Проблем,централното отказа,а помпата си работи300 SE
Започната от mimo160, 18 окт 2011 - 14:14:44
26 мнения по тази тема
Публикувано 18 октомври 2011 - 14:14
Колеги както се разбира от заглавието на темата от тази сутрин имам проблем с централното заключване на колата.Помпата под седалката си работи ,калпите на парното си бачкат но вратите не се отключват и заключват а само ръчно една по едина.Като съм в колата и натисна копчето от вътре за вратите помпата се чува но никаква реакция.
Като проблем (или симптон)мога да спомена че миналата седмица имах единичен сличай по време на движение сама да се заключи (единствено задна лява врата беше останала отключена) но след кат не се повтори мислех че аз нещо съм натиснал.
Като проблем (или симптон)мога да спомена че миналата седмица имах единичен сличай по време на движение сама да се заключи (единствено задна лява врата беше останала отключена) но след кат не се повтори мислех че аз нещо съм натиснал.
Публикувано 18 октомври 2011 - 14:21
Здрасти Мимо. Провери си маркучите за вакумите. На 124-ката ми имаше същия проблем и се оказа един изваден маркуч на вакумите.
Публикувано 19 октомври 2011 - 22:52
Утре в работата ще я поразхвърлям и дано излезе нещо вакум ли е кво е че направо откачам.
Публикувано 20 октомври 2011 - 10:55
Банда най вероятно проблема ще се окаже в шофьорската машинка на вратата .Като я заклюяа много трудно заключва (все едно задържа преди да се прибере палчето),а отключването става едвам едвам с завъртане и задържане на ключа и то не от първия път.
Някой ако може да ме светне как се сваля машинаката на централното.
Някой ако може да ме светне как се сваля машинаката на централното.
Публикувано 20 октомври 2011 - 18:42
Проблема е решен,беше се извадил маркуча вътре в помпата.
Публикувано 20 октомври 2011 - 18:48
Мимо на баща ми неговата имаше същия проблем и при него се беше подвадило маркучлето ама щом си се правил това е най важното
By Batev
Публикувано 20 октомври 2011 - 21:00
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 27 октомври 2011 - 22:10
Гледай ключалките да ти са изправни, защото клеясват с времето и няма отваряне с ключа, а на тези вакум помпи и горят моторите което по принцип не е особен проблем да се ремонтира, но е много неприятен в комбинация с клеясали ключалки .Проблема е решен,беше се извадил маркуча вътре в помпата.
Публикувано 27 октомври 2011 - 22:51
Ключалките са наред за сега ,защото съм разделил алармата(слагана допълнително) от централното и постоянно я отключвам и заключвам с ключа.Нямат време да клеясат от толко ръгане.
Публикувано 14 януари 2014 - 11:02
да попитам в твойта тема колега,при мен колата спря да се заклучва и багажника не се отваря освен с клуча,та къде се намира вакум помпата и кой бушон е за нея
Публикувано 14 януари 2014 - 11:24
да попитам в твойта тема колега,при мен колата спря да се заклучва и багажника не се отваря освен с клуча,та къде се намира вакум помпата и кой бушон е за нея
Вакуум помпата се намира в багажника, отляво зад корите. По принцип, когато от някъде изпуска системата и помпата постоянно работи, при това положение много загрява и изгаря....ако мога така да се изразя. Тоест дори и да сложиш нова помпа, вероятно пак ще изгори след време, докато не се види от къде изпуска.
P.S. На вакуум помпата се закача и централното заключване, както и вакуума на вратите/багажника. Така че и те може да откажат в скоро време.
The Best or Nothing
Публикувано 14 януари 2014 - 11:26
Добре де 220-ките не са ли с две помпи като 140-ките?
Една под задна дясна седалка и една в багажника.
Този пост е редактиран от alipi: 14 януари 2014 - 11:28
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 14 януари 2014 - 11:38
кои бушон -предпазител е за тази помпа
Публикувано 14 януари 2014 - 11:51
Ако иде реч за w220-ка бушона седи под капачето с лампичката в краката на задно дясно седящия пасажер.Бушоне е 20А но не помня кой номер беше до него следващия е 7,5А за телефона ако не се лъжа.Щом не се отключва багажника значи там е проблема предлагам през ключалката яко пръскване с смазващ спрей и няколко отклчвания и заключвания за да проникне и смаже навсякъде.
P.S.При мен беше такъв случая и винаги се случваше когато колата е замръзнала ситрин
P.S.При мен беше такъв случая и винаги се случваше когато колата е замръзнала ситрин
Публикувано 14 януари 2014 - 12:14
Благодаря колега, при мен с ключа си се отваря без проблем багажника,но и централното на вратите отказа затова си мисля че е или бушон или помпата
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни