Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Обезвъздушаване - помагайтеW210 M111

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#16 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 15 септември 2011 - 18:16

Обаче ми изписва 2 грешки - недостатъчно антифриз и температура на маслото.

EDIT: Абе к'во масло - къде съм спал, докато пиша? :slap
Темперетура на охлаждащата течност :coolgrin

Мишо, оправи ли "проблема"?

Дано да си го оправил, защото знам какво е да не ти е в ред колата.
С поздрав

Саше - не все още.... Системата си бачка, термото отваря, радиатора топъл. Колата върви. Но все още не отчита градуси, а оня ден налях почти 7 литра антифриз. Течове нямам. Чистих грешката В1227, но излиза пак. Мислих мислих, и мисля, че съм си решил проблема, но сега ще слезна до колата, докато е още светло, че не съм си в гаража и ще пиша к'во и що. :wacko
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#17 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 15 септември 2011 - 20:12

Ех най-накрая си открих проблема, най-важното без майстори (включая и смяната на тапата ;) ).
Та ходих днес при един от квартала, обясних му ситуацията и ми каза, че най-вероятно е датчик на температура и ниво на антифриза ( един датчик ги отчита и двете). Да съм минел след 2-3 часа да ме закачи към мрежата и да видим за какво става дума.
Хубаво де, ама имах път днес и се върнах късно. Почнах да чистя грешката от климатроника, но не искаше да се изчисти, което пак водеше към датчика.
Паля колата перките на климата не спират да въртят (при студен двигател). и другите симптоми за които Ви писах по горе. Отново ШАХ.
Датчика е вика брат ми, е хубаво ама как ще се счупи баш след смяна на тапата - някакси не вярвам в съвпадения.
Та оказа се,че датчика наистина си е ок. Снопа кабели към него обаче са закъсили, като сме разкачали дросела и колекторите, а внимавахме много. Просто инсталацията на W210 и W202, преди фейслифта е пословично ужасна... Нямах време да снимам, затова ще онагледя със снимки от гугъл, така че не гледайте надписа и ограденото...
....
Публикувано изображение
Датчика се намира под пласмасовия капак с емблемата. От лявата страна на капака ще видите снопа кабели на датчика, които отиват към дросела и влизат в една П образна пластмасова шина. Сваляйки тази шина запеклия сноп е изпукал като солета(невидимо!), намерих разлъката опипвайки снопа, по-цялата му дължина. навързах отново кабелите и всичко заспа. Отчита температура, нямам индикации по таблото и най-важното - не ми работят перките на климатика непрекъснато.
Скоро мисля да отделя време и да сменя изцяло кабела от датчика - докъдето мога да стигна.
п.с. Сори за дългия отговор :D
п.с.2 Утре на светло ще цъкна една две снимчици :coolgrin
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#18 aalexieff

aalexieff

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 692 Мнения:
  • Град:Павликени
  • Автомобил:
    W124 2.5 D 1987 продаден
    W210 E300 D 1996 продаден
    Mitsubishi Colt IV 1.3 1995 продаден
    Mitsubishi Colt VI 1.5 2005
    Renault Clio III 2007
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 септември 2011 - 20:23

И не забравяй, за успеха....хубава ракийка със салата съвместно с брата и :drift
  • 0
W210 E300 D 1996
W124 and E300

#19 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 15 септември 2011 - 20:35

И не забравяй, за успеха....хубава ракийка със салата съвместно с брата и :drift

Благодаря Сашо, вече работя по-въпроса :beer
  • 0
Публикувано изображение

#20 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 септември 2011 - 23:53

Тая супа с датчика и аз я сърбах миналата година.
Моя се беше се беше отчупил от жегата и годините ... точно като свалях колектора.

Публикувано изображение
Публикувано изображение

Новия струваше около 15евро в Мерцедес ... за 2 мин работа е смяната ... :hailandkill
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни