Ако може да обясниш какво е предимството на инверторния климатик през зимата?
Не искам да прозвучи като зяждане, ама много хора живеят с грешното разбиране, че през зимата е по-добре да си с инженторен климатик, което е такава голяма дивотия, че просто нямам думи.
Инвенторен климатик е този, който има инвенторно управление на компресора.
Инвенторните климатици нямат никакво предимство през зимата, освен теоритичния по-ниската консумация на ел.енергия.
При първоначална инвестиция е доста солено, а се очаква да има 5-10% пестене от ток. Всеки да си прави сметката.
Надявам се, линка ще внесе разбиране и ще помогне при избора на най-подходящия климатик.
Мишо,абе аз бая попрочетох тия дни за инверторите-има си полза и то не никак малка
ако става въпрос за четене-ето прочети
товаинформацията е същата ама поднесена по друг начин,по които обаче излиза ,че е много по добре да си с инверторен климатик..
по съм склонен да се съглася ,че компресора живее мноого по дълго със инверторния режим на работа,ерго и носи по голями натоварвания безпроблемно.
Тия дни четох наред и във специализирани форуми за климатаизация-нямаше НИТО едно мнение ,че инверторния климатик е безмислен...та така

Освен компресора-във инверторните климатици се вгражда и някакъв качествен модул за размразяване и т.н.
При конвенциналните климатици при температури по ниски от -5 градуса климатика работи ,но реално мощноста му стига да охлади само себе ,а не и помещението за което е сложен...затова и замръзват масово и после при стартиране-изгаря компресора-при инверторните не е така-мощноста им е по голяма поради което софтуера им позволява различен режим на работа и си стартират нормално
Принципно се казва да не се спират зимата защото няма да са енергийно ефектививни..иначе ще си запалят и работят-докато със обикновена клима-пожелавам успех(и кофи топла вода)
Аз с инверторен климатик не съм бил през зимата ,но с обикновен съм бил и знам разликите

Просто си има причини да са по скъпи и да се купуват от хората с възможности...