Ех най-накрая си открих проблема, най-важното без майстори (включая и смяната на тапата

).
Та ходих днес при един от квартала, обясних му ситуацията и ми каза, че най-вероятно е датчик на температура и ниво на антифриза ( един датчик ги отчита и двете). Да съм минел след 2-3 часа да ме закачи към мрежата и да видим за какво става дума.
Хубаво де, ама имах път днес и се върнах късно. Почнах да чистя грешката от климатроника, но не искаше да се изчисти, което пак водеше към датчика.
Паля колата перките на климата не спират да въртят (при студен двигател). и другите симптоми за които Ви писах по горе. Отново ШАХ.
Датчика е вика брат ми, е хубаво ама как ще се счупи баш след смяна на тапата - някакси не вярвам в съвпадения.
Та оказа се,че датчика наистина си е ок. Снопа кабели към него обаче са закъсили, като сме разкачали дросела и колекторите, а внимавахме много. Просто инсталацията на W210 и W202, преди фейслифта е пословично ужасна... Нямах време да снимам, затова ще онагледя със снимки от гугъл, така че не гледайте надписа и ограденото...
....

Датчика се намира под пласмасовия капак с емблемата. От лявата страна на капака ще видите снопа кабели на датчика, които отиват към дросела и влизат в една П образна пластмасова шина. Сваляйки тази шина запеклия сноп е изпукал като солета(невидимо!), намерих разлъката опипвайки снопа, по-цялата му дължина. навързах отново кабелите и всичко заспа. Отчита температура, нямам индикации по таблото и най-важното - не ми работят перките на климатика непрекъснато.
Скоро мисля да отделя време и да сменя изцяло кабела от датчика - докъдето мога да стигна.
п.с. Сори за дългия отговор

п.с.2 Утре на светло ще цъкна една две снимчици