Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Заключване кап. резервоар w202(s202)Как се демонтира закл. механизъм?

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 MB190D

MB190D

Прохождащ

• Нови потребители
  • 12 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    190D 1987, C220(T) CDI 1998;

Публикувано 03 ноември 2011 - 06:39

Здравейте колеги, машинката за заключване на резервоара ми прави номера. Искам да я сваля за да видя защо закъснява със заключването.
Има ли някакви тънкости при демонтажа? Може ли да се свали без да се маха кората в багажника?

Имам и още едно питане(пиша го тук за да не пускам нова тема):
Става дума за джойстика за регулиране на предните огледала. Когато купих колата, въпросният беше счупен. Свалих конзолата за да видя какъв му е проблема. Оказа се, че самият "джойстик" е запоен за цялата платка, на която са бутоните за стъклата и този за изключване на печката. Внимателно отворих капачето на "джойстика" и извадих счупените пластмасови парчета на лостчето. Пробвах дали работят огледалата, като избутвах пластинките с отверка - работят. Интересува ме подлежи ли на някакъв ремонт - продава ли се само лостчето или целия джойстик?

В един магазин ми казаха, че се продава самият джойстик, но се съмнявам тъй като както казах по-горе, той е запоен за платката.

Благодаря!
  • 0

#2 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 ноември 2011 - 09:46

Колега я погледни по добре дали няма в краищата 4 малки винтчета за да го разглобиш.И по моргите навсякъде ми казваха, че трябва да си купя целия панел щото джойстика не бил запоен и не се демонтирал ама от глупости дрън дрън, ми е омръзнал живота вече.Сигурен съм че и при тебе се отделя само копчето.....като по моргите да ти го дадат само него шанса ти е минимален.Ама ти казвам минимален щото аз 1 година положих усилено търсене.Щракни едно фото на твоя копче....да видя какъв модел е.....може и да се измисли нещо :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#3 MB190D

MB190D

Прохождащ

• Нови потребители
  • 12 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 03 ноември 2011 - 10:06

здравей колега, копчето ми е запоено за платката сигурен съм - дълго време го оглеждах. Когато свалих панела изглежда под формата на обърната буква "П". От долната страна има 10-ина винта(много странни винтчета, за пръв път виждам винтове с такава резба - въртиш 1 оборот и целия винт се развива - дължина 1 см. някъде). След като се отдели долния капак от панела излиза и платката, но на нея копчето е запоено с 5-6 крачета доколкото си спомням. Единствения начин да го разглобя беше като отворих копчето отгоре(отделя се правоъгълния капак на самото копче). Извадих счупените части и това е... вижда се една бяла пластмасова част под формата на знака "+", която придава движението към медните прекъсвачи. Забелязах, че единственият начин да се свали лостчето е като се издърпа нагоре (на клик е) и това ме навежда на мисълта, че би трябвало да е сменяема част :dontknow

Довечера ще снимам копчето и счупеното лостче(парчетата които са останали от него) и ще кача снимки тук!

Благодаря!
  • 0

#4 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 ноември 2011 - 15:01

Довечера ще снимам копчето и счупеното лостче(парчетата които са останали от него) и ще кача снимки тук!

Благодаря!

Моля те снимай там където е запоено, че ми е интересно да го видя.Може и някои модели да е наистина запоено.....и всички моргаджиии да си мислят, че всички са запоени ама не е баш така.Чакаме снимки :)

Поздрави
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#5 Gorbachov

Gorbachov

Чирак

• Потребители на форума
  • 112 Мнения:
  • Автомобил:
    C220 '04

Публикувано 03 ноември 2011 - 16:15

Цялата платка трябва да вземеш :(
Аз скоро търсих в ebay само копчето отгоре ( при мен то липсва, доста грозновато е така само с прозрачната пластмаса ). Точно в ebay попаднах на такава платка с копчето отгоре, но цената беше доста неприятна ~50 GBP.
Относно капачката на горивото, голям зор е, ако си спомням правилно. Буташ кората в багажника, покрай автомата на антената се бърка с ръка и с напипване търсиш. Може като за начало да опиташ със спрей, може да има боклуци и да му пречят да работи добре.

Поздрави,
Ясен
  • 0

#6 MB190D

MB190D

Прохождащ

• Нови потребители
  • 12 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 04 ноември 2011 - 07:21

Цялата платка трябва да вземеш :(
Аз скоро търсих в ebay само копчето отгоре ( при мен то липсва, доста грозновато е така само с прозрачната пластмаса ). Точно в ebay попаднах на такава платка с копчето отгоре, но цената беше доста неприятна ~50 GBP.
Относно капачката на горивото, голям зор е, ако си спомням правилно. Буташ кората в багажника, покрай автомата на антената се бърка с ръка и с напипване търсиш. Може като за начало да опиташ със спрей, може да има боклуци и да му пречят да работи добре.

Поздрави,
Ясен

Здравей колега, моята кола е комби и нямам антена(автоматична). Предполагам, че говориш за седан моделите.
Съмнява ме вакума на бравата на багажника - чува се съскане при отключване и заключване. Някой път не успява да го заключи хубаво и се налага по 2-3 пъти да натискам "lock-a".

Вчера имах много ангажименти и не успях да снимам копчето, но днес ще го снимам и ще постна.

Поздрави!
  • 0

#7 Gorbachov

Gorbachov

Чирак

• Потребители на форума
  • 112 Мнения:
  • Автомобил:
    C220 '04

Публикувано 04 ноември 2011 - 10:47

Здравей колега, моята кола е комби и нямам антена(автоматична). Предполагам, че говориш за седан моделите.
Съмнява ме вакума на бравата на багажника - чува се съскане при отключване и заключване. Някой път не успява да го заключи хубаво и се налага по 2-3 пъти да натискам "lock-a".

Вчера имах много ангажименти и не успях да снимам копчето, но днес ще го снимам и ще постна.

Поздрави!

Здравей, да моята е седан :)

Този пост е редактиран от Gorbachov: 04 ноември 2011 - 10:48

• 0

#8 MB190D

MB190D

Прохождащ

• Нови потребители
  • 12 Мнения:
  • Автомобил: