ПРОБЛЕМ със спирачките на А160А160 бензин 98г.
Започната от Алфонсо, 19 окт 2011 - 21:38:30
7 мнения по тази тема
Публикувано 19 октомври 2011 - 21:38
Колата е W168 А160 1998г 102 коня бензин на моя много добра приятелка, прирева момичето за следното:
Както си караш и при спиране ABS системата сработва безпричинно.
Тази вечер покарах колата, наистина е така, дори при плавно спиране на сух асфалт, АБС-а сработва вече почти като си спрял, колата си има спирачки, спира много добре дори и при по-висока скорост, но когато почти е спряла или при спиране с ниска скорост (пълзене в задръстване примерно) АБС- винаги сработва.
АБС-а сработва и когато трябва, нарочно рязко натиснах спирачката при по-висока скорост- сработи.
По таблото обаче нищо нередно не свети, а всички контролни лампи са изрядни
Давайте акъл, че момичето се е видяло в чудо, грам не разбира и е наплашена от пишман майстори, които като я видят че не е в час я дерат яко.
Мойте съмнения са насочени към зацапани датчици на предните колела, но ако имате други идеи или някой се е сблъсквал с подобен проблем, дори и не при А клас, ще съм благодарен да споделите.
Както си караш и при спиране ABS системата сработва безпричинно.
Тази вечер покарах колата, наистина е така, дори при плавно спиране на сух асфалт, АБС-а сработва вече почти като си спрял, колата си има спирачки, спира много добре дори и при по-висока скорост, но когато почти е спряла или при спиране с ниска скорост (пълзене в задръстване примерно) АБС- винаги сработва.
АБС-а сработва и когато трябва, нарочно рязко натиснах спирачката при по-висока скорост- сработи.
По таблото обаче нищо нередно не свети, а всички контролни лампи са изрядни
Давайте акъл, че момичето се е видяло в чудо, грам не разбира и е наплашена от пишман майстори, които като я видят че не е в час я дерат яко.
Мойте съмнения са насочени към зацапани датчици на предните колела, но ако имате други идеи или някой се е сблъсквал с подобен проблем, дори и не при А клас, ще съм благодарен да споделите.
Публикувано 20 октомври 2011 - 08:59
Да,може да е зацапан датчик,но първо провери качеството на каучука на гумите. Ако са малко поизгорели,започва този проблем.
Това след смяна на гумите ли стана?..... или студеното врме е удървило летните......
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 20 октомври 2011 - 09:19
С летните е още, ама чак толкова да са се удървили не ми се вярва.
пп И аз съм още с летните но такъв проблем не съм имал.
пп И аз съм още с летните но такъв проблем не съм имал.
Публикувано 20 октомври 2011 - 09:57
Всичко зависи от качеството на каучука.
Преди да всъпваш във всякви галимаций,първо пробвай със зимните гуми.
Преди да всъпваш във всякви галимаций,първо пробвай със зимните гуми.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 20 октомври 2011 - 10:20
То това май е по-голамата галимация, че са без джанти зимните гуми, ще трябва да се ходи до казичане чак
Мисля бай Василе, да смъкна едното колело отпред и да погледна колко е мръсен всъщност датчика на АБС-а. Ако не е мръсен ще сменим гумите и после ако има нещо пак ще го мислим.
пп Преди години 124-ката ми правеше номера с АБС-а оказа се зацапан датчик на предно ляво колело. Но там светкаше жълта лампа на таблото.
Мисля бай Василе, да смъкна едното колело отпред и да погледна колко е мръсен всъщност датчика на АБС-а. Ако не е мръсен ще сменим гумите и после ако има нещо пак ще го мислим.
пп Преди години 124-ката ми правеше номера с АБС-а оказа се зацапан датчик на предно ляво колело. Но там светкаше жълта лампа на таблото.
Публикувано 20 октомври 2011 - 18:41
Развитие по случая, за съжаление негативно. По някое време днес по време на движение е светнала лампата за АБС, и системата е отказала да работи. Сега колата си има нормални спирачки, но без АБС, поне сега педала не риа безпричинно, както правеше вчера.
Нещата отиват към компютърна диагностика.
Нещата отиват към компютърна диагностика.
Публикувано 02 декември 2011 - 09:07
И аз съм имал същия случай. Веднага щом излязах от сервиза, почна да ми сработва АБС-а при ниска скорост. Оказа се, че в сервиза при смяна на шарнира леко са чукнали с чука гривната на АБС-а.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни