Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 2 гласа

Експлоатационна подръжка на мерцедес...

• Please log in to reply
100 мнения по тази тема

#61 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 14 януари 2012 - 21:51

Така е Иляне ... ама да бъркат буламачи в БС или Ивая...баси...но има и манияшки вариянт да се купува от Европа...
иначе Наско дали е добро това масло може да каже некои който кара с него 500 000км безпроблемно...
В литературата е известно :
1. за по старите дифове масло по 235.0 http://bevo.mercedes...n/235.0_de.html има го Мотул одобрено ама е "Мотул транс МБ" 85/90 ...виждаме , че има одобрени и с вискозитети и 80/90 и 90 а като е с блокаж се слага и добавка в БС я има...
по новите дифове от 10г насам маслата са само по 235.7 http://bevo.mercedes...n/235.7_de.html
добавки не се слагат на това масло независимо от типа на дифа, а и то е и адски рядко...

Този пост е редактиран от polaris: 14 януари 2012 - 21:59

• 0

#62 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 15 януари 2012 - 00:06

Благодаря :) Вече ще се консултирам с тази табличка ;)
Защо да купувам масло от Германия / Европа / като Боян от форума ги докарва точно от там ? :)
Само излишна разправия вместо да завъртя една шайба и работата да бъде свършена :)
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#63 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 януари 2012 - 11:02

Искам да уточня в тази тема, даже ще пусна друга, ще гледам да е на правилното място, пък ако сгреша, управата да я закачи където трябва.

Става дума за оригинални части и масла за Бенц.

Цените им са доста по-добри от на дилъра и други търговци, дори с приспаднатата отстъпка която ползват членовете на клуба. Също така, както и от всяка закупена част, ще определя досатъчен процент който да влиза в касата на клуба. Уточнявам че макар и с процента за клуба, цената на частите ще бъде без конкуренция!

Контактът го имам от 20 години,ползвал съм го само за мен, но в следствие на споровете, реших да го употребя за доброто на клуба и останалите които не позлват отстъпки.
  • 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#64 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 15 януари 2012 - 11:45

Това наистина е жест...ок...остави контакт в тая тема и в нова специална тема съгласувана с управата тук...все пак въпроса е комерсиален и трябва да бъде уточнен в подробности. При всички положения ще е адски полезно...манияк съм по оригиналните чаркове ама акумулатор от 800лв и подобни ...нали...
само спирачна течност съм купувал от дилъра...пролетта ще сменявам спирачните маркучи да видим цена...
Също ме интересува нещо просто - маслен филтър за 111.942 ама не хартиен.

така че можем да си направим експеримент.
Ще го покажем и изтъкнем тук, ще направи добро на форума, като ще изложим преки наблюдения,ще документираме, както и ще направиш добро на себе си.

Ок какъв експеримент Бай Василе? Доколко разбрах да сравним репсойла с yacco или амсойл? Не виждам как това може да стане коректно, но ако имаш идея кажи я...Ще чуеш един ден как работи моята с yacco синтетика, но много зависи и от състоянието на мотора... не духа през маслената пръчка ...клапан не се чуе...компресия яка има...как да кажа плътен глас има...гори половин кило масло на 10 000км и дори да пробам с по "слабо" масло едва ли нещо ще се усети краткосрочно...
може би с манометър ако има при много топло време се разбира това онова...
иначе ще я снимам в София съм...

Този пост е редактиран от polaris: 15 януари 2012 - 11:51

• 0

#65 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 януари 2012 - 13:39

Може да се пуснат и проби за анализ
  • 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#66 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1883 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 януари 2012 - 17:44

Искам да уточня в тази тема, даже ще пусна друга, ще гледам да е на правилното място, пък ако сгреша, управата да я закачи където трябва.

Става дума за оригинални части и масла за Бенц.

Контактът го имам от 20 години,ползвал съм го само за мен, но в следствие на споровете, реших да го употребя за доброто на клуба и останалите които не позлват отстъпки.

И за мен би било полезно.
Абсолютен аматьор съм, но все повече се замислям да си правя сам разни неща по колата, след злополучни срещи.
започнал съм с поръчка за едно гедоре и те така
Поздрави и сори за офтопика
  • 0

#67 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 януари 2012 - 20:49

Това наистина е жест...ок...остави контакт в тая тема и в нова специална тема съгласувана с управата тук...все пак въпроса е комерсиален и трябва да бъде уточнен в подробности. При всички положения ще е адски полезно...манияк съм по оригиналните чаркове ама акумулатор от 800лв и подобни ...нали...
само спирачна течност съм купувал от дилъра...пролетта ще сменявам спирачните маркучи да видим цена...
Също ме интересува нещо просто - маслен филтър за 111.942 ама не хартиен.

На 124та ми акумулатора е оригинален Бенц-варта. :)...много е як. :)

Аз викам първо да направиме проба с частите. Измисли какво те интересува,,,,условието само ще е, всеки който иска части или де да знам кво, да извади номера на частта.,....мисля че членовете на клуба имат достъп до подобно инфо и биха помогнали на всеки с изваждането на един номер. Който може пък да си я препише от повредената част.

И напиши на кои номера-части да проверим цената....примерно, водна помпа за твоя модел, някви други. А ако трябва да проверим цена и на някакво масло, ще трябва да знам какво точно е то. Пак у форума ще се уточнява и така.

Ако мислите че си заслужава, да направим проба....после ще сравним. Като всеки който го може да участва.. пък ще преценим.

Аз търговия не искам да развивам, ако чрез подобен начин може да се помогне на някого, добре....ако не е в разрез с правилата, няма да се занимаваме и така.

Също така уточнявам че при проверка за всяка част, ще разбираме, цената и за какъв срок ще пристигне. Също така мога да ангажирам Тип Топ куриер /приятели са/ да доставят всяка част до съответният им офис в страната или до вратата, като цената за доставката ще бъде с прилична отстъпка за получателя.

Преценете. :)
  • 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#68 Blago

Blago

Чирак

• Потребители на форума
  • 220 Мнения:
  • Автомобил:
    W140, S320, 1998

Публикувано 15 януари 2012 - 22:01

Колега, по какво разбра, че марката Xenum са бутикови продукти? Може би те самите се позиционират така или?

Иначе за колегата горе за кутията на 140ката мисля така...като не се касае за любов...нали... всичко матрялно е кинти...ок...
е добре де колко се спестява като се сложи заместител на автомата, а не масло от дилъра или сертифицирано?
те това ми е интересно...100 кинта кярат ли се на 60 иляди км?
бай Васил е убеден, че Репсойла е ок ... за мотора да...за автомата нищо не казват от мерц...не знам просто от липса на опит гледам кво пишат и препоръчват...
от друга страна никъде мерц не споменават за Xenum , a това наистина са бутикoви продукти ето вносителя
http://www.expertoil...um-produkti.htm

• 0

#69 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 15 януари 2012 - 22:33

Ами всяко естерно керамично масло е бутиково. за подробности може да се направи един сърч в Гъгул "мнения за масла Xenum" доста има за четене...сравняват го с Галакси на Yacco последното го предпочитат някои...и изобщо разликата с една конфекция полусинтетика дето караме обикновено е голяма...
Но е добре да се поразгледа ако се намери негативно мнение за това масло посочете го в темата...
  • 0

#70 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 януари 2012 - 09:31

Аз вече ползвам всичко на Лики Моли. В момента съм с Двигателно полусинтетика 10W40 за дизел по 229.1, спирачно и диференциал също на Лики Моли, като в дифа имам добавка за блокажа от МВ. напролет ще сменя и антифриза.Това с еднократната смяна не ми вдъхва доверие, където и ще да е написано! При експлоатация маслата не само се окисляват, но и се смесват със стружки от износването на двигателя, а аз тая помия не ща да я въртя! Затова сменям масло на 10 000, в дифа на 60 000 и антифриз на 3 години. Спирачното и хидравликата съм ги сменил преди пет години и скоро няма да ги пипам..Но - всеки за себе си.

Този пост е редактиран от shiki: 16 януари 2012 - 09:32

• 0

#71 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
    W203 C280 4matic 2006г. 231к.с.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 януари 2012 - 12:38

На 124та ми акумулатора е оригинален Бенц-варта. :)...много е як. :)

Аз викам първо да направиме проба с частите. Измисли какво те интересува,,,,условието само ще е, всеки който иска части или де да знам кво, да извади номера на частта.,....мисля че членовете на клуба имат достъп до подобно инфо и биха помогнали на всеки с изваждането на един номер. Който може пък да си я препише от повредената част.

И напиши на кои номера-части да проверим цената....примерно, водна помпа за твоя модел, някви други. А ако трябва да проверим цена и на някакво масло, ще трябва да знам какво точно е то. Пак у форума ще се уточнява и така.

Ако мислите че си заслужава, да направим проба....после ще сравним. Като всеки който го може да участва.. пък ще преценим.

Аз търговия не искам да развивам, ако чрез подобен начин може да се помогне на някого, добре....ако не е в разрез с правилата, няма да се занимаваме и така.

Също така уточнявам че при проверка за всяка част, ще разбираме, цената и за какъв срок ще пристигне. Също така мога да ангажирам Тип Топ куриер /приятели са/ да доставят всяка част до съответният им офис в страната или до вратата, като цената за доставката ще бъде с прилична отстъпка за получателя.

Преценете. :)

Освен аз да почна пръв с частите.
Ако може някой да ми даде номерата на 2-та ремъка.Колата е тази от подписа.
След това до колкото разбрах ще трябва да се свържа с бай Васил да ми каже цена и срок. Ако бъркам нещо моля да ме поправите.
П.С. Трябва ми и спирачна течност. (Ако може да ми кажете каква да бъде)
  • 0
Публикувано изображение

#72 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 януари 2012 - 12:59

Не е необходимо да правиме връзка по телефони или лични.

Пишеме тука номерата на нещата.....изпращам запитването и после отговарям. ;)
  • 0

#73 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 януари 2012 - 13:13

Не е необходимо да правиме връзка по телефони или лични.

Пишеме тука номерата на нещата.....изпращам запитването и после отговарям. ;)

Разбрах.Значи сега ще трябва да изчакаме някой ако може да даде номерата на ремъците, защото старите са толкова напукани че дори и да има номер надали ще мога да го разчета.
Иначе бай Васко можеш ли да ми кажеш каква спирачна течност е за моя бенц и дали я има в наличност.
  • 0
Публикувано изображение

#74 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 януари 2012 - 13:49

Иначе бай Васко можеш ли да ми кажеш каква спирачна течност е за моя бенц и дали я има в наличност.

Оу..не...незнам. Не съм купувал от там течности. Наличности няма, щото се поръча директно от Германия. Приятел работи с много части там и ще ползваме неговите преференции.

Аз му звъня когато нещо тука е надуто и си го питам и той винаги ми е вадил прекрасни оферти в сравнение с това което може да се вземе оригинално от тук.
;)
  • 0

#75 rado32

rado32

Майстор

• Потребители на форума
  • 1197 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 януари 2012 - 14:54

Оу..не...незнам. Не съм купувал от там течности. Наличности няма, щото се поръча директно от Германия. Приятел работи с много части там и ще ползваме неговите преференции.

Аз му звъня когато нещо тука е надуто и си го питам и той винаги ми е вадил прекрасни оферти в сравнение с това което може да се вземе оригинално от тук.
;)

А ремъците няма как да питаш за цена без номер нали?
  • 0
Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни