Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * * 2 гласа

Експлоатационна подръжка на мерцедес...

• Please log in to reply
100 мнения по тази тема

#46 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 януари 2012 - 13:41

За пилването и пикнята си прав.

Знаеш ли що не съм доволен от доста от прехвалените марки......щото съм ги купувал по какви ли не препоръки и какви ли не цифри ...вливал съм ги и това че сутрин са им подчуквали повдигачите е най-малко. Моторите като загреят в жегите са започвали да шумят повече. Незнам защо е било така? Ментета ли ме наплашиха, .....много неприятна история.

Защо с това масло което сега ползвам, лятос не ми шумят моторите, сутрин не потракват докато го подкачат, до около 8 хиляди пробег не ми го горят. и други и други.

Не случайно споменах че ще изтъкна най-важното СПОРЕД МЕН като критерий а то е и най-прекият път между въпроса и отговора ' Кое показва дали на механиката и е добре? '

Тихата работа естествено! Шумовете от триенето, което и които, са възпрепятствани единствено от качествената смазка!

Чуваме ли ясни звуци от механиката......тя не работи добре!

Само в следствие на повишеният допир на металите- триене се образува звук!

Има ли звук, няма маслен филм между тях!

Няма ли маслен филм, МАСЛОТО Е БОКЛУК!

Или закачливо казано...час по солфеж :)
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#47 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 януари 2012 - 13:58

та собственика беше сменил маслото с АТФ по 236.6 както се допуска ...е да ама при бързо превключване от 2 на 3та имаше леко причукване...смених го с масло както си требва АТФ тип А по 236.2 и това изчезна.
така , че не е непоправимо ако е карана с некво си масло.

Подмененото масло е било ново, така ли? Предполагам че при вливането на новото сте сменили и фитъра?

Не забравяй че и той може да е бил причината.
  • 0

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#48 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 14 януари 2012 - 14:04

Ей бай Василе...е мама му стара написаното горе ме изкефи...тежи си ... хм...малко ми остава да го пробам тоя Репсол синтетика вероятно ще е - пред Yacoo и Амсойл да го предпочета това ми обърква представите леко... но всичко се променя в тоя свят..
п.п. говорех за механична кутия е моята

п.п.п. за колегата Мерц дъ паъур щом като ще е оригинално защо от друг, а не от официалния дилър?
Въпроса е принципен и нека не се приема , като заяждане или упрек към продавача...
  • 1

#49 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 януари 2012 - 14:07

Поларис, ти продаваш масла, това е супер.....ние искаме да имаме такива приятели търговци с които да си помагаме.........така че можем да си направим експеримент.
Ще го покажем и изтъкнем тук, ще направи добро на форума, като ще изложим преки наблюдения,ще документираме, както и ще направиш добро на себе си.

Как да ти кажа? Ако съумееш да употребиш тази арена правилно, може би всички ще сме доволни. ;)
  • 0

#50 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 14 януари 2012 - 14:09

неее идеалист съм бай Василе...нямам нищо общо с търговия с масла...занимавам се с търговия на канцеларски материали....
  • 1

#51 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 14 януари 2012 - 14:11

Нямам сила в маслата , дилърите и т.н
Вие ме кефите и сте силни в тази област.
За това за мене ме устройва отговора ( да струва си да ги вземеш и не не си струва да ги вземеш:)
Дали ще ми свършат работа или няма.
Яд ме е , че не познавам хора като тебе и Бай Васил на живо и че не съм от Софията , да ви хвана под ръчичка и да купим това и това масло , тоя и тоя филтър , тая гарнитура и т.н.
Ей това ме е най яд и за това задавам тъпи въпроси , защото обичам ш*баната кола и искам да се постарая да е в добро състояние.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#52 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Мнения:

Публикувано 14 януари 2012 - 14:22

Ми ок...това е смисъла на общуването тука...пак да кажа не продавам масла...но имам техническо образование и известни познания и опит
и като човек не разбира от материята , но иска мерцедеса да му е ок би трябвало :

1. официалният дилър.
2. да чете официални документи и сецификации
3, да се довери на човек или хора с голям практически опит...
истината е микс от горните неща според мен...
и понеже обичам ората ама най-обичам истината някой би ли ми обяснил защо ще купи масло в оригинал опаковка не от дилъра Балкан Стар или доказалите се Ивайджет а от друг?
  • 0

#53 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 14 януари 2012 - 14:30

Защо , защо , защитавам моето твърдение , че не разбирам и от тука следва следващата стъпка на незнанието и това е заблудата и прибързаността към нещо , което аз си мисля , че става за нещо .
Да в момента аз мисля , че това масло е добро и качествено , защото е в оригинално бутилки на Мерцедес.
Давам пак примера - цитирам директно магазина за части ,"даскалов кар" Там маслото за кутията е 37 лв / за литър , тук е 23 лева / за литър.
От тука идва цялата заблуда , защо , защото съм позволил на моята прибързаност да ме контролира.
Задаваме си въпроса защо ме контролира , ами отговора е прост - защото не знам , какво да купя.
  • 0

Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#54 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 януари 2012 - 14:32

неее идеалист съм бай Василе...нямам нищо общо с търговия с масла...занимавам се с търговия на канцеларски материали....

Още по-добре.

Що не напишеш къв Бенц коткаш, що не го покажеш? Идеалист звучи супер, малко е болестно състояние, но идеалистите винаги имате/ме :) какво да покажем и в какво най-ни харесва да се вманиачаваме и да го доближаваме до високият критерий.

Що не кажеш от къде си? Маани ги тия масла..............то па са требе да идеме у чата. Не е една беля ама требе да има ред.

Влизай по често, ти си полезен човек! ;)
  • 0

#55 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:

ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 януари 2012 - 14:38

Трифчо, тия Даскалов кар не са ли от Русе? Там се имам една засукана служителка от която зависят отстъпките. :)
  • 0

#56 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 14 януари 2012 - 17:05

То ако ще е оригинално , тука момчетата в Даскалов са мой хора , карат и те 124-ки и ще ми го продадат на около 32 лева литъра , не е проблем за отстъпката.
Исках да знам , дали има ментаци на оригиналното масло , защото в този сайт който дадох цените на литър са 23лева , а навсякъде другаде варират на цени от 30-40 лв за литър.
  • 0

#57 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1883 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 януари 2012 - 17:09

най-обичам истината някой би ли ми обяснил защо ще купи масло в оригинал опаковка не от дилъра Балкан Стар или доказалите се Ивайджет а от друг?

Еми в случая е цената, защото може да получиш същото масло на по добра такава, ако не е от официалния дилър.
Сега друг е въпросът дали маслото е оригинално

Едит: Докато си пусна поста и колегата написа по горе това, което имх предвид

Този пост е редактиран от drjivago: 14 януари 2012 - 17:10

• 0

#58 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 януари 2012 - 19:32

и понеже обичам ората ама най-обичам истината някой би ли ми обяснил защо ще купи масло в оригинал опаковка не от дилъра Балкан Стар или доказалите се Ивайджет а от друг?

Филипе, когато купувах масло за дифа в Бс ми обявиха сумата от 53 лева за литър.С отстъпката, която ползваме (пак ме изиграха) ми дойде на 50 лева.Аз взех 3 туби, за моята и за на баща ми неговата.
Обаче съвсем случайно след седмица попаднах на сайт, който предлагаше същото масло ( оригиналдЪ) за 36 лева литъра.Хвана ме много яд, че избързах с маслото от Бс.Ето затова бих купил оригиналдЪ масло от друг. а не от официалния дилър или Ивайджет :)

Каква е гаранцията. че въпросното масло от сайта оригинал.....няма гаранция :)
Ама като се замисли човек каква е гаранцията, че маслото от БС е оригинал......пак никаква :)

Лично аз бих рискувал с оригинално масло от трето лице :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#59 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1955 Мнения:

Публикувано 14 януари 2012 - 19:42

а аз бих рискувал с оригинално масло от трето лице, ако познавам лицето лично и знам че то лично е внесло маслото от мерцедес германия, защото надали някои(третото лице) ще ми ремонтира счупения мотор за негова сметка...
  • 0

#60 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 14 януари 2012 - 20:25

към поларис :

Колега ,

това : http://www.prospeed.bg/bg/product/4207

Добро масло ли е за моята 124ка с блокаж на дифа ?
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни