Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем с теч на масло300 SE

• Please log in to reply
1 отговор на тази тема

#1 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 октомври 2011 - 12:22

Банда от както съм взел Меро имам един гаден теч на масло от лявата страна на двигателя (като застанеш пред колата).Моля някой ако е запоанат за начин за отстарняването му нека ме светне какво да правя че много ме дразни като почне от време на време да ми примигва лампата за нивото на маслото и се стряскам.До момента за около 4000км са доливал два пъти масло по около 200 - 250 грама.

Прилагам и снимка къде стича масло за да е по ясно евентуално.
Извинявам се че е толко голяма снимката но в работата нямам програма за намаляне на резолюцията..

Публикувано изображение
  • 0

#2 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 ноември 2011 - 14:10

Теча на 99% е сигурно от капака на веригата.Днес махнах горния и долния пластмасови капака отпред на мотора и напрево си се вижда че теча ще да е оттам,а и сега като застудя се усили капането да го е.а.Поразрових се в нета и за съжаление се оказва че трябва да се свали капака на клапаните, дистрибуторната капачка ,точене на антифриза и още няколко неща за да се демонтира капака и да му се смени гарнитурата от долната страна.Не ми се вижда сложно ,лошото е че застудя и трябва да мръзна ако си го правя аз.
Въпросите ми са ,ако някой е в час с :
1.Колко струва гарнитурата на какпака на клапаните и имали нещо специфичнио при монтаж и демонтаж
2.Тази гарнитура на какпака на веригата някой сменявал ли я е и имали нещо специфично което трябва да се знае ,а пък и цена ако се знае още по добре и от къде освен БС може да се вземе.

И на последно място ако и ръгна добавка за спиране на течове на масло дали ще има някакъв ефект, поне докато се затопли времето или по точно до напролет. :dontknow

Двигател М104

Този пост е редактиран от mimo160: 19 ноември 2011 - 14:14

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни