Организирахме се на 8ми , да ходим на вила в Еленския балкан.Всичко точно , паля колата всичко точно.
Тръгваме 5 коли от Габрово за към Елена ( 100 км - през Търново)
Заваля един снежец , убиец направо.Колата си се движи много нормално , без проблеми.
Стигаме ние една отбивка да изчакаме 1 кола , че изостана , бия си паркинг , слизам от колата и гледам излизат някакви пари от нея , викам това заради , снега и топлото дето съм пуснал.
Тръгнахме ние , ама светна лампата , а преди това бях сипал 40 лева , викам тия 16 кила не мога да ги изразходя за 50 километра.
На 10 километра от селото където бяхме , ми замириса на нафта , ама яко на нафта . И като запуши пущината , едно такова бяло , като мъгла , викам тука си е*а майката.А то вали 1 сняг , дъжд , студ студ , студ само за вино.
Отварям капака и кво да вида , цялата колата в нафта , долу се стича по генерацията , по кутията , по алтернатора , върху колекторите , абе на всякъде . Ей пресече ме сърцето , в това село има няма 60 човека и кучета нямаше даже.
Оставих я да поработи малко и я угасих , а нафтата беше паднала долу в резервата вече , отворих капака , забърсах всичката нафта , че да вида от къде тече . Веднага се досетих , че може да е някой маркуч за излишната нафта , абе направо си бях сигурен , че е той
Айде почна се търсенето на еврейска звезда , тя пък беше паднала в на майка си п*тката в багажника , намерих я , но няма тричотка , то се така ще стане да нямаш нещо.Захванах я с клещи , отвъртях 8 далаверки , махам капака и що да видя , всички дулапчета преливат от нафта и скъсан маркуч няма . И се хванах за главата , вече премръзнал от студ , вали ме един сняг , дъжд и то -6 градуса , студ , много студ.
Оп измуках с една спринцовка всичката нафта и викнах едно приятелче , да запали и аз да гледам от къде хвърля нафта.
Оп и гледам на 6ти цилиндър , до дюзата излиза някакъв мощук , явно побългарено защото е бил запушен с парче маркуч и нещо като болт.
Отрязах нов маркуч , запуших го с старата далаверка и заспа работата , запалих мотора и спря да пълни с нафта гнездата.
Не сложих пак капака , че да видя дали до Габрово , ще има проблеми.
И от там като се почнаха едни вина , едни пържоли , едни народни песни , мале мале .
Та да питам , каква роля играе тая далаверка , ясно е че пръска няква нафта , поне аз така го разбирам.
Може ли да се оправи по някакъв начин , защото то като е излязло 1 път , ще изкочи и втори .