СнягМБ+автоматик+сняг !?
Започната от drago, 18 дек 2005 - 09:22:46
16 мнения по тази тема
Публикувано 18 декември 2005 - 09:22
Как карате през зимата? Досега съм карал коли само с предно предаване и ръчни скороси - никакви проблеми. Обаче сега се чудя как да подкарам Мерцедеса при положение, че има 15-20 см. сняг и, както обикновено, никой не чисти?
MB W210 E230
Публикувано 20 декември 2005 - 16:13
ami do kolkoto mi stigat poznaniatata vsichki avtomatici na BENZ za s ASD B)
taka che mai niama da imash problemi
taka che mai niama da imash problemi
Публикувано 20 декември 2005 - 21:11
Има ASR, обаче не мога да изкача баира пред нас Стигнах до половината и след това назад замалко да пакирам върху едно Пежо.... На равно и на лек наклон няма проблем. Имам и едно Мондео - с него се качвам навсякъде. Добре че във Варна зимата не продължава много
MB W210 E230
Публикувано 20 декември 2005 - 23:48
Караме с повече късмет , честно казано доста автомобили съм карал , но Мерцедеса си е калпав през зимата , друго си е предното предаване
незнам каква е тази стратегия на фирмата да произвеждат моделите си със задно задвижване ???? сигурно си има предимствата , но и недостатъците неотсъстват , ще си караме зимата колите с предно , а като се стопли ще джаткаме с Мерджаните , лично аз незнам дали имам някаква система за сигурност през зимата ( МВ С200 - 1996 г. ) незнам как да проверя - имам го отскоро
незнам каква е тази стратегия на фирмата да произвеждат моделите си със задно задвижване ???? сигурно си има предимствата , но и недостатъците неотсъстват , ще си караме зимата колите с предно , а като се стопли ще джаткаме с Мерджаните , лично аз незнам дали имам някаква система за сигурност през зимата ( МВ С200 - 1996 г. ) незнам как да проверя - имам го отскоро
MB C200
Публикувано 21 декември 2005 - 17:38
Каквото и да си говорим, задното предаване е гадно за зимата, независимо какви системи има колата и блокировки.
Този пост е редактиран от ALEXONE: 22 декември 2005 - 13:20
Публикувано 21 декември 2005 - 20:10
аммм аз да питам ASD ASR какво е?
Този пост е редактиран от ALEXONE: 22 декември 2005 - 13:22
Mercedes-Benz W201
Публикувано 22 декември 2005 - 12:50
ASD e blokaj na diferenciala
ASR e tip Airbag (ili systemata za Airbag-a) B) taka che ne mi e iasno s kvo moje da vi pomogne ASR-a prez zimata osven pri avariino spirane v drug obekt
ASR e tip Airbag (ili systemata za Airbag-a) B) taka che ne mi e iasno s kvo moje da vi pomogne ASR-a prez zimata osven pri avariino spirane v drug obekt
Публикувано 22 декември 2005 - 13:00
Сложи едни хувави зимни гуми и няма да имаш чак такива проблеми със задното. С това компромис не бива B) Аз съм имал С220 и зимата си перках без грижи и сега с Слк-то пак същото...Как карате през зимата? Досега съм карал коли само с предно предаване и ръчни скороси - никакви проблеми. Обаче сега се чудя как да подкарам Мерцедеса при положение, че има 15-20 см. сняг и, както обикновено, никой не чисти?
#10 Гост_GuestГост_
Публикувано 22 декември 2005 - 15:57
Брат ми е с предно и преди два дена ме пита как аз (124-ка) съм минал през едно заледено баирче, като той не само, че не го е качил, ами се изпързалял назад А е с предно. Може би има значение и това, че той е с всесезонни гуми, а аз със нови зимни. Иначе за зимата то си е ясно, че предното е по-добро.
А и не само на Мерцедес стратегията е да правят коли със задно(без А и Б класите). При БМВ дори и 1-та е със задно. Ама те нали са марка със спортни амбиции.
А и не само на Мерцедес стратегията е да правят коли със задно(без А и Б класите). При БМВ дори и 1-та е със задно. Ама те нали са марка със спортни амбиции.
Публикувано 22 декември 2005 - 18:15
ASR - Acceleration Slip RegulationASD e blokaj na diferenciala
Такова имам било свързано с ABS-a. Блокаж явно няма. Когато подам рязко газ не позволявя да пиля гуми, нещо като тракшън контрол, макар че и такова нямам. А системата за въздушните възглавници е SRS.
MB W210 E230
Публикувано 22 декември 2005 - 22:48
OPAAAA mai sam PROZD
viarno za airbag ga beshe SRS
shte me proshtavate B)
viarno za airbag ga beshe SRS
shte me proshtavate B)
Публикувано 07 януари 2006 - 21:54
ASR с малка скорост и при забуксуване само пречи защото ти връща газта и се опитва да прехвърли усилието от колелото което боксува към другото, опитай другия път да го изключиш и използвай вариант засилване от равно без да спирашИма ASR, обаче не мога да изкача баира пред нас Стигнах до половината и след това назад замалко да пакирам върху едно Пежо.... На равно и на лек наклон няма проблем. Имам и едно Мондео - с него се качвам навсякъде. Добре че във Варна зимата не продължава много
http://store1.data.bg/batniki/MB260E/
http://store1.data.bg/batniki/Actros/
BMW-много шум малко бързина и около 150000км почти задължително в бокса за мотор!!!
Публикувано 07 януари 2006 - 21:59
ASR няма как да не е свързан с ABS защото когато забоксува 1-то колело нали точно ABS-a го блокира за да прехвърли усилието към другото колело, но гадното е че ти връща и газтаASR - Acceleration Slip RegulationASD e blokaj na diferenciala
Такова имам било свързано с ABS-a. Блокаж явно няма. Когато подам рязко газ не позволявя да пиля гуми, нещо като тракшън контрол, макар че и такова нямам. А системата за въздушните възглавници е SRS.
http://store1.data.bg/batniki/MB260E/
http://store1.data.bg/batniki/Actros/
BMW-много шум малко бързина и около 150000км почти задължително в бокса за мотор!!!
Публикувано 08 януари 2006 - 09:35
Няма как да се засиля защото има завой на 90 градуса - спирам пред долния блок А за изключването на ASR-а се усетих след като не можах да потегля от един паркинг на равно заледено място.
MB W210 E230
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни