Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

слабо парно

• Please log in to reply
11 мнения по тази тема

#1 dan4060 6ipa

dan4060 6ipa

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 22 Мнения:
  • Град:Сливен
  • Автомобил:
    Мерцедес 124 200Е купе

Публикувано 10 ноември 2011 - 18:24

Колеги, здравейте!
Колата е 200Е 124 купе 93 г. Всичко започна така -дойде студеният месец и разбрах, че парното ми духа слабо топло. Смених термостат, сложих в с-мата препарат за изчистване охладителна с-ма. Пишеше да се покара и източи след 20 мин. Аз, я карах 2 дена. Източих течноста -излязоха мътилки, котлен камък и малки частици. Промих системата с вода под налягане - излезе доста мръсотия. Разкачих входовете и изходите на парното и му пуснах силна струя вода. Също излезе мътилка. Отидох за антифриз и по тяхните сметки кол.е 8.5-9 литра когата е с газова у-ба. Но установих, че ми събра едва 7 л. Отвори термостата, но не искаше доливане. На място парното се чувстваше топлина, но не достатъчна. При изфорсиране маркучите за парното, вход, изход не се пипат, но ако не се изфорсира топлината става не приемлива. Стойност на манометъра еднаква, както преди. Загрява си и перката се включва малко преди 90 градуса.
Дайте съвет това нормално ли е и защо нямам добро парно.
П.П.Сега сложих един картон отпред на радиатора за проба.
Поздрави!
  • 0

#2 dilqnski

dilqnski

Майстор

• Потребители на форума
  • 1634 Мнения:
  • Град:Димитровград
  • Интереси:Двигатели

Публикувано 10 ноември 2011 - 18:36

Абе има една помпичка за водата, намира се до разширителното казанче. Провери я дали работи.
Всъщност колата ти ако е 93г, трябва да е Е200, ане 200Е. Тогава помпичката е на самите електрокранчета.
  • 0
Никога не оставям магарето си в калта.

#3 harkata

harkata

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Ремонт на автомобили!
  • Автомобил:
    MB W211 E320 CDI 2004г. 204PS
    VW Golf IV 1.9 TDI 2002г. 131PS

Публикувано 10 ноември 2011 - 20:22

След като провериш помпичката и работи? Според мен имаш запушено радиаторче на парното, което се сменява много трудно, но нищо не пречи да опиташ да го прочистиш : откачаш маркучите на парното откъм радиаторчето и го пълниш с оцет да преседи 24 часа, след което го промиваш с вода и възстановяваш системата! Понякога става! Успех колега!!!
  • 0

#4 dan4060 6ipa

dan4060 6ipa

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 22 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес 124 200Е купе

Публикувано 11 ноември 2011 - 07:19

И това правих с оцета .5 л оцет сложих - излезе доста мръсно. После с този препарат и пак е същото. Тази помпа я видях -работи. Като дам контакт тя се чува. Помислих си да не върти на обратно и проверих кабелите. На нея пише плюс и минус. Измерих кабела кой е плюс и сложих него на плюс а другият минус. Все е така.
  • 1

#5 manterka

manterka

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    W124 200E 1991-schwarz metallic
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 ноември 2011 - 08:32

Както ти е казал колегата dilqnski, провери пак електрическата помпа, но освен това-точно пред акумулатора имаш един ел.клапан, който като пуснеш топлото отваря и тогава топлия антифриз започва да циркулира през радиаторчето на парното. Когато ти е запушен този клапан, ти като изфорсираш той едва чак тогава пропуска по малко топло,защото по този начин ти увеличаваш оборотите на водната помпа. Свали ги и го почиси, вътре има една метална котва, която се движи нагоре и надолу, в твоя случай-на никаде не се движи, затова само на над 3000 оборота преминава топлия антифриз към купето. Дори съм почти сигурен, че сега не ти духа и равномерно топло от всичките духалки (без централната естествено), или от ляво ти е по-хладен въздуха, или от дясно.
Та те т'ва е колега, айде дано го оправиш,че зимата си дойде вече.
  • 0

#6 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 ноември 2011 - 10:32

Най-добре е да свали вентилите, да свърже водата директно и да пробва. Ако и тогава не дойде топлото.......задръстен вътрешен радиатор.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#7 dan4060 6ipa

dan4060 6ipa

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 22 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес 124 200Е купе

Публикувано 11 ноември 2011 - 10:39

За кои вентили иде реч? Като промих парното, излезе батака и силната струя, както при входа така и от изхода бе еднаква. Ако е запушен радиатор не би ли следвало при навлизане на силна струя при изхода, да не е същата като при входа. Възможно ли е турбинката на помпата да не създава нужният дебит след като би могло да има счупени ребра? Разбрах, че турбинката е пласмасова. И колко литра събира системата с антифриз?
  • 0

#8 dzuvko

dzuvko

Напреднал

• Потребители на форума
  • 310 Мнения:
  • Интереси:W124, W202, W201, Електроника, Програмиране, Шахмат, Забавления
  • Автомобил:
    W124 - 2.0 Coupe (М111.940)
    W201 - 2.0D 190D
    W202 - 2.0 136кс (М111.941)
    W220 - S500 306кс V8 M113
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 ноември 2011 - 12:28

Колеги, как изглежда този ел. клапан до акумулатора
  • 0

#9 manterka

manterka

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 ноември 2011 - 17:24

Маркуча от ел.помпата води точно в този ел.клапан пред акумулатора.Би трябвало в клапана да влиза един маркуч,а на изхода на клапана излизат два маркуча,които покрай дясната долна страна на акумулатора влизат към купето вече.
Ето тук може да видиш какво представлява този клапан,този е с две бубини отгоре,има и с една,но принципа е един и при двата вида.
Колкото до перката(турбинката) на тази ел.помпа,почти е невъзможно да се счупи,нищо,че е от пластмаса,доста дебела и плътна е направена,това не пречи да я отвориш и провериш,най-малкото поне ще я почистиш от батаците вътре.Относно колко антифриз събира системата,зависи и от това дали си с малкия или големия радиатор.Аз съм с големия 56см мисля,че беше дължината му,и ми събира криво ляво към 6 и кусур литра,все пак неможеш да го източиш и от блока(освен ако не си отварял тапите отсртани)

Прикачени файлове

• 1

#10 dan4060 6ipa

dan4060 6ipa

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 22 Мнения:
  • Автомобил:
    Мерцедес 124 200Е купе

Публикувано 12 ноември 2011 - 10:13

Колеги, всичко се оправи.Аз, съм с климатроник.Проблема бе от незатворена въздушна клапа-тази ,която смуче студен въздух.След като зададох по висока температура и размърдах дифузьорите се чу едно, клик и клапата се затвори.Парното стана перфектно.Сега стоя по къс ръкав.Благодаря ви за мненията.
  • 0

#11 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 ноември 2011 - 11:22

Би трябвало в клапана да влиза един маркуч,а на изхода на клапана излизат два маркуча,които покрай дясната долна страна на акумулатора влизат към купето

Малко уточнение за следващите които ще четат темата:

На изхода на клапана /вентилите с помпата/ е единият маркуч а на входа му са двата маркуча. Водата върви в обратна посока -от купето към вентилите...т.е. входящата вода към радиатора на купето идва директно от мотора,по най-краткият път,минава покрай сервото и влиза вътре..........;)

Помпата и вентилите се поставят на това място за да се спестят няколкото ценни градуса в полза на работната им температура. Някой модели са без помпа и пак има парно. Помпата е просто 'комфорт'....работеща или не, парно трябва да има.....тя помага за по бързото загряване на радиатора в купето.

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#12 manterka

manterka

Чирак

• Потребители на форума
  • 56 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 ноември 2011 - 12:46

Бай Васил,благодаря за уточнението :) Предполагах,че посоката е обратна,ама не бях съвсем сигурен.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни