Вярно ли е, че има 124ки с фабрична газ?
Започната от Игор Георгиев, 20 сеп 2011 - 20:01:07
11 мнения по тази тема
Публикувано 20 септември 2011 - 20:01
Здравейте, натъкнах се наживо на една 124ка 1989та година 200Е и гледам аз нали, че е на газ. Гледам и си викам на ум, брей какво хубаво място са измислили за изпарителя, много добре седи, се едно си е фабрично. После попитах един пич и той ми каза, че има фабрични с газова уредба и наистина като потърсих по интернет такива продавани с газова уредба, повечето са ч към 1. Та, вярно ли е, че има такива с фабрична газова уредба или не? Ето така изглежда:
По-малко чесън - повече Гьоте!
Публикувано 20 септември 2011 - 20:21
Да , има фабрична газ
На купетата - няма
Седаните имат
Ако имаш отвор очертан отзад до капачката на резервоара щампована зареждачка значи си с фабрична газ , но
тука като ги монтират слагат капачките там в повечето случай ( т.е горното не е пълна гаранция )
Най лесния начин да разбереш е по ВИН / да видиш какво пише на маркучите
ако имат медните тръби за газта изолация ( Мерцедес , Беру , БЕХР надпис ) значи е оригнална
Като застанеш срещу мотора от ляво трябва да имаш 2 дупчици и там да е монтиран изпарителя (оригинално ги слагат там )Над колекторите при рога стои изпарителя
Според мене това е БГ Газова
ако не е така моля някой колега да ме поправи
На купетата - няма
Седаните имат
Ако имаш отвор очертан отзад до капачката на резервоара щампована зареждачка значи си с фабрична газ , но
тука като ги монтират слагат капачките там в повечето случай ( т.е горното не е пълна гаранция )
ако имат медните тръби за газта изолация ( Мерцедес , Беру , БЕХР надпис ) значи е оригнална
Като застанеш срещу мотора от ляво трябва да имаш 2 дупчици и там да е монтиран изпарителя (оригинално ги слагат там )Над колекторите при рога стои изпарителя
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 20 септември 2011 - 20:27
Да , има фабрична газ
На купетата - няма
Седаните имат
Ако имаш отвор очертан отзад до капачката на резервоара значи си с фабрична газ , но
Мерси колега. А кой мотор според вас е най-успешен - спрямо издръжливост, мощност, харчене, поддръжка. Коя година мерцедес 124 и с кой двикател седан би бил най-добрият избор? Естествено е относително според кой е бил собственика, но на теория?
Публикувано 20 септември 2011 - 20:28
Мерси колега. А кой мотор според вас е най-успешен - спрямо издръжливост, мощност, харчене, поддръжка. Коя година мерцедес 124 и с кой двикател седан би бил най-добрият избор? Естествено е относително според кой е бил собственика, но на теория?
имаше такава тема някъде но не я намерих
Публикувано 20 септември 2011 - 21:52
Аз не вярвам да има 124 на газ заводски.
Ако някой има вин на подобна кола, да го пусне моля, за да видим какво излиза.
Това какво пише на горивопроводите(без значение за кое гориво), не е определящо как е била произведена колата.
Това какво пише на горивопроводите(без значение за кое гориво), не е определящо как е била произведена колата.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 20 септември 2011 - 22:26
На фабрична ли ти прилича уредбата не намираш ли разлик между използваните материали в околността и начина на изработка?
И двете 124 които съм имал бяха с кръглата щампа до гърловината на резервоара, пък нито едната не беше чувала за гас преди мен.
Мисля, че изобщо няма фабричен мерцедес с LPG, минимум заради екологията - много СО2.
И двете 124 които съм имал бяха с кръглата щампа до гърловината на резервоара, пък нито едната не беше чувала за гас преди мен.
Мисля, че изобщо няма фабричен мерцедес с LPG, минимум заради екологията - много СО2.
Публикувано 20 септември 2011 - 22:35
Виждал съм на живо в БС В211 и Б-класа(не и знам индекса) на метан, заводкси. Ама за по-старите не съм сигурен, че е имало заводски на газ(какъвто и да е газа)На фабрична ли ти прилича уредбата не намираш ли разлик между използваните материали в околността и начина на изработка?
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 20 септември 2011 - 22:43
Първия Мерцедес на CNG, който поне на мен ми е познат е w210 E200 Kompressor. На LPG (по-познато като пропан-бутан тук) според мен нямат.
Публикувано 20 септември 2011 - 22:44
На фабрична ли ти прилича уредбата не намираш ли разлик между използваните материали в околността и начина на изработка?
Ами да ти кажа, тази на снимката не е конкретната, ама ще накарам моя приятел да я снима основно и да покажа. Но на мен ми изглежда фабрична, маркучите от изпарителя отиват 1 в мотора, 2 във въздужния филтър, като едната го заобикаля и влиа в няква простотия дето не знам ква е и другата като че ли дърпа филтриран въздух. Тва е ако не се лъжа. Но я гледахме основно и си мязаше на фабрична. Също така, колата работи изцяло на газ, не се пали на бензин дори зимата. Няма я оная гофрирана тръба дето гърми като се насабере газ там и после яко изолирбанд щото пада налягането и тн. Така поне беше на една вектра дето карах. А на мерджама директно влиза газта в мотора с дебели плътни маркучи с малък диаметър. Ще го снимаме от до и ще постна пак
(Пичове, ако съм казал някоя глупост не ми се смейте, не съм толкова навътре в нещата :P )
Публикувано 20 септември 2011 - 22:49
Мислех,че за екологията е по добре СО2,отколкото другите на бензина.Не може германска кола с Хиталянси изпарител,та и те си произвеждат,и как вих се струва обикновена газ уредба,да излезе от завод.Това си е най обикновен монтаж.Абе хора Вие,да не падате от небето.Това е ЕМЕГАЗ.Мисля, че изобщо няма фабричен мерцедес с LPG, минимум заради екологията - много СО2.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 20 септември 2011 - 22:49
И на нашата 124ка имаше място очертан кръг евентуално за зареждане на газ в гърловината при капачката за бензин, но газова й сложихме ние. За въпросната снимка в никакъв случай това не е фабрична газова. А за мястото на изпарителя ние също си го бяхме сложили там, защото точно там беше най-удобно и имаше място.
Луд умора нема, само се поти
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Публикувано 21 септември 2011 - 00:52
Аз не вярвам да има 124 на газ заводски.
Търсихме 124ка и помеждодругото ни обясниха точно това за газта / на мен звучи като добър критерии за фабрична газова /
Монтажа .. дупките .. горивопроводите .. зареждачката
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни