Здр, Колеги, ще се опитам да дам обяснения на въпросите
1. при зададено топло, използва загрятия антифриз от двигателя, който циркулира през малък радиатор за парното намиращ се вътре в купето. Разхода на гориво се покачва минимално от гледна точна на консумацията на вентилатора вкарващ въздух в купето (покачването на разхода е от изключено положение на вентитора до максимална скорост), но това покачване е минимално, сравнимо е с включване на фаровете (късите)
2. Бутона ЕС означава Economy, икономичен режим. Когато лампичката на бутона свети, то колата е в икономичен режим и климатика е изключен. Когато лампичката не свети, компресора на климатика е зацепен и климатика работи, съответно оказва товар върху двигателя и се покачва разхода на гориво.
3. По този въпрос не съм много сигурен дали е така, но предполагам че, при вкл ЕС и Ауто, температурата и силата на въздушния поток ще се регулират автоматично, а при изключен ЕС(тоест климатика да работи) и включен Ауто, температурата (само, че вече на студено) и силата на потока ще се регурилат автоматично. Но както казах не съм сигурен дали е точно така, нека някой колега, който знае да каже

4. За този проблем най-вероятно имаш проблем с клапите, които се управляват с вакуум, или самия панел за управление нещо не подава правилна информация към клапите. Ако някой е имал подобен проблем или знаеш решение да сподели.
Надявам се да съм ти бил полезен колега