Здравейте,
За пръв път пиша в този форум въпреки че редовно следя постовете. Притежавам ML 320 бензин 99та от около 6 месеца. От известно време ми зълзи двигателно масло откъм аксесоарния ремък, точно под чашата на масления филтър. Тъй като нямаше омасляване по пласмасовата капачка на филтъра реших, че вероятния проблем може да е от О пръстена, който е между чашата на филтъра и корпуса на мотора. Уви след смяна на този пръстен теча продължава. Тези дни съм решил да подменя и гарнитурите на тръбите които излизат от радиатора за охлаждане на маслото. Дано да е от тях , но аз вече започнах да се притеснявам. Теча със съгурност не е от семеринг на демпферна шайба, понеже виждам как сълзи отгоре точно на около 4-5 сантиметра по масления филтър. Бих се радвал ако някой може да ме посъветва къде другаде би могъл да е проблема.
теч на моторно масло от ML 320 бензин w163
Започната от damo, 03 ное 2011 - 19:51:38
3 мнения по тази тема
Публикувано 03 ноември 2011 - 19:51
Публикувано 03 ноември 2011 - 20:55
Като смениш и трите семеринга (уплатнения) няма от каде
вече да дойде изненадата .
Ти си сменил най големия (около 5лв.) , остават средния (около 10лв.)
и малкия (около 20лв.) .
За всеки случай смени и капачката за наливане на масло (около 12лв.) .
Цени Балкан Стар .
вече да дойде изненадата .
Ти си сменил най големия (около 5лв.) , остават средния (около 10лв.)
и малкия (около 20лв.) .
За всеки случай смени и капачката за наливане на масло (около 12лв.) .
Цени Балкан Стар .
Прикачени файлове
Публикувано 04 ноември 2011 - 10:57
Венцислав, благодаря ти за бързия отковор. Още вчера поръчах споменатите уплътнения в Балканстар и се надявам понеделник/вторник да ги монтирам. Дано всичко се оправи след това, ще пиша какъв е резултата.
Публикувано 31 януари 2012 - 23:51
Голяма тъпотия! Малко по-надолу от капачката на масления филтър, има люкче за мерене на налягането на маслото. Под него има малко гумено уплътнение. Струва 8.50лв. Сваля се перката и ремъка. В сервиз Дарс Ауто го правят за час. Струва 27 лв с уплътнението.
Този пост е редактиран от Pe6o666: 01 февруари 2012 - 08:16
Латиница
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни