Виж колега не ми е целта полемика или реклама на нещо си...просто посочвам източници , които се аргументират с WIS документи...а ти се аргументираш с полуграмотни продавачи и продавачки дето целта им е оборот...Колега Polaris Изобщо не съм съгласен с нито едно от твърденията ти по-горе.Вече започвам да се замислям като те чета дали не си на заплата в тази наистина "световноизвестна" марка масла Fuchs.То според твоите писания масло в скорости и диф изобщо не се сменя.За спирачна течност изобщо да не говорим,а антифриз след 250000км!!! Това е меко казано абсурд според мен.Сменят се всички консумативи най-много на 60000км или 3 год.Не знам как ги четеш тия източници,които си цитирал,но ми се вижда,че ги четеш и цитираш избирателно и както на теб ти е удобно-като дявола библията.Ако искаш си сменяй маслата и течностите.Те хората явно в магазините за авточасти тия масла за скорости и диф,спирачната течност и антифриза го продават и поддържат тези артикули за имидж...ей така...не че някой ги сменя и купува ..не.Те и фирмите за масла ги произвеждат пак ей така...колкото да имат..те не се сменят изобщо...или на 250000-300000 хил км.Ей колега по-големи глупости не съм чел в този форум.Ако за теб да обслужиш един Бенц е да му смениш моторното масло и филтъра,то разбирам те.Аз обаче сменям всички течности ей така на 2-3 год.Де да знам след твоите писания, че не се сменят се замислих..дали не правя грешка някаква??И представяш ли си не слагам и не харесвам изобщо това масло Fuchs,но това разбира се е мое мнение и не ангажирам никого,гледам Веско и той е с такова,може и хубаво да е.Но такива хуморески,че оригиналното масло на Мерцедес е Fuchs е меко казано не сериозно да говориш толкова убедително сякаш работиш в Мецедес и ти го бутилираш.Може и Fuchs да е ,но никой не знае със сигурност.А такива фирми според теб като Mobil,Castrol,BP,Valvoline,Total,Liqui Moly /В тоя ред на мисли като писа за масла с молибденови добавки виждам,явно,че си по-светнат от мен/,не на последно място и Motul-една такава неизвестна марка масло,но разбира се не е толкова добра като каk беше...Fuchs
.В заключение мога да кажа,че може да си твърдиш и за напред,че маслата НЕ се сменят,а само се доливат,но аз си ги сменям заедно с антифриза.Лека вечер и нямам намерение да влизам в полемики с теб.
няма магазин или рафинерия в България, Европа или света който да предложи масло за ръчни скорости тип 716.6 по 235.10 на мерцедес. Просто трябва да го купи от дилъра или мобил и да го препродаде одобрено е само едно единствено масло и това е ексън мобил Gear Oil MB 317!!! Фукс пишат, че имат такова но не са одобрени.ето http://bevo.mercedes.../235.10_en.html
Скорости с такова масло , а това е пълна синтетика съгласно документ в WIS SI26.00-P-0002A не подлежи на смяна...очевидно е резистентно към окисление и т.н. не съм специалист, но не пречи да се сменява...но мерцедес не препоръват смяна просто.
за дифове по 235.7 е одобрено и Фукс освен Мобил...мотули валволини пръчкотини няма в тези листи...е ок в моторните масла ги има...Мотул и Кастрол е одобрен за дифове по старата 235.0 както и още две иляди масла барабар с Prista Oil Holding EAD, RUSE/BULGARIA http://bevo.mercedes...n/235.0_en.html но не и по 235.7!
Е добре де каква по-голяма атестация от това мое да се посочи за качеставата на маслата ????
Ок в няколко поста ще посоча други неща по екплоатацията понеже темата на колежката е само за антифриз...ако има нещо грешка моля поправете я...целта тук все пак е обмен на полезна информация...
Този пост е редактиран от polaris: 02 декември 2011 - 11:14