Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Проблем с Оборотите 124 / М103Проблем с Оборотите 124 / М103

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Xristo Loco

Xristo Loco

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 18 Posts:
  • Град:Sofia

Posted 26 September 2011 - 14:03

Мерцедеса е Е260 след 90-та Мотор 103/Автоматик/АГУ.Първоначално проблемите бяха със запалването,но смених капачката на Делкото /без палец/ кабели и свещи.Пали безотказно и на бензин и на газ.Проблема си го имаше и преди това с ниските обороти и гаснеше при празен ход на светофар или на нагорнище!При запалване на бензин веднага падат под 5-цата и притриса и отива да гасне ако не се подаде газ,може би нормално при студен мотор,това го правеше и при запалване на газ.След като загрее вече ги държеше но само на бензин и при включване на D или R започваше пак те притриса и да изгасва,а при пълна маневра изгасва веднага!Естествено на майстор и разглобяване и смяна на единия от маркучите който отива от стъпковото моторче към дебитомера беше целия нацъфкан и той каза че е от там.Също беше паднал и маркуча за картерните газове/мисля че така се казваше/ На място се пооправи колата и на газ и на бензин там пред сервиза я карах,маневрирах и всичко ОК ,да светофара си държеше оборити без да изгасва,въпреки че пак ми се струваше че са ниски и играят понякога падат и под 5 когато паркирах вече пред нас и при маневра изгасна!Тоест пари на вятъра поне за майстора за маркучите не ме е яд!На следващия ден брат ми я кара и пак същата работа гаснене не поддържане на обороти и т.нк.Така още гореща на паркомястото е запалих въобще не искаше и да ги качи над 5 и на бензин и на газ ,отпускане на педала и веднага изгасване!След като по-прочетох теми за тези проблеми тук свалих стъпковия мотор и го почистих с WD40.Пробвах го с 12V отваря и затваря само не знам дали трябва да прави пълно завъртане или да отваря и затваря само да чатка.Интересното е че с включена и изключена клейма на моторчето колата се държи по един и същи начин.единсвената промяна беше когато му подадох 12V директно при работещ мотор,започна да качва оборотите.Мислч че стига ток до него тъй като сама пластмаска там е счуепна и се показват двете клейми и при допир до двигателя излизаха искри!Изключих и клеймата на потенциометъра и мотора пак не отреагира работеше си както и с включена!Сега работи на газ над 10 и при включване D или R пада около 8 или под.На бензин работи на 8 и при включване на D или R пада на 5 и малко под.Бих бил доволен да разгадая проблема с ваша помощ,защото честно казано не знам дали има майстор който да си заслужава парите,времето и частите които бих сменил по нея!
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users