Към съдържанието

•  

Снимка

Taмпони или пружиниЗадни за W123

• Please log in to reply
22 мнения по тази тема

#1 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 11 ноември 2006 - 13:24

Малко ми е поседнала Тудора (клекнала ми е разКошницата отзад),и днеска се разкарвах по магазините да поогледам за тампони които се подлагат под пружините...Но никаде нямаха.
Най добрия вариянт е да си сменя пружините,защото явно умората на материяла си оказва влияние.Дори и да подложа тампони на тези,то пружините са се слегнали и единственото което ще постигна е това че ще се поизправи задницата,но иначе ефекта на еластичност е нулев.А новите ще ми вдигнат "задника" и ще имат доста по-добър ход от сегашните.
Въпроса ми е предимно към Майните-къде мога да си намеря такива тампони за да си ги подложа "отзад"?
Другия вариянт е да сменям пружини,но незнам на какви ще налетя-уж немски за 45лв бройката,уж Унгарски за 50лв...То няма значение какво производство са,въпроса е да са качествени и да не ми клекнат след една година...
Така че на тоя етап търся тампони,а догодина ще мисля за пружини.
Казвайте откъде да си набарам такива "гумички" и на кви пари са намират...
  • 0

#2 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 11 ноември 2006 - 13:28

аз само с цена мога да помогна,преди 2 години купих най-широките за по 7лв парчето ;)
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#3 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 11 ноември 2006 - 13:30

Най-широките демек най-високите,които повдигат най-много?
  • 0

#4 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 11 ноември 2006 - 13:35

Най-широките демек най-високите,които повдигат най-много?

абсолютно :ok: ,после сложих и нови пружини,48 лв парчето (немски) и в момента имам около 10см па и повече между гумата и веждата,при полужение че имам газова в багажника и съм на 15-ки,65 високи
  • 0
Публикувано изображение
MY FACEBOOK
Публикувано изображение

#5 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 11 ноември 2006 - 14:02

А има ли ефект като се подложат тампоните.Колата повдига ли се или да не се занимавам с глупости?
  • 0

#6 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 11 ноември 2006 - 14:05

А има ли ефект като се подложат тампоните.Колата повдига ли се или да не се занимавам с глупости?

при мен се вдигна и даже стана малко по твърда возията
  • 0
Публикувано изображение
MY FACEBOOK
Публикувано изображение

#7 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 11 ноември 2006 - 15:04

На пурата която е със сходно окачване допълнителни подложки не могат да се слагат ;)
Принципно оригиналните подложки са три размера,ако си с последния просто сменяш пружините и забравяш.Отностно качеството,няма гаранция,просто купуваш на късмет и ако клекнат след година вадиш ютията и :kill_myself: но на продавача ;) А ако в някой магазин ти дадът гаранция,супер купувай от тях.
Успех приятелю ;)
  • 0

#8 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 12 ноември 2006 - 09:54

Майна(main Furer),аз сложих тампони още преди 4-5г. и значително се подобри ситуацията(иначе от един бурдюр не можех да сляза кат хората).тампоните са с височина към 4-4,5см ,8лв бяха,но ми ги донесоха от София.Мисля,че сега можеш да ги намериш(или поръчаш) в "Стоп"-а(на старото Ас.гр. шосе)..Колкото до нови пружини-чувал съм от препатили колеги,че няма гаранция за качествата им!
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#9 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2006 - 13:16

В Стопа нямат.Ще питам SNT или в оня с голямата емблема на 6-ти Септември.Ако не пък шопите ша помагат :lol:
  • 0

#10 koko_race

koko_race

Чирак

• Потребители на форума
  • 83 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 21 ноември 2006 - 20:29

В Дружба2 на борсата където е реглаж на предници имат преди 1-месец си взех за 190 за цена незнам защото доста работи си купих
  • 0

#11 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 02 август 2007 - 18:55

Малко ми е поседнала Тудора (клекнала ми е разКошницата отзад)...
.
.
Другия вариянт е да сменям пружини,но незнам на какви ще налетя-уж немски за 45лв бройката,уж Унгарски за 50лв...То няма значение какво производство са,въпроса е да са качествени и да не ми клекнат след една година...

Малее тия пичове в Балканстар ми скриха шайбата отвсякъде.
Цени народни,всеки да си купи...
Айде народе с 123-ки...ако ви трябват пружини или амортисьори само там е тънкана:

Педни амортисьори 1бр. 254,04лв

Задни амортисьори 1бр. 203,09лв

Задни пружини 1бр. 120,79лв

срок на доставка 10 работни дни

цените са без ДДС

Или на мен калкулатора не ми смята нещо или се омота и той от цена -1350 лева с ДДС! :kill_myself:
Някой да продава цяла 123-ка със здрави амортисьори и пружини :slap: Ааааа,не бе само питам... :lol:
Бах тая цифромания.Явно 123-ката отдавна са я направили ретро модел и то на изчезване че има такива цени в магазина на дилъра

Ъъъъъ,ко викаш BENZBOSS за цените на чаркалъците за W211

4 Точка 4 е истината,амортесьор заден с хидравлика е малко под 350 кинта,без хидравлика е около 100$,първия е Сач,а втория Билстеин,същата цена са на 123 - модел на 30 години и горница.Предните са ти по 140 кинта Билстеин.За 1700 кинта ти го нося у вас заедно с каса бира,ако поръчаш 2 и бутилка водка може да вкарам у далаверата.

Aко трябва да си купувам от Балканстар части за моя котурник,май ще е по-добре да си взема една 211-ка и да ми пращаш части от Щатите...
  • 0

#12 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 02 август 2007 - 19:05

Абе то темата е

Taмпони или пружини

ама я да вкарам малко продължение.НЯкой да има познат който да рециклира качествено газови амортисьори?
  • 0

#13 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 02 август 2007 - 19:30

Подложките ще ти вдигнат задницата с 5 мм-когато е празна!

Когато я натовариш ефект няма!

Смени си пружините и тогава ще има ефект!
  • 0

#14 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 02 август 2007 - 21:04

Подарявам ти 2 задни пружини-не ги знам на какво дередже са,но от 15 години не са товарени!:)И едни гумени джаджи за 123-ка баш,които се "щракват" по 3 броя м/у витките на пружината през 120градуса,ако се натовари много колата не позволява на пружината да се свие!Та,ако искаш-казвай!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#15 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 02 август 2007 - 22:23

Подложките ще ти вдигнат задницата с 5 мм-когато е празна!
Когато я натовариш ефект няма!
Смени си пружините и тогава ще има ефект!

За тампоните се отказах отдавна,просто съвсем бях изключил за тази тема.

Подарявам ти 2 задни пружини-не ги знам на какво дередже са,но от 15 години не са товарени!:)И едни гумени джаджи за 123-ка баш,които се "щракват" по 3 броя м/у витките на пружината през 120градуса,ако се натовари много колата не позволява на пружината да се свие!Та,ако искаш-казвай!

Може.Ще падне хамалогия да ги свалям и да качвам другите но ако са по-читави бива идеята.То докато не ги сложа няма да се види де.А за тия дистанционери нещо не ми се нрави .Колкото и да се натовари колата в един момент си ляга на тампоните.А и аз единственото тежко нещо което качвам е двама човека отзад и то сигурно 2 пъти в годината.А като сметна че отпред килограмите на мен и момата ми са общо 110 то образно казано колата си върви празна.А за дистанционерите...Виждал съм на Пасат-ор счупени пружини точно от такива гумички.Причиняват нееднакво натоварване на спиралите на пружината и от там се чупят.

За сега остава актуален въпроса

НЯкой да има познат който да рециклира качествено газови амортисьори?

????
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни