Обслужване Мерцедес Е290ТД 97г.
Started by emcho_k, 03 Dec 2011 - 12:42:28
13 replies to this topic
Posted 03 December 2011 - 12:42
Здравейте,
От вчера съм и аз в клуба с Мерцедес Е290ТД автоматик 1997г. Колата по начало е много стегната, но искам да сменя някои работи по нея.
Та бихте ли ми казали качествен сервиз в София? Също така и откъде бих могъл да се сдобия с 4ри нови зимни гуми на приемливи цени?
И последно, къде мога да си направя нов сгъваем ключ за колата?
Поздрави и благодаря предварително!
От вчера съм и аз в клуба с Мерцедес Е290ТД автоматик 1997г. Колата по начало е много стегната, но искам да сменя някои работи по нея.
Та бихте ли ми казали качествен сервиз в София? Също така и откъде бих могъл да се сдобия с 4ри нови зимни гуми на приемливи цени?
Posted 03 December 2011 - 13:49
Здравей, колега,
аз имам същия автомобил, но е ръчка. Много е важно да кажеш какво искаш да смениш. Най-честите консумативи са биалетки- 50-60 лв, Лемфьордер. Трябва да кажеш какво искаш да смениш,з а да ти кажем марки. А сервиз, от кой район си? И сгъваем ключ-тип рибка, Балкан Стар или някой ключар. Поздравления за придобивката, невероятна кола е
аз имам същия автомобил, но е ръчка. Много е важно да кажеш какво искаш да смениш. Най-честите консумативи са биалетки- 50-60 лв, Лемфьордер. Трябва да кажеш какво искаш да смениш,з а да ти кажем марки. А сервиз, от кой район си? И сгъваем ключ-тип рибка, Балкан Стар или някой ключар. Поздравления за придобивката, невероятна кола е
Posted 03 December 2011 - 14:25
Здравей,
Да колата е невероятна, за пръв път карам мерецедес и съм очарован. Иначе искам като цяло ходова част отпред и отзад да се прегледа,
също така веригата че за тези 283000хил км. незнам дали е пипана, също така и автоматика (по него незнам какво да се сменя така че очаквам предложения).
Питам за сервизи в района на зона Б-5, където знаете че има читави, може и да не са точно там, стига да работят качестввено
Да колата е невероятна, за пръв път карам мерецедес и съм очарован. Иначе искам като цяло ходова част отпред и отзад да се прегледа,
също така веригата че за тези 283000хил км. незнам дали е пипана, също така и автоматика (по него незнам какво да се сменя така че очаквам предложения).
Питам за сервизи в района на зона Б-5, където знаете че има читави, може и да не са точно там, стига да работят качестввено
Posted 03 December 2011 - 14:38
Колегите ще ти кажат за сервизи, просто не ми се е налагало досега. По автоматика ако не ти създава проблеми, само масло
Posted 03 December 2011 - 21:14
Колеги кажете в кой сервиз да ходя, и ако може да кажете какви неща да отбележа като важни за преглед (като изключим масло двигател и автоматик).
Posted 03 December 2011 - 22:29
По окачването- селенови втулки, биалетки и евентуално шарнири
Posted 04 December 2011 - 00:28
Колега ако мислиш. че колата е стегната, защо я чешеш там където не я сърби 
Смени си маслото на двигатела заедно с въздушен, маслен и горивен филтър, смени маслото на автомата заедно с гарнитура, филтър и букса, смени си ремъка и си свиркай
Друг е въпроса, щом като ти неможеш да я закараш да ти прегледат ходовата част, амортисьорчето на двигатела да т видят дали не са разбити втулките и т.н и т.н
Смени си маслото на двигатела заедно с въздушен, маслен и горивен филтър, смени маслото на автомата заедно с гарнитура, филтър и букса, смени си ремъка и си свиркай
Друг е въпроса, щом като ти неможеш да я закараш да ти прегледат ходовата част, амортисьорчето на двигатела да т видят дали не са разбити втулките и т.н и т.н

By Batev
Posted 04 December 2011 - 00:30
А колкото до ключа сгъваем го разбирам от първите ключове, а не тип рибка, което означава 50 лева в Центъра на София.
Колегата rado32 мисля, че си го беше правил там и е доволен............поЕче инфо за ключа от него.
Колегата rado32 мисля, че си го беше правил там и е доволен............поЕче инфо за ключа от него.

By Batev
Posted 04 December 2011 - 11:02
Здравейте,
Как къде, Лазо и Хари са наши момчета. Иди,запознаи се с тях и ще останеш доволен не само от приятелското обслужване ами и от сметките.
Lazar V12
ХаPu
Edited by бай Васил, 04 December 2011 - 11:03 .
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Posted 05 December 2011 - 15:55
Относно зимните гуми аз си ги поръчах онлайн и до 2-3 дни ти ги докарват до адреса който желаеш.Все още не съм пробвал гумите на сняг и лед защото няма такъв, но тук в форума ги хвалиха няколко човека, които са карали с такива и са на добра цена. Когато ги търсих в началото на Ноември в този сайт бяха най-евтини. Сега гледам че са ги вдигнали с 3-4лв.
Аз общо ги плащах 390лв.
Ето линк: http://www.avtogumi....65-p-43915.html
Аз общо ги плащах 390лв.
Posted 05 December 2011 - 17:12
Изненадващо ниски цени предлагат в този сайт.Относно зимните гуми аз си ги поръчах онлайн и до 2-3 дни ти ги докарват до адреса който желаеш.Все още не съм пробвал гумите на сняг и лед защото няма такъв, но тук в форума ги хвалиха няколко човека, които са карали с такива и са на добра цена. Когато ги търсих в началото на Ноември в този сайт бяха най-евтини. Сега гледам че са ги вдигнали с 3-4лв.
Аз общо ги плащах 390лв.
Posted 05 December 2011 - 22:04
малко офф:http://store.emk-33.com/ тука цените са още по-ниски, но за автогуми.бг съм чувал само хубави неща
Posted 08 December 2011 - 14:01
Искам последно да ви питам нещо, което ме дразни :
значи като запаля колата всичко е ОК, но след известно време ми светвт лампите за грешки в ETS и ABS.
Не че не може да се кара така, ама в снега е малко кофти, възможно ли е заради гумите (отпред са 205/55/16,
отзад са 215/55/16). Та възможно ли е от тях да е грешката или да търся на друго място (дискове накладки, компютърна грешка)?
Поздрави
значи като запаля колата всичко е ОК, но след известно време ми светвт лампите за грешки в ETS и ABS.
Не че не може да се кара така, ама в снега е малко кофти, възможно ли е заради гумите (отпред са 205/55/16,
отзад са 215/55/16). Та възможно ли е от тях да е грешката или да търся на друго място (дискове накладки, компютърна грешка)?
Поздрави
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

View Garage