Въпрос за акумулатор
Започната от shotgun600, 24 сеп 2011 - 10:47:47
11 мнения по тази тема
Публикувано 24 септември 2011 - 10:47
Вчера тръгвам да излизам, въртя ключа и нищо.
Колата не е мерцедес, но това няма значение.
Кара се редовно,предния ден съм навъртял 100км,а до
сутринта акумулатора е умрял.
Не съм забравял нищо да свети или да е включено.
Акумулатора е на 6 години и е някаква марка Tudor, за която не съм чувал досега.
Има си течност..
Както и да е, свалих го,замерих го и показваше 12волта.После го включих да се зарежда. На сутринта го замерих и показваше 13волта.
Слагам го на колата ,въртя ключа и пак нищо - едва направи 1/5 оборот и започна само да цъка..Не опитах да паля втори път.
Замерих го веднага и видях,че е паднал отново на 12волта.
Как толкова бързо падна с от 13 на 12 волта?
Май е за хвърляне?
Сложих някакъв издухал акумулатор и колата запали. Замерих дали зарежда динамото - да зарежда./слава богу/
Откъде да си купя читав акумулатор и каква марка да е?
Трябва да е с тези показания
Трябва да е 70ампер часа и да има стартов ток 700 ли?
Колата не е мерцедес, но това няма значение.
Кара се редовно,предния ден съм навъртял 100км,а до
сутринта акумулатора е умрял.
Не съм забравял нищо да свети или да е включено.
Акумулатора е на 6 години и е някаква марка Tudor, за която не съм чувал досега.
Има си течност..
Както и да е, свалих го,замерих го и показваше 12волта.После го включих да се зарежда. На сутринта го замерих и показваше 13волта.
Слагам го на колата ,въртя ключа и пак нищо - едва направи 1/5 оборот и започна само да цъка..Не опитах да паля втори път.
Замерих го веднага и видях,че е паднал отново на 12волта.
Как толкова бързо падна с от 13 на 12 волта?
Май е за хвърляне?
Сложих някакъв издухал акумулатор и колата запали. Замерих дали зарежда динамото - да зарежда./слава богу/
Откъде да си купя читав акумулатор и каква марка да е?
Трябва да е с тези показания
Трябва да е 70ампер часа и да има стартов ток 700 ли?
Публикувано 24 септември 2011 - 11:24
Питай мр.Биг той има хубави акумулатори на добри цени. Но да си купиш някоя марка никому неизвестна си е компромис с щастието ,така че се цели към бош или нещо от сорта.
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 24 септември 2011 - 12:03
Тука ще чуеш толкова мнения, колкото и човека ще пишат
Първо, акумулатор не се проверява с мултицет... така виждаш само колко ток има в него, проверката става с вилка, или със специален уред... как и да е...
Вземи си Банер, пиши на Пухи да ти каже цена, но определено ще останеш много доволен...
Моя банер на слк-то, е от 2004, и тая година го смених с друг (същия) но не че правеше проблеми, просто го видях, че е стар и да не ме изостави...
Но пък го закачих за UPS-a и сега държи цялата мрежа и няколко компа за 5 часа
Първо, акумулатор не се проверява с мултицет... така виждаш само колко ток има в него, проверката става с вилка, или със специален уред... как и да е...
Вземи си Банер, пиши на Пухи да ти каже цена, но определено ще останеш много доволен...
Моя банер на слк-то, е от 2004, и тая година го смених с друг (същия) но не че правеше проблеми, просто го видях, че е стар и да не ме изостави...
Но пък го закачих за UPS-a и сега държи цялата мрежа и няколко компа за 5 часа
Ignore list: fiveq, Наско, krasch
Публикувано 24 септември 2011 - 12:09
+1 за Банер. Много съм доволен!
Също Банер се продава и в ТУ-София до ректората, но по-добре се допитай до Мр Биг.
Също Банер се продава и в ТУ-София до ректората, но по-добре се допитай до Мр Биг.
Публикувано 24 септември 2011 - 12:12
Ами да, ще взема наистина да питам Mr_big.
Поне да го взема от познат, а не от някой случаен магазин.
Иначе явно нещо му е станало на този. В едната клетка течността
е мътна и сякаш има повече отлагания,отколкото в другите.
Публикувано 24 септември 2011 - 12:29
Извинявайте, но Magnetti Mareli е възможно най-доброто което може да се случи на електрониката на един автомобил и това е напълно доказано. Аз отново повтарям на колегата, че от личен опит му препоръчвам тази марка акумулатори без значение от съществената разлика в цените им.
[Hooligan edit]
Вече си се изказал за въпросната марка, няма смисъл да почваш спорове, всеки си решава сам с какво да кара!
[Hooligan edit]
Вече си се изказал за въпросната марка, няма смисъл да почваш спорове, всеки си решава сам с какво да кара!
Публикувано 24 септември 2011 - 15:44
Ами да, ще взема наистина да питам Mr_big.
Пушка тично това щях да те питам каква е на цвят течността....ако е мътна клетката си е заминала и няма как да държи ток.
Ако си купуваш акумулатор купи си Банер от Биги.....той ми даде най добрата цена от цяла БГ.
А и плюс това ти сам го каза....по добре от познат отколкото от някой случаен магазин.
By Batev
Публикувано 26 септември 2011 - 12:52
Младежи нещо бъркате Ток и Напрежение
Аз бих похвалил оригиналните МБ акумулатори. Лично моят е Варта ако не греша(възможно е да се предлагат и на други поизводители), но имам чувството че с него автомобилът е излязъл от завода - 2003. Аз лично го имам от 2007-ма и досега е пушка.
Аз бих похвалил оригиналните МБ акумулатори. Лично моят е Варта ако не греша(възможно е да се предлагат и на други поизводители), но имам чувството че с него автомобилът е излязъл от завода - 2003. Аз лично го имам от 2007-ма и досега е пушка.
Публикувано 27 септември 2011 - 16:31
+1 за Банер...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 28 септември 2011 - 21:49
Аз съм с някакъв на BOSCH и вече 3та година нямам проблеми.
Проблемът може да е и от стартера.Отиди в някой сервиз да проверят
Проблемът може да е и от стартера.Отиди в някой сервиз да проверят
Публикувано 29 септември 2011 - 16:36
Не е от стартера.
Вече няколко дена си карам с някакъв издухал акумулатор,който купих за 20лв от Гара Елин Пелин.
Там има някакъв чичка,който "рециклира" прецакани акумулатори.
Тия дни обаче ще си взема нов хубав акумулатор.
Вече няколко дена си карам с някакъв издухал акумулатор,който купих за 20лв от Гара Елин Пелин.
Там има някакъв чичка,който "рециклира" прецакани акумулатори.
Тия дни обаче ще си взема нов хубав акумулатор.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни