Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Хронология на купетата...

• Please log in to reply
18 мнения по тази тема

#1 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Интереси:В сърцето ми има място само за една жена, моето сладурче, и за много коли, все Мерцедеси :)

Публикувано 09 декември 2006 - 18:27

Хеей, първо да кажа здравей на всички стари познати...и имам малко въпрос за ценители и разбирачи...когато преди 2 дена си качих едно филмче, мисля че го е правил член на клуба, за историята на S-класа в картинки, забелязах купе на сом...което не съществува, в чужди форуми гледах, и там стигат до този извод...което е нормално...но въпроса ми е следния...всеки знае за купетата на днешните S-класи...CL-и и SEC-ове...това от W126 насам си е нормално...а и преди сома, също...предишната S-класа, преди сома, а именно W108/109...те си имат купе...ето снимка:
Публикувано изображение
Защо по време на 70-те, сома не е имал купе..или бъркам?
  • 0
Публикувано изображение

#2 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 09 декември 2006 - 19:02

ами да има сом купе
и на ретро парада имаше такова купенце
много често се подмята и на сватдби и абитуриентски балове
Публикувано изображение
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение
  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 09 декември 2006 - 19:11

Публикувано изображение

Това вътре за любопитните по темата.
  • 0
.

#4 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:
  • Интереси:В сърцето ми има място само за една жена, моето сладурче, и за много коли, все Мерцедеси :)

Публикувано 09 декември 2006 - 19:41

Добре де, то разлика между двете аз не виждам...какъв е индекса на този на снимката? със сигурност не е C116...А и на снимката интериора няма нищо общо с този на сом, а точно е като този горе на снимката, който се е произвеждал от 60-те години...На този и твоя индекса е W112, произвеждани до 72-ра...а от 72-ра до 80-а? Всички купета са до 72-ра, с индекси 108/109/110/111/112 в зависимост от нивата на оборудване, с еднакъв или подобен дизайн на тези на снимките...но всичките са до 72-ра година максимално, оттам излиза сома, и те престават да се произвеждат, а наред със сома има само пулмана 100, роудстъра 107 и предшествениците на 123-ката, 114-115..но купе няма, извинявайте че ви занимавам, но като излезе новия ЦЛ, на снимката с генерациите преди сека дават точно това купе...но както казах то е преди 72-ра година...значи наистина това се води преди пурата, но пък 8 години мерцедес да не са произвеждали лукс. купе... :(
Ето и таблица на годините, която потвърждава това:
Таблица
  • 0
Публикувано изображение

#5 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:

Публикувано 10 декември 2006 - 01:04

Приятели мерси за отговорите, но както ви казах, няма купе в периода 72-80...ето една статия за въпросните генерации, сега попаднах на нея, вижте първото изречение за SEC-а, там казват че Мерцедес е странял за близо десетилетие от пазара на луксозни купета...SHAME :( :( :(

Статия
  • 0
Публикувано изображение

#6 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 10 декември 2006 - 02:11

Приятели мерси за отговорите, но както ви казах, няма купе в периода 72-80...ето една статия за въпросните генерации, сега попаднах на нея, вижте първото изречение за SEC-а, там казват че Мерцедес е странял за близо десетилетие от пазара на луксозни купета...SHAME  :(  :(  :(

Статия

всъщност имало е купе на базата на W116, но по незнайни за мен причини, то не е било официално обявено за купе на s-класата
точно в този период 72-80 се е произвеждала W116-ката
w aуто билд по повод новият cl бяха пуснали статия и там имаше едно малко каренце, което поясняваше защо няма купе на базата на 116-ката, утре ще се поразровя и ще поста малко инфо :)
Публикувано изображение
  • 0
=> W140 <=
Галерия W140
Публикувано изображение

#7 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:

Публикувано 10 декември 2006 - 14:57

Тази снимка която си я дал, е фотошоп, ето доказателството...днес си го намерих в моята галерия :)
Оригинала
  • 0
Публикувано изображение

#8 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 декември 2006 - 12:38

Тази снимка която си я дал, е фотошоп, ето доказателството...днес си го намерих в моята галерия :)
Оригинала

Какво очаквате от Влади
освен... 1000 изненади :D :D :D

а добре дошъл нещо се беше позагубил 1-2 годинки :evil:

ама си голям шпионин ей :rolleyes: не могат току така да те преметнат
  • 0

#9 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:

Публикувано 11 декември 2006 - 15:06

Хееееей мерси много приятели...липсвахте ми!
  • 0
Публикувано изображение

#10 Fitibaldi

Fitibaldi

Чирак

• Потребители на форума
  • 248 Мнения:
  • Интереси:Мерцедес, спорт, +#$%*****
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W124 Е300Т Diesel 1995

Публикувано 11 декември 2006 - 16:37

защо си мисля, че това е купето на сома...
Публикувано изображение
води се SLC
  • 0
Публикувано изображение

#11 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:

Публикувано 11 декември 2006 - 16:47

Публикувано изображение
води се SLC

Ами не, то е все едно да наречеш SL-а че е купето на пурата вместо SEC...това си е роудстъра...като модел...нищо че този е купе...дефакто наследника на този на снимката не е SEC, а е SL с твърд таван :) Аааа, сетих се, има и друга разлика...луксозните купета са с 5 места, а този на снимката си е стандартен роудстър с 2...
  • 0
Публикувано изображение

#12 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 11 декември 2006 - 16:51

Публикувано изображение
води се SLC

ми то както каза Владо ,друго купе от S серията по тва време 74-80 няма.а иначе w 107 се прави от 74 до 89 и е в два варианта SLC(купе) и SL(роадстар) ;) като SLC след 81 няма
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#13 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:

Публикувано 11 декември 2006 - 17:13

Хммм...ето това ме изненада, разрових се и в един сайт намерих следните редове:
The SLC (technically C107) derivative was an SL stretched 10 inches, a 2 door hardtop coupe, with usable rear seats. It was replaced earlier than the SL, with a much larger model, the 380SEC.
Така че Фитипалди е дооооста по-прав отколкото си мислех...в смисъл наистина SLC е бил компромисен вариант тези 8 години, когато SEC не е имало...Аз си го мислех, но не се бях сещал да проверя годините на производство...И все пак това не е истинско купе от луксозния клас, защото SLC е било конструирано на базата на тогавашната Е-класа, а не на S-ката...както и да е, мерси на всички, ситуацията е ясна :) Няма истинско купе в този период, и Мерцедес са намерили компромисен вариант да сложат на SL-а задни седалки :)
  • 0
Публикувано изображение

#14 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 12 декември 2006 - 16:35

От Ауто Билд:
Публикувано изображение
Извън родословното дърво: SLC
Според Мерцедес произвежданият м/у 1971 и 1981г. SLC не спада към историята на големите купета на концерна. Причина: четириместното купе с внушителните ламели на старничйите стъкла се базира на серията R 107, а с нея се обозначава двуместният Roadster. Oт SLC моделите 280, 350, 380, 450 и 500 са произведени общо 62 800 автомобила.

Фитибалди излезна прав :)
  • 0
=> W140 <=
Галерия W140
Публикувано изображение

#15 Гост

Гост

Чирак

• Потребители на форума
  • 107 Мнения:

Публикувано 13 декември 2006 - 10:10

Може би... може и да е купе на сом. Има прилка... определено доста близка визия, ама... си е W107... и аз доста се порових, единствено W107 и W111/112 базирани купета намерих. Единственото двуврато, базирано на W116 е това:

Публикувано изображение

Доста се изненадах... не е съвсем купе, ама поне е двуврато ;)
  • 0
'бах маа му...

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни