Индикация за изгоряла крушка - светлината за мъглаW124
Започната от sakata, 16 дек 2011 - 11:38:33
10 мнения по тази тема
Публикувано 16 декември 2011 - 11:38
Скоро в големите мъгли установих, че не ми работи светлината за мъгла. При включена третата позиция на копчето светка индикацията за изгоряла крушка.
Сменях крушката от шофьорската страна, защото от пазажерската изобщо няма пластини. Крушката е точните ватове и не свети, явно не стига ток до нея.
Гледах и бушона, но там май са на едно халогени и светлина за мъгла, а халогените ми работят и познанията ми стигат до тук.
Какво да погледна следващо?
Сменях крушката от шофьорската страна, защото от пазажерската изобщо няма пластини. Крушката е точните ватове и не свети, явно не стига ток до нея.
Гледах и бушона, но там май са на едно халогени и светлина за мъгла, а халогените ми работят и познанията ми стигат до тук.
Какво да погледна следващо?
I expect nothing. I fear no one. I am free.
Публикувано 16 декември 2011 - 18:02
защото от пазажерската изобщо няма пластини
Попринцип ако правилно те разбрах от пасажерската страна няма пластини, следователно няма как да свети и няма да има консумация на ток. За това ти индикира за изгоряла крушка. За да се изключи индикацията за изгоряла крушка трябва и от двете страни да свети.
П.С. ако са запоени на касо отзад стоповете и светлините за мъгла да светят заедно пак може да дава проблем, при мен беше така.
Публикувано 16 декември 2011 - 19:49
Това изобщо не е така колега. Задният габарит за мъгла принципно е само от лявата страна, а при неналичие на жички и пластинки за такава крушка в десния стоп няма как заради това да свети индикация за изгоряла крушка. Проблемът най-вероятно е в буксата за стопа. Може да не прави добър контакт. Също така си погледни дали жичката за масата не е прекъсната. Ние имахме такъв случай в 124ката - масата се беше прекъснала и при включване на ляв мигач мигаха всички крушки в стопа и респективно при натискане на спирачките всички светваха като коледна елхичка.Попринцип ако правилно те разбрах от пасажерската страна няма пластини, следователно няма как да свети и няма да има консумация на ток. За това ти индикира за изгоряла крушка. За да се изключи индикацията за изгоряла крушка трябва и от двете страни да свети.
Луд умора нема, само се поти

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Публикувано 16 декември 2011 - 20:54
Често ламаринките на плюсовете им хлътват навътре. Ключа за Бенца в джоба и бръкни с нещо да я извадиш по към теб. Понапъни я малко,почисти буксата дет вика колегата,пробвай и ако не светне започваш да мериш на буксата........ако там липсва..... отиваш отпред при ключа...... размърдваш и почистваш неговата многопинова букса..................а ако имаш на стопа......проверяваш всички тенекиени писти на основата му.
Крайният вариант...викаш 'портокал' на 0877577566 и ти давам един ключ за проба. Но едва ли ще се стигне до там.........няква дреболия е.
124 не страда от този ключ! Друго място няма! Ключа е захранен и няма как да се търси причината по кабелите до предпазителите....ако не е ще изгасне всичко без аварийните.
Предпазителите за линията са си бамбашка а па и си ги проверил. ')
Крайният вариант...викаш 'портокал' на 0877577566 и ти давам един ключ за проба. Но едва ли ще се стигне до там.........няква дреболия е.
124 не страда от този ключ! Друго място няма! Ключа е захранен и няма как да се търси причината по кабелите до предпазителите....ако не е ще изгасне всичко без аварийните.
Предпазителите за линията са си бамбашка а па и си ги проверил. ')
Този пост е редактиран от бай Васил: 16 декември 2011 - 20:58
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 18 декември 2011 - 14:02
На мен ми го прави този проблем от време на време,просто не включва задната светлина за мъгла и индикира за изгоряла крушка.След като я изгася и на следващия път ня се появява дълго време.Иначе си свети,но от време на време (от дъжд на мъгла) не светва.
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz
Публикувано 18 декември 2011 - 21:03
Това да им е! 
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 20 декември 2011 - 23:14
мерси приятели, ще последвам съветите ви и ще завърша темата когато отстраня проблема
Публикувано 29 декември 2011 - 23:18
Проблемът е отстранен благодарение на вас и вашите съвети. Благодаря на всички отзовали се по темата.
С едно ключе разръчках клемата и малко вдигнах пластината и О чудо - светлината за мъгла заработи. Пожелавам на всички повече коли и проблеми, които се отстраняват като с лекота като този
С едно ключе разръчках клемата и малко вдигнах пластината и О чудо - светлината за мъгла заработи. Пожелавам на всички повече коли и проблеми, които се отстраняват като с лекота като този
Публикувано 07 януари 2013 - 19:40
аз съшто имам един проблем с индикациата за изгоряла крушка,но при мен всичко си свети но като включа габарити лампата светва и не гасне
Публикувано 07 януари 2013 - 23:00
Сега остава да кажеш че си сложил някъде диоди!
Ако не е така и всички крушки са както трябва оригинално,по предписаните ватове,и все пак лампата светва,и то на габарити,възможните са:
Малките габаритчета във фара,задните габарити на стоповете,двете крушки за задния номер.Виж първо тях,може да не дават добър контакт.
Ако лампата светва,след като натиснеш спирачката,сещаш се,нея няма как да я видиш че е изгоряла крушката на стопа,ако си сам.
Ако не е така и всички крушки са както трябва оригинално,по предписаните ватове,и все пак лампата светва,и то на габарити,възможните са:
Малките габаритчета във фара,задните габарити на стоповете,двете крушки за задния номер.Виж първо тях,може да не дават добър контакт.
Ако лампата светва,след като натиснеш спирачката,сещаш се,нея няма как да я видиш че е изгоряла крушката на стопа,ако си сам.
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz
Публикувано 08 януари 2013 - 11:09
То няма какво да я вижда, при първото натискане на спирачката ще му светне индикацията... ако ти изгори крушка на фарове или габарити светва индикация, обаче като загасиш светлините угасва и индикацията, докато при изгоряла крушка на стоп, натиснеш ли педала индикацията си остава за постоянно независимо, че си пуснал спирачката. трябва да загасиш колата и тогава чак се нулира, до следващото спиране.

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА