отговорите колеги. Наистина става въпрос за промиване на тръбите и маркучите в климатичната система, преди да се зареди с фреон и масло.
Ще се доверя на професионалистите в сервиз за автоклиматици.
Публикувано 02 януари 2012 - 23:34
Филтър-дехидратора ...!!!Благодаря за отговорите колеги. Наистина става въпрос за промиване на тръбите и маркучите в климатичната система, преди да се зареди с фреон и масло.
Поздрави

Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 03 януари 2012 - 00:01
Намерих нещо за промиването:
http://www.e38.org/p...sh/flushing.htm
В този ред на мисли - може ли да се направи ретрофит с R134 на система, предназначена за R12, без да се сваля компресора?
Само с промиване на старото минерално масло с подходящ агент - R11, разтоврител на етерична основа, или каквото там е правилно да се ползва?
В този ред на мисли - може ли да се направи ретрофит с R134 на система, предназначена за R12, без да се сваля компресора?
Само с промиване на старото минерално масло с подходящ агент - R11, разтоврител на етерична основа, или каквото там е правилно да се ползва?
Публикувано 03 януари 2012 - 00:08
Намерих нещо за промиването:
Правено е
и работи идеално
Даже мога да те свържа с момчето да ти обясни как точно и колко струва цялата работа
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 03 януари 2012 - 00:13
Според мой приятел който работи в сервиз за автоклиматици и има доста опит - МОЖЕ
Чудесно - ще знам към кого да се обърна като му дойде времето, защото с тоя R12 става все по-трудно, а и е доста по-скъпо зареждането.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА