Jump to content

•  

Photo
* * * * * 2 votes

Експлоатационна подръжка на мерцедес...

• Please log in to reply
100 replies to this topic

#16 phoenix679

phoenix679

Напреднал

• Потребители на форума
  • 354 Posts:
  • Град:,,,

Posted 12 January 2012 - 23:04

Феникс, колко гроша ти взеха за тая смяна.....? Предполагам филтъра, гарнитурата и буксата са ти сменени нали ?

Да всичко ми излезе 360.
  • 0

#17 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3,671 Posts:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
Garage View Garage

Posted 12 January 2012 - 23:07

Да всичко ми излезе 360.

Епа брооо тая смяна в Сервиз на Мерцедес с масло Бенц и всичко бенц излиза 250 лева.
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#18 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,883 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
Garage View Garage

Posted 12 January 2012 - 23:08

Това с еднократната смяна съм го чувал от доста хора, но аз не бих се доверил

Е точно, какъв е смисълът на еднократна смяна, то си почти без никаква смяна като се има предвид пробега на колите, повечето са на над 200000
Дали е сменяно на 60 или въобще не сменяно дали има тогава някакво значение. :dontknow :dontknow :dontknow
  • 0

#19 phoenix679

phoenix679

Напреднал

• Потребители на форума
  • 354 Posts:

Posted 12 January 2012 - 23:16

Епа брооо тая смяна в Сервиз на Мерцедес с масло Бенц и всичко бенц излиза 250 лева.

Не бе баце тая цена е за всичко-масло на двигателя,филтри,маслото на автомата и работата.
  • 0

#20 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3,671 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 12 January 2012 - 23:21

Ааааа тогава е нормално бро :)

Дано само да не са ти наляли грешно масло :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#21 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Posts:

Posted 12 January 2012 - 23:24

мани мани...ок Феникс занапред що не ходиш у Пловдив? Не се чуват лоши думи за сервиза там...или пак в Бургас ама некои по в час...колегите тука че предложат нещо...
Иначе ако е 250кинта при дилъра автомата и за 80 кинта е 5 кила синтетика на Yacco колата ше литне...
  • 0

#22 phoenix679

phoenix679

Напреднал

• Потребители на форума
  • 354 Posts:

Posted 12 January 2012 - 23:28

Следващия път може и да отида до тепетата,просто тези дни ми е натоварена работата и набързо отскочих до Бургас.
Сори.

Edited by phoenix679, 12 January 2012 - 23:37 .

• 0

#23 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3,671 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 12 January 2012 - 23:35

Следващия път може и да отида до тепетата,просто тези дни ми е натоварена работата и набързо отскочих до Бс.

Бс се тълкува у форума като Блакан Стар да знаеш бро :) Да не си помисли някой, че в Балкан Стар са ти объркали маслото, не че е невъзможно де.....там всичко е възможно :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#24 Yumerov

Yumerov

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Posts:
  • Интереси:Високо строителство, ВиК, риболов, фитнес
  • Автомобил:
    Mercedes W202 200 kompressor 1996g.
Garage View Garage

Posted 13 January 2012 - 01:28

До колкото аз знам, първоначалният замисъл на инженерите е да направят необслужваема автоматична скоростна кутия, т.е. да не се сменя маслото - само при евентуален ремонт. Но по-късно след тестове и изпитания на самата система се препоръчва маслото да се сменя на всеки 60 000км.
  • 0
Луд умора нема, само се поти

Публикувано изображение

Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.

#25 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Posts:

Posted 13 January 2012 - 12:01

Ето подробно и грамотно описание на кутия 722.6 http://mb-info.ru/akpp/1.htm
вижда се как се мери нивото щеката може да си я направи сам човек от кожух на жило размерите са дадени...
отбелязватследното
2. Масло меняется однократно при пробеге 60000 км . Прежнее заявление производителя о необслуживаемости этих коробок давно отменено . При этом меняется прокладка поддона , масляный фильтр , медное кольцо пробки поддона и , если есть пробка на гидротрансформаторе , ее алюминиевое кольцо ...

демек била е проектирана без никава смяна на масло, но е отменено това и се препоръчва смяна на първите 60 0000км ...ако няма пробка в хидротрансформатора се сменя с промивка...през маркучите...обяснено е...
некои елементи умуват, че да се смени маслото требвало да се свали кутията...

казват също ако маслото не е по спецификация да забравим!!!
  • 0

#26 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
Garage View Garage

Posted 13 January 2012 - 12:22

Фрееенки, ама ти много четеш. Четеш неща които не знаеш кой и по какви критерий ги е писал.

Истинската информация се черпи от заводската за кутията.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#27 polaris

polaris

Чирак

• Потребители на форума
  • 239 Posts:

Posted 13 January 2012 - 13:03

Е това е така...инфото горе е почти научно популярно, но е достатъчно за грамотна подръжка...все пак не говорим за ремонт на кутията...за това си има специализирани места....ама ако питаме къде са у нас...отделна тема...

за едно съм съгласен като си купи човек мерц от европата е добре да смени маслото на кутията С ОРГИНАЛ масло или поне по спецификация, но да мааш ново масло на секи 60 иляди на кутия 722.6 след като се казва да не се пипа...хм...може на 100 000км поне да се чейнджи...
А да набиеш swag масло в такава кутия ммм...ше се въздържа ... тука не е място да се ругае, псува и кълне :yeah ама поне Феникса да каже кой е сервиза точно...кои са тия народни умелци от Бургас...
....сваг братя!
Ок я да питам бай Василе какви масла ползваш ти за кутии, диф и мотора...ясно репсол ама покажи, моля спецификации точно и кой вид да го разцъкам в литературата...и цени разбира се...
ще посочим и други марки да не е реклама...
напраи ми впечатление отзива на Гангстера как след репсойля повдигачите не се чуват вече в началото...хм...

Edited by polaris, 13 January 2012 - 13:04 .

• 1

#28 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5,604 Posts:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
Garage View Garage

Posted 13 January 2012 - 13:25

Помогнал съм на няколко колеги да си закупят такива масла. Те да кажат цените и дали са доволни от работата.

Всичко друго по казуса, излязло от моята клавиатура, ще е хвалба.

Моят избор е Репсол.

п.с

Това за повдигачите е истина.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#29 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,185 Posts:
  • Град:селяндурин от класа

User's Awards

4
2
8
5

Posted 13 January 2012 - 14:01

Колеги,за маслата сте прави,спор няма.
Обаче,германеца дава спецификации на масло за нови автомобили.Колко от германците спазват тези спецификации?Хубаво е да се спазват обаче мисля че само около 30-40% от шофьрите ги спазват.
Някои производители слагат добавки в маслото точно за коли след 200 000-300 000км.
Мислите ли че ако германеца не е спазвал точната спецификация на маслото и е карал 200 000,а аз като си купя този автомобил и му сложа точното масло,кутията ще се възроди ли?Казвате да се слага само Бенцово масло,ами германеца като е карал колата 15 години без бенцово масло а със отговарящ заместител,а аз като му наблъскам бенцовото масло,кво става?Само си мислиме че облекчаваме кутията.Не казвам да се слага каквото и да е масло,стига да отговаря не само по спецификация.
Вече по новите масла (на някои от тях) няма спецификации излиза Dextron 2 или 3.
В по новите програми по номер на рама излиза директно Dextron 2 или 3,ако искаш по подробна информация тогава вече ти излиза и спецификация.
Аз съм с масло репсол в кутията,и кво,да не би да ми се счупи?Питах майстори на бенцове,гледахме програми Висове и Епецета и там пише че ако няма точна спецификация на маслото то трябва да отговаря на Dextron 3.При проверка в БС излезе същото.
Искам да изкажа мнение за прехвалените масла Yacco.През 2007г. сипах такова масло в мойта 190-ка 1.8 бензин 10/40,след около 2000км. повдигачите се разбиха и започна да работи като дизел.Пак при майсторите,смяна на повдигачите и съвет че кола на над 400 000км. няма как да работи с маслото по спецификация,трябва да е малко по гъстичко.До ден днешен колата се кара от член на клуба и нека той да каже как е.Ще кажете че кола на над 400 000км е за основен ремонт и тогава всичко ще си дойде на място.Да ама не защото на повечето от колегите тук колите им са приблизително на тези километри и на никой не му се прави ремонт, нали?
Напълно съм съгласен с твърдението че трябва да се използват масла по спецификация,но какъв е смисъла,тези преди мен ако не са го използвали,аз да го правя?Мисля че има много доказани марки масла които могат да заменят оригинала.
Лично мнение и не ангажирам никого с него.
Поздрави на всички.
  • 4
Не хапи този,който може да те изяде.

#30 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3,671 Posts:
  • Автомобил:
Garage View Garage

Posted 13 January 2012 - 21:06

напраи ми впечатление отзива на Гангстера как след репсойля повдигачите не се чуват вече в началото...хм...

Филипе когато си купих самолета(210-ката) много четох за масла ама много......и гледам пишат едни са доволни от Mobil, други хвалят Castrol, трети Yacoo, четвърти Fuchs.Четем също и че Fuchs се вграждат първоначално в Бенц,И аз реших да пробвам с Fuchs....наливам само 10W40, което отговаря на спецификацията 229.1.При първите 3-4 х. км, всичко точно, но след това се почва тракането на повдигачите.Втори път пак наливам същото масло и пак по същия начин.По принцип тракането не е фатално, но мен много ме дразни....затова винаги слагах добавка да ми спира тракането.Трета смяна наливам Кастрола....тракането започва още от следващата сутрин.Идва ми вече 5-та смяна на масло а аз само си четем и наливам Мобил.......същата работа бро.....тракане още от самото начало.Спирам да четем всякаква информация за маслата, защото само си губя времето.Попитах и бай Васил той какво масло налива.....и той ми казва....аз наливам бро само Репсол, щото от него съм най доволен, нямат ментаци защото си имат собствена рафинерия в Испания и само те си го бутилират.Питам го.. а повдигачите тракат ли ти ? Той ми отговаря мнееее.Аз направо си му го казах, че не вярвам, че Репсола е толкова хубаво масло, че съм пробвал какво ли не и все си тракат ако не сложа въпросната добавка.Той ми каза, ако искаш вярвай, ако искаш не за мен това е маслото.Прибрах се в Петрич за последен път реших да послушам някого относно маслата.Взех си Репсол 10W40, спецификация 229.1.Цената му беше промоциална 55 лева за 5 литра туба.Взех си две туби 10 л с отстъпката за около 85 лева.На другия ден колата не съм я палил и съм я паркирал пред гража.Направо вземам двата крика горе във въздуха...сменям маслото и филтрите и я паля.И какво се случва........нема ги да се обадят бро :) И така вече имам около 6 хиляди с това масло, и при минусови температури от минус 18, 20 градуса ги нема да се обадят.Затова аз казвам така......на никого не препоръчвам масло....просто споделям моя опит.От тука натаък аз друго масло освен Репсол няма да наливам.Като дойде реда и на скоростите и там ще налея Репсол.
И аз четох много ама много по сайтовете бро, но опита ми показв друго.Много рядко съм срещал коментари на някого да хвали Репсола, затова и преди това никога не съм се спирал на него.
Масла много....там лонг лайфи, монг лайфи....ама аз си знам 10 000км и сменям.Ама няма градско няма извънградско...10 000км смяна пък ората нека си пишат каквото искат.Аз знам и че по 15 000км да го карам страшно няма, но така съм свикнал.....хората казват....вързан Поп мирно село :)
И после нека някой ме пита защо наливам масло от 8.50 литъра, а не от 20 и кусур :)

Само да отбележа, че от всички горе посочени масла Бенца не хапва и 100 грама масло.
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users