Автомата блокира на "P"запекоха сериозно едвамсе местят
Започната от yanaki, 12 ное 2011 - 23:57:30
6 мнения по тази тема
Публикувано 12 ноември 2011 - 23:57
Здравейте колеги! Нов съм във форума защото от скоро и аз имам 124 купе 2.2 автомат май е 94-95!(съжалявам, че се изразявам като лаик ама тепърва ще влизам в терминологията на форума )
Освен, че колата има някакъв проблем със паленето, върху който сега работим , се оказа, че автоматика беше блокирал на P . С извесни усилия преместихме на неутрална , за да можем да я качим на репатрака, но сега не смея да вкарам пак на паркинг, че излизане от двора няма!
Това което знам от предния собственик е , че всичко си е било ок до преди да смени маслото (понеже и той много много не разбира отишъл е в сервиза и там са сменяли с каквото били предписано)след смяната лоста се втвърдил и трудно се сменяли скоростите, от тогава по ред причини колата не е карана и сега почти е невъзможно лоста да се помести, без да се притесниш , че ще се счупи от напъване! Сега аз се заех ако мога да я възкреся, но ме притеснява това запичане, дали е безвъзвратно или има надежда.Не знам дали е от многото стоене или от"смяната на маслото" , но веднага след като я запалим се захващам със скоростите
Знам че тия работи с писане не се решават , но ще ми е интересно ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели опит и впечатления
Освен, че колата има някакъв проблем със паленето, върху който сега работим , се оказа, че автоматика беше блокирал на P . С извесни усилия преместихме на неутрална , за да можем да я качим на репатрака, но сега не смея да вкарам пак на паркинг, че излизане от двора няма!
Това което знам от предния собственик е , че всичко си е било ок до преди да смени маслото (понеже и той много много не разбира отишъл е в сервиза и там са сменяли с каквото били предписано)след смяната лоста се втвърдил и трудно се сменяли скоростите, от тогава по ред причини колата не е карана и сега почти е невъзможно лоста да се помести, без да се притесниш , че ще се счупи от напъване! Сега аз се заех ако мога да я възкреся, но ме притеснява това запичане, дали е безвъзвратно или има надежда.Не знам дали е от многото стоене или от"смяната на маслото" , но веднага след като я запалим се захващам със скоростите
Знам че тия работи с писане не се решават , но ще ми е интересно ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели опит и впечатления
Публикувано 13 ноември 2011 - 00:26
Колега
честито за машината=няма да и се плашиш
Иначе това за скоростния лост по скоро ми звучи като механично--изместен шифтър...лостчето за скоростите отдолу....знам ли-имах и аз такъв проблем навремето със един ЦЛ-но си беше чисто механично-просто бях преместил скоростите с голяма сила и бях изкривил едно лостче отдолу...
Преди да правиш каквото и да било по колата-съвета ми е да смениш маслото ВЕДНАГА-със такова сертифицирано от Мерцедес-поразрови из темите за автоматиците-има много писано за маслата,,,
може пък и да си късметлия и нещата да се пооправят-а ако не си-не се коси-кутий се намират
Поздрави
честито за машината=няма да и се плашиш
Иначе това за скоростния лост по скоро ми звучи като механично--изместен шифтър...лостчето за скоростите отдолу....знам ли-имах и аз такъв проблем навремето със един ЦЛ-но си беше чисто механично-просто бях преместил скоростите с голяма сила и бях изкривил едно лостче отдолу...
Преди да правиш каквото и да било по колата-съвета ми е да смениш маслото ВЕДНАГА-със такова сертифицирано от Мерцедес-поразрови из темите за автоматиците-има много писано за маслата,,,
може пък и да си късметлия и нещата да се пооправят-а ако не си-не се коси-кутий се намират
Поздрави
Публикувано 13 ноември 2011 - 00:31
Добреде де,тъй като возилото ти е квалитетно,да речем,че ще ти ударим едно рамо.
Ако проблема ти е замо в P,става въпрос за едно жило,което е закачено за скоростния лост,а другия му край влиза в контактния пключ за паленето.Дай инфо с другите позиции как е.Дано да знаеш,че да излезнеш от позиция P,трябва да си натиснал и спирачката.От скоросния лост до педала,също има жило.
Маслото няма нищо общо.
Ако проблема ти е замо в P,става въпрос за едно жило,което е закачено за скоростния лост,а другия му край влиза в контактния пключ за паленето.Дай инфо с другите позиции как е.Дано да знаеш,че да излезнеш от позиция P,трябва да си натиснал и спирачката.От скоросния лост до педала,също има жило.
Маслото няма нищо общо.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 13 ноември 2011 - 09:46
Да,определено маслото няма нищо общо! Няма общо и маслото дали е 'равенол' 'шел' или от варел......просто трябва да е подходящ АТF !
Селекторът /кутията с кривият канал с цифрите и буквите в която влиза лоста/ се освобождава от два броя осигуровки,както е рекъл Дилянски и първото което трябва да се направи е да се отвори там.
Колега,махни терминологията, кажи повече....ние ще те разберем и насочим.
Селекторът /кутията с кривият канал с цифрите и буквите в която влиза лоста/ се освобождава от два броя осигуровки,както е рекъл Дилянски и първото което трябва да се направи е да се отвори там.
Колега,махни терминологията, кажи повече....ние ще те разберем и насочим.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 13 ноември 2011 - 09:57
Колега,има и друго,казваш че колата не пали.
Когато колата не е на контакт и не е запалена лоста на скоростите е заключен.
Кажи при какви точно положения си напъвал лоста?
Когато колата не е на контакт и не е запалена лоста на скоростите е заключен.
Кажи при какви точно положения си напъвал лоста?
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 14 ноември 2011 - 13:01
Сега, тя колата непали защото има проблеми с токовета , но въпреки това като дадеш на контакт и натиснеш спирачката лоста се освобождава, но в случая му трябват усилия от много килограми за да се сменят позициите му.Излизането от паркинг е най-трудоемко (трябват и двете ръце), после леко поолеква , но пак си се движи много трудно по скалата!
От прочетеното до тук се поуспокоих , че проблема най-вероятно е механичен, извън скоростите, което е по-добрия вариант, понеже ремонта им (или евентоалната им подмяна)едва ли би излязло евтино
Ааа оказа се , че колата е 93година
Благодаря за отзивчивостта!
От прочетеното до тук се поуспокоих , че проблема най-вероятно е механичен, извън скоростите, което е по-добрия вариант, понеже ремонта им (или евентоалната им подмяна)едва ли би излязло евтино
Ааа оказа се , че колата е 93година
Благодаря за отзивчивостта!
Публикувано 14 ноември 2011 - 17:35
ако излиза трудно само от паркинг
и жилата са вред
то остава на опашката на кутията
има един храповик който я блокира
да не се движи
там често зацепва колелото и понякога
даже пука и кожуха
особенно ако сложиш Р а колата не е хубаво спряла
и жилата са вред