Posted 22 December 2011 - 19:48
Виж, дали цените са ниски, нормални или високи - това е разтегливо понятие. В заведението имаше менюта, в които цените са написани. Ако някого не го устройват цените - никой не го кара да консумира нищо насила - нали така.
Относно салатите и безалкохолните, които бяха на масата - отчитам, че е наш пропуск, че не предупредихме хората, че следва да си ги сметнат в сметката. Не поръчахме "салатка и безалкохолно" от клуба по няколко причини: 1) не знаехме предварително колко човека ще дойдат... 2) не всички идващи на мероприятието са членове на клуба и няма да е справедливо с членския внос на хора, които не са дошли, да плащаме консумацията на хора, които не са пожелали да станат членове... Бяха поръчани, защото от заведението поискаха предварително да подготвят поне салатите, за да не се бави кухнята, когато пристигнем и защото трябваше да има нещо поставено срещу капарото, което оставяме за резервацията.
Втори пропуск, който отчитам, е че трябваше да се пуснат отделни сметки на масите. Мислех си го, преди да отида, защото не се случва за първи път - случвало се е и в рибарица (с голяма сума), случвало се е многократно и на сбирките в сряда в О!Шипка. За съжаление, закъснях, а когато пристигнах, част от хората вече бяха пристигнали, бяха се настанили и бяха поръчали... не исках да се разправям със сервитьорите, тепърва да променят сметките. Освен това очаквах, че от заведението сами ще съобразят, ако не на всеки отделна, то поне на двете големи маси сметките да са отделни. Най-вече разчитах, че се събират хора, които са над тези неща и че ако стане грешка със сметката - лесно ще се изчисти въпроса. За мое голямо съжаление - явно съм бил в грешка и за още по-голямо съжаление - за пореден път. Както каза Момчил - ще ги платим, тия дето останаха до края, но остава неприятно усещане и човек се замисля следващия път като се организира нещо подобно - има ли смисъл?
Ако смяташ, че на мен ми доставя удоволствие, да пускам темата и да ходя като пъдар, да смятам на хората - кой е изял едно кюфте и кой две пържоли, колко тежи шишчето, кой каква ракия е пил и колко безалкохони си е поръчал - жестоко се лъжеш. Нито ми се занимава да сканирам касови бележки, нито да звъня днес на 100 човека по телефона, нито да се занимавам с това цял ден. Обаче недостигащите пари ги извадиха хората, които останаха до края и от касата на клуба - от оная каса в която всички са давали, а не само тези, които не са си платили сметката... и не е справедливо - нито да се плати от хората, които са останали, нито от касата. Затова е пусната темата. Срам ме е и ми е изключително неприятно, че се налага да пускам подобни теми във форума... обаче и да си седим и да си траем - и това няма да стане.