EPC грешка при натискане на кикдаун
Започната от Bili, 19 ное 2011 - 19:16:23
9 мнения по тази тема
Публикувано 19 ноември 2011 - 19:16
Здравийте шофьори, моля за помоща Ви.Карам Е320cdi 2001г. и както си карам днес ,натискам педала на газта в кикдаун, и ми изписка нещо. Погледнах таблото и видях следната грешка - power control EPC, също забелязах и че не връща предавки надолу както е редно.Това го прави при всяко натискане на кикдауна. Ще ми кажете да направя диагностика, но до понеделник е много време и нямам търпение, пък и такива странни проблеми е хубаво да се описват за да знаят и останалите некомпетентни като мен. Благодаря ви много, колеги.
Публикувано 20 ноември 2011 - 11:54
прав си че трябва да ходиш на диагностика
в общи линии това е системата за управление
на двигателя
щом ти изписва само на кикдаун то
по всяка вероятност ти пада налягането
в рейката
ама диагностиката ще каже по-точно
в общи линии това е системата за управление
на двигателя
щом ти изписва само на кикдаун то
по всяка вероятност ти пада налягането
в рейката
ама диагностиката ще каже по-точно
Публикувано 20 ноември 2011 - 14:14
Само диагностика приятел!
Публикувано 20 ноември 2011 - 17:02
Благодаря Ви много за отговорите, тия дни ще отида на диагностика и ще ви пиша какъв е бил проблема.
Публикувано 20 ноември 2011 - 20:51
Здравийте шофьори, моля за помоща Ви.Карам Е320cdi 2001г. и както си карам днес ,натискам педала на газта в кикдаун, и ми изписка нещо. Погледнах таблото и видях следната грешка - power control EPC, също забелязах и че не връща предавки надолу както е редно.Това го прави при всяко натискане на кикдауна. Ще ми кажете да направя диагностика, но до понеделник е много време и нямам търпение, пък и такива странни проблеми е хубаво да се описват за да знаят и останалите некомпетентни като мен. Благодаря ви много, колеги.
Колега писал съм тема точно за тая грешка.......в темите за Е класа 210-купе.
Може да е дюза както се оказа в моя случай.....може да е от датчика на рейката........може да е и от помпа.....варианти много.
Първо диагноза.............

By Batev
Публикувано 21 ноември 2011 - 18:46
ок, прочетох темата много е интересна и мисля, че ще е и полезна. Вариантите са наистина много, но по-лошото е че днес нямах време да закарам колата на диагностика а можеби и утре. При мен тая грешка не я показва постоянно, колата се държи съвсем нормално, значи при ръчно превключване на скоростите всичко е нормално, форсира се, набира се задържам я във високи обороти тази грешка не се появява, само при натискане на кикдауна. Преди няколко седмици сменях един клапан ли е или някакъв датчик, незнам точно какво е намира се в кутията до разширителния съд и е нещо за турбината, просто спираше да работи по някога турбото изгасяш мотора палиш и всичко е ок. Че въпроса ми е дали може да са пропуснали нещо като са изчиствали грешката и сега да се обърква компютъра.
Публикувано 22 ноември 2011 - 20:23
Здравейте, дами и господа. И все пак ми остана време да и направим диагностика. Проблема е доста странен и не мисля, че някой го е сменял това нещо. Електронната газ, там където свършва жилото и влиза в една машинка, до казанчето за спирачната течност. Точно в тая електронна машинка беше проблема.Това нещо струва 280 евро, аз сложих втора употреба и всичко ми излезна 100 евро. Надявам се да ви е полезно всичко това, благодаря Ви за вниманието, колеги.
Публикувано 23 ноември 2011 - 00:55
Колега много се радвам,че си оправил проблема.....аз търсих цял ден да намеря една тема в която беше описан проблема с тая електронна газ но не я намерих за съжаление.

By Batev
Публикувано 23 ноември 2011 - 16:01
Благодаря ти много
Публикувано 07 декември 2011 - 01:55
аз бях отворил такава тема ,защото имам 1:1 с проблема (е220 цди 2000г.) .и при мен се оказа потенциометъра.аз го разбрах така: в тази ел.газ има 2потенциометъра,които дават сигнала на компютъра за положението на педала в цифров формат.двете работят в синхрон и при плавно натискане вървят данните от 2та потенциометъра заедно,но при кикдаун се разминават и компютъра се обърка и не знае кой от двата да зачете и съответно какво да предприеме с променливата геометрия на турбото,и всичките си му неща
На мен ми предложиха цена от 325лева за ново с доставката,но просто в момента за такова неща такива пари .. няма как да стане
също така не ми е и проблем де,аз съм с ръчни и нямам проблем ако не накова до долу газта,а тя върви предоволно и без да я наковавам до долу ..

На мен ми предложиха цена от 325лева за ново с доставката,но просто в момента за такова неща такива пари .. няма как да стане

също така не ми е и проблем де,аз съм с ръчни и нямам проблем ако не накова до долу газта,а тя върви предоволно и без да я наковавам до долу ..

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни