Taмпони или пружиниЗадни за W123
Започната от W123, 11 ное 2006 - 13:24:19
22 мнения по тази тема
Публикувано 11 ноември 2006 - 13:24
Малко ми е поседнала Тудора (клекнала ми е разКошницата отзад),и днеска се разкарвах по магазините да поогледам за тампони които се подлагат под пружините...Но никаде нямаха.
Най добрия вариянт е да си сменя пружините,защото явно умората на материяла си оказва влияние.Дори и да подложа тампони на тези,то пружините са се слегнали и единственото което ще постигна е това че ще се поизправи задницата,но иначе ефекта на еластичност е нулев.А новите ще ми вдигнат "задника" и ще имат доста по-добър ход от сегашните.
Въпроса ми е предимно към Майните-къде мога да си намеря такива тампони за да си ги подложа "отзад"?
Другия вариянт е да сменям пружини,но незнам на какви ще налетя-уж немски за 45лв бройката,уж Унгарски за 50лв...То няма значение какво производство са,въпроса е да са качествени и да не ми клекнат след една година...
Така че на тоя етап търся тампони,а догодина ще мисля за пружини.
Казвайте откъде да си набарам такива "гумички" и на кви пари са намират...
Най добрия вариянт е да си сменя пружините,защото явно умората на материяла си оказва влияние.Дори и да подложа тампони на тези,то пружините са се слегнали и единственото което ще постигна е това че ще се поизправи задницата,но иначе ефекта на еластичност е нулев.А новите ще ми вдигнат "задника" и ще имат доста по-добър ход от сегашните.
Въпроса ми е предимно към Майните-къде мога да си намеря такива тампони за да си ги подложа "отзад"?
Другия вариянт е да сменям пружини,но незнам на какви ще налетя-уж немски за 45лв бройката,уж Унгарски за 50лв...То няма значение какво производство са,въпроса е да са качествени и да не ми клекнат след една година...
Така че на тоя етап търся тампони,а догодина ще мисля за пружини.
Казвайте откъде да си набарам такива "гумички" и на кви пари са намират...
Публикувано 11 ноември 2006 - 13:28
аз само с цена мога да помогна,преди 2 години купих най-широките за по 7лв парчето

СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП

Публикувано 11 ноември 2006 - 13:30
Най-широките демек най-високите,които повдигат най-много?
Публикувано 11 ноември 2006 - 13:35
абсолютно :ok: ,после сложих и нови пружини,48 лв парчето (немски) и в момента имам около 10см па и повече между гумата и веждата,при полужение че имам газова в багажника и съм на 15-ки,65 високиНай-широките демек най-високите,които повдигат най-много?

MY FACEBOOK

Публикувано 11 ноември 2006 - 14:02
А има ли ефект като се подложат тампоните.Колата повдига ли се или да не се занимавам с глупости?
Публикувано 11 ноември 2006 - 14:05
при мен се вдигна и даже стана малко по твърда возиятаА има ли ефект като се подложат тампоните.Колата повдига ли се или да не се занимавам с глупости?

MY FACEBOOK

Публикувано 11 ноември 2006 - 15:04
На пурата която е със сходно окачване допълнителни подложки не могат да се слагат
Принципно оригиналните подложки са три размера,ако си с последния просто сменяш пружините и забравяш.Отностно качеството,няма гаранция,просто купуваш на късмет и ако клекнат след година вадиш ютията и
но на продавача
А ако в някой магазин ти дадът гаранция,супер купувай от тях.
Успех приятелю

Принципно оригиналните подложки са три размера,ако си с последния просто сменяш пружините и забравяш.Отностно качеството,няма гаранция,просто купуваш на късмет и ако клекнат след година вадиш ютията и

Успех приятелю

Публикувано 12 ноември 2006 - 09:54
Майна(main Furer),аз сложих тампони още преди 4-5г. и значително се подобри ситуацията(иначе от един бурдюр не можех да сляза кат хората).тампоните са с височина към 4-4,5см ,8лв бяха,но ми ги донесоха от София.Мисля,че сега можеш да ги намериш(или поръчаш) в "Стоп"-а(на старото Ас.гр. шосе)..Колкото до нови пружини-чувал съм от препатили колеги,че няма гаранция за качествата им!
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 12 ноември 2006 - 13:16
В Стопа нямат.Ще питам SNT или в оня с голямата емблема на 6-ти Септември.Ако не пък шопите ша помагат

Публикувано 21 ноември 2006 - 20:29
В Дружба2 на борсата където е реглаж на предници имат преди 1-месец си взех за 190 за цена незнам защото доста работи си купих
Публикувано 02 август 2007 - 18:55
Малее тия пичове в Балканстар ми скриха шайбата отвсякъде.Малко ми е поседнала Тудора (клекнала ми е разКошницата отзад)...
.
.
Цени народни,всеки да си купи...
Айде народе с 123-ки...ако ви трябват пружини или амортисьори само там е тънкана:
Или на мен калкулатора не ми смята нещо или се омота и той от цена -1350 лева с ДДС!Педни амортисьори 1бр. 254,04лв
Задни амортисьори 1бр. 203,09лв
Задни пружини 1бр. 120,79лв
срок на доставка 10 работни дни
цените са без ДДС

Някой да продава цяла 123-ка със здрави амортисьори и пружини

Бах тая цифромания.Явно 123-ката отдавна са я направили ретро модел и то на изчезване че има такива цени в магазина на дилъра
Ъъъъъ,ко викаш BENZBOSS за цените на чаркалъците за W211
Aко трябва да си купувам от Балканстар части за моя котурник,май ще е по-добре да си взема една 211-ка и да ми пращаш части от Щатите...4 Точка 4 е истината,амортесьор заден с хидравлика е малко под 350 кинта,без хидравлика е около 100$,първия е Сач,а втория Билстеин,същата цена са на 123 - модел на 30 години и горница.Предните са ти по 140 кинта Билстеин.За 1700 кинта ти го нося у вас заедно с каса бира,ако поръчаш 2 и бутилка водка може да вкарам у далаверата.
Публикувано 02 август 2007 - 19:05
Абе то темата е
ама я да вкарам малко продължение.НЯкой да има познат който да рециклира качествено газови амортисьори?Taмпони или пружини
Публикувано 02 август 2007 - 19:30
Подложките ще ти вдигнат задницата с 5 мм-когато е празна!
Когато я натовариш ефект няма!
Смени си пружините и тогава ще има ефект!
Публикувано 02 август 2007 - 21:04
Подарявам ти 2 задни пружини-не ги знам на какво дередже са,но от 15 години не са товарени!
И едни гумени джаджи за 123-ка баш,които се "щракват" по 3 броя м/у витките на пружината през 120градуса,ако се натовари много колата не позволява на пружината да се свие!Та,ако искаш-казвай!

Публикувано 02 август 2007 - 22:23
Подложките ще ти вдигнат задницата с 5 мм-когато е празна!
За тампоните се отказах отдавна,просто съвсем бях изключил за тази тема.
Може.Ще падне хамалогия да ги свалям и да качвам другите но ако са по-читави бива идеята.То докато не ги сложа няма да се види де.А за тия дистанционери нещо не ми се нрави .Колкото и да се натовари колата в един момент си ляга на тампоните.А и аз единственото тежко нещо което качвам е двама човека отзад и то сигурно 2 пъти в годината.А като сметна че отпред килограмите на мен и момата ми са общо 110 то образно казано колата си върви празна.А за дистанционерите...Виждал съм на Пасат-ор счупени пружини точно от такива гумички.Причиняват нееднакво натоварване на спиралите на пружината и от там се чупят.Подарявам ти 2 задни пружини-не ги знам на какво дередже са,но от 15 години не са товарени!
И едни гумени джаджи за 123-ка баш,които се "щракват" по 3 броя м/у витките на пружината през 120градуса,ако се натовари много колата не позволява на пружината да се свие!Та,ако искаш-казвай!
За сега остава актуален въпроса
????НЯкой да има познат който да рециклира качествено газови амортисьори?
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни