Към съдържанието

•  

Снимка

зумер за забравени светлини

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#1 pavloff

pavloff

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Град:Троян
  • Интереси:МЕРЦЕДЕС, ЛЕВСКИ, ФОРМУЛА 1

Публикувано 01 ноември 2006 - 12:57

Колеги от днес като ще караме на светлини и през деня проверихте ли си зумерите дали работят? Аз го пробвах днес и се оказа, че на работи.Нали зумера се задейства,ако работят фаровете, колата е угасена и изваден контактния ключ.Кажет къде да търся повредата- в бушоните, в самия зумер, защото до преди година работеше.Ако ще трябва са сваля таблото със скоростомера нещо не съм навит голяма играчка е.Модела е 124/200D-1986 г.
Кой мисилите го измисли да караме и през деня на фарове?Само се чудят как насила да ни правят европейци.
  • 0
Каквото и да ти говорят, става дума за пари.

#2 Fitibaldi

Fitibaldi

Чирак

• Потребители на форума
  • 248 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Мерцедес, спорт, +#$%*****
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W124 Е300Т Diesel 1995

Публикувано 01 ноември 2006 - 13:14

аз мисля, че зумера се задейства като отвориш вратата и ключовете не са на таблото. опитай така преди да разглобяваш цялата предница :)
  • 0
Публикувано изображение

#3 pavloff

pavloff

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:

Публикувано 01 ноември 2006 - 16:29

Само за вратата бях забравил да я отворя.След работа ще го пробвам.Дано е това.Предварително благодаря за отговрите колеги.
  • 0

#4 BukToP

BukToP

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Мнения:

Публикувано 01 ноември 2006 - 18:33

Мнооого полезно е т'ва, че ни карат да ползваме светлините и през деня! Браво! Продължава да витае тъпото убеждение, че един акумулатор е по-важен от безопасността ни. А на акумулатора даже му няма нищо, защото генератора поема изконсумирания ток.
:FlagMB:
  • 0

#5 pavloff

pavloff

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:

Публикувано 01 ноември 2006 - 21:26

Колеги във вратата било.Благодаря още един път.

Когато не притежаваш съзнанито на водач и когато не зачиташ и другия на пътя и халогени да му пуснеш и авариините да ти мигат все тая.Не е в светлините и акумолатор, а в културата на движение колега.
  • 0

#6 Alx

Alx

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:

Публикувано 01 ноември 2006 - 21:33

Всъщност както винаги нашите законотворци, нема-нема па като направят нещо го правят прекалено.

Уникално смислено е да си на фарове на дълъг път. Страхотно помага при изпреварване, ама къф е смисъла да светиш през деня в града...
  • 0

#7 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 02 ноември 2006 - 00:56

смисълът е заспалите и разсеяни бабички, да им задразни окото (евентуално) и по-лесно да им привлече вниманието, преди да стъпят на платното със завъртяна надясно глава
  • 0

#8 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 06 ноември 2006 - 19:01

Колеги,с тая наредба да караме на светлини не мислите ли,че трябва да си пренастроим зумерите на обратно-да сигнализират за невключени светлини при работещ двигател :D -сигурно ще става лесно:обръща се няква жица от "+" на "-"(не съм вещ,ама за електричар ще е играчка,предполагам) и на пролет си я наместваме обратно :yahoo: я
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#9 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 06 ноември 2006 - 20:45

Другия вариянт който предлагам е да се върже зумер-а така че като се качиш,запалиш и включиш фаровете да започне да пищи :blink: По този начин като му свикнеш и ако потеглиш без фарове,ще се стряскаш от тишината и ще ти е доста некомфортно че няма кво да те дразни освен мекия ритъм на двигателя :yahoo:
  • 0

#10 Гост_hi88Гост_

Гост_hi88Гост_
  • Гости

Публикувано 08 ноември 2006 - 00:58

Другия вариянт който предлагам е да се върже зумер-а така че като се качиш,запалиш и включиш фаровете да започне да пищи :blink: По този начин като му свикнеш и ако потеглиш без фарове,ще се стряскаш от тишината и ще ти е доста некомфортно че няма кво да те дразни освен мекия ритъм на двигателя :yahoo:

Main Furer, да не изпадаме в крайности! ;)
  • 0

#11 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 08 ноември 2006 - 09:33

Малий кво става тука да не сме "нацист" форум тц тц тц

Всички знаете,за новите изисквания на КАТ ,от месец Ноември,до края на зимния сезон да се кара задължително на фарове, а включването на фаровете често се забравя през деня...Ето защо за да избегнете глобите,продавам устройство за автоматично включване на фаровете,няколко секунди след като запалите и автоматично ги гаси след угасване на автомобила.
Цена с монтаж:25 лв.

• 0

#12 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 10 ноември 2006 - 09:05

Алекс,спокойно бе брат,в никакъв случай не може да се говори за нацизъм-ние сме интелигентни хора и не може да си позволим да толерираме по какъвто и да е начин комунизма и фашизмът!!!(бай Тошо нали викаше така на времето:"социализама и комунизъмът")...Мисля,че W123 се шегува,а пък аз просто си смених снимката от аватара,щото мойта 123-ка все още не е такава антика като колата на Адолф.(Не можем да отречем добрият вкус на иначе не до там положителната фигура на А.Х.) :FlagMB:...Иначе по темата-идеята на колегата е добра-25лв. къде ли не сме ги дали,а ако ни спасят от една глоба поне,значи за се "избили" от всякъде ;) !
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#13 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 10 ноември 2006 - 09:35

Почнахте, да ме плашите бре хора с тези аватари :yahoo: що не си поставите премиера Станишев или Президента ами А.Х :blink: :yahoo:
  • 0

#14 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 10 ноември 2006 - 10:33

Почнахте, да ме плашите бре хора с тези аватари :yahoo:  що не си поставите премиера Станишев или Президента ами А.Х :blink:  :yahoo:

Значи,вече излязохме от темата,ама да я приключим на цяло с едно обобщение-снимки,инициали и т. н. се използват(в нашия случай)за да се декларира пристрастие,предпочитание и пр. В този смисъл всякакви пристрастия към политически фигури са абсолютно несъстоятелни с изкл. на случаите на пропаганда и агитация с цел-облаги...колкото до Станишев и Първанов,нямаме кой знае какъв повод за гордост от тях,та да ги кичим наляво,надясно(особено в нашия форум).Единствената връзка на тези хора с MERCEDES,считам ,че е това ,че се возят на М.купени с наши пари :evil:...P.S.Този аватар по-добре ли е? ;)
  • 0

#15 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 10 ноември 2006 - 10:41

И аз станах СПАМЕР slap :spam:

Похода на Хитлер пред народното събрание в София

Публикувано изображение
Публикувано изображение
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема