Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Какво ви е мнението за E200 бензин 2000-2002

• Please log in to reply
12 мнения по тази тема

#1 Sman

Sman

Прохождащ

• Нови потребители
  • 2 Мнения:
  • Град:plovdiv

Публикувано 23 август 2011 - 20:32

Насочел съм се към мерецедес е200 2000-2002 година, бензинов, автоматик, но гледам че не се срещат много често, да не кажа- хич. Защо така ? Бензиновия двигател не е ли по лесен за поддъжка от едно CDI ? За автоматика в тези модели какво ще кажете ? Какви са основните болежки ? Какво га гледам и за какво да внимавам ? Всякакви съвети ще са ми полезни... Благодаря предварително
  • 0

#2 Sman

Sman

Прохождащ

• Нови потребители
  • 2 Мнения:
  • Град:plovdiv

Публикувано 24 август 2011 - 17:15

е никой ли ?
  • 0

#3 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 август 2011 - 17:30

е никой ли ?

Предполагам говорим за Е класа очиларка.....обаче дали говорим за 163 или 192 коня никой незнае :)

Колега защо си мислиш, че не ги карат много.....на Е класите да...не ги слагат мноо ама Цлк-то.....масово :)

Мотора е много Убав.....пъргав......и газ да му сложиш проблеми няма да имаш :)

Насочил си се добрее :)

Принципно аз карам печка и може би бих се насочил към 3.2 ЦДИ :)

Но ако си мераклия на бензина....мотора е хубав :)

За аутомата какво да ти кажа.....удобство голямо....принципно няма проблеми

само при покупката ще гледаш като сменява скоростите да не рита или чука :)

Ако пробваш кола задължително газ до ламарината за да включи и кика на автомата...пък и да видиш дали няма да влезе в някой авариен режим :)

АКо имаш въпроси питай :)

Виждам, че си от Пловдив......имаме и много колеги оттам и се съмнявам, че ако набележиш някоя красавица във вашия край

някой, ще ти откаже да я погледне по обстойно :)
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#4 ELTONY

ELTONY

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 15 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    S203 270CDI 2001

Публикувано 24 август 2011 - 17:57

Здравей Колега,успех с избора.Мога да ти предложа помощ а именно диагностика със Стар Диагноза за връзка тел 0888217763
  • 0

#5 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 24 август 2011 - 19:05

Аммм, както каза Гангстера - дай да уточним дали има вентилатор или няма ?
Че има хора дето не познават много марката ... Ако все пак те набедявам ненужно - извинявай ...
Въпросният мАтор се предлага в две разновидности - 163 коня и 186 коня ...
Не ги карат толкова, защото повече гледат нещо йофтинко - и там веднагически попадат на Е200, само че без компресори и други дуфалки :hailandkill
После се монтира и чесън, и се кара до безобразие ...
Мнение за колата - повечето екземпляри са леко ръждиви ! Обърни голямо внимание на леглата на пружините отпред ... Около ключалката на багажника също има кафява чума ...
Автомата е добре да се обслужи - масло, филтър и гарнитура на АСК-то !
Огледай стандартните за Бенц неща - дали е поддържан, с какво масло се кара, антифризи и т.н. ...
Окачването задължително на подемник и напрягане със щангата ...
Общо взето малко по-обстоен преглед !
Може да се наложи да смениш някой носач отпред, и някой и друг тампон ...
Фаровете в повечето случай са матирани ....
Ако питаш кой мотор е препоръчителен, не вярвам колегите да ме нападат за избора ми - 290 ТД ...
ЦДИ е капризно, и в случай на ремонт почти винаги се говори за суми над 500-600 лева ...
Ако все пак се насочиш към сажда повер - дюзите на чистене (говорим за ЦДИ) ...
Друго не се сещам на първо четене ...
Пусни някой линк да сме по-критични :coolgrin
  • 0

#6 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 24 август 2011 - 21:37

После се монтира и чесън, и се кара до безобразие ...

:offtopic
Ох как ме развесели тоя лаф! Направо ме боли корема от смях.... :rofl :hailandkill :diablo
  • 1
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#7 dialin

dialin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 8 Мнения:

Публикувано 26 август 2011 - 22:35

И аз пожелавам успех на колегата, и да се похваля: Вече съм пълноправен член на клуба. Онзи ден, видях в Мобиле- то един Мерцедес,който ми хареса. На 77 600 км., 1999г. По телефона и Гугъл, разбрах кой е собственикът и рано сутринта- на адреса. Видях автомобила, не можаха да го запалят, защото акумулаторът си беше отишъл.Отворихме го, огледах го, ама набързо, от книжката видях, че е поддържан съвестно и че всичко си му е наред, та оттатък. Два комплекта нови гуми, 2009г. сменена скоростна кутия, че старата нещо не им харесала, макар и да е била съвсем здрава. Сменени масла, филтри и какво ли не, ама една година не са го карали, като са го припалвали преди месец- работел. . По капака, следи от градушка и върху тях, с баданарката. Казах си-"Той е!"Без пазарлък приех цената, капарирах го и вече съм в процедурата.Та така, колеги, всичко е до късмет, моя ще го разбера по- късно, като чуя автомобила да работи и дай Боже, като тръгне.Обещаха ми, да му купят нов акумулатор. Ето и малко снимчици- едвам ги намерих, защото след срещата, колата беше свалена от сайта.

Прикачени миниатюри

• clip_image003.jpg Размер: 108,17K, Сваляния: 93clip_image003.jpg
  • clip_image002.jpg Размер: 95,54K, Сваляния: 109clip_image002.jpg
  • clip_image00s.jpg Размер: 87,42K, Сваляния: 114clip_image00s.jpg
  • clip_image00m.jpg Размер: 98,95K, Сваляния: 122clip_image00m.jpg
  • clip_image002q.jpg Размер: 105,48K, Сваляния: 118clip_image002q.jpg
  • clip_image002l.jpg Размер: 94,64K, Сваляния: 104clip_image002l.jpg

• 0

#8 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2833 Мнения:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Публикувано 27 август 2011 - 00:04

Може да съм малко т*по парче , но тая кола , с тия червени номера и някаква поставка на калника , ми навява на мисълта , че не е на 77к км.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#9 dialin

dialin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 8 Мнения:

Публикувано 27 август 2011 - 00:25

Може да съм малко т*по парче , но тая кола , с тия червени номера и някаква поставка на калника , ми навява на мисълта , че не е на 77к км.

Червеният номер в целия свят се дава на дипломатическите автомобили, тази точно е била на посланика, нейно превъзходителство..., а в дупчицата се забожда байрачето на съответната страна. Километрите - може и да си прав- да са ги превъртяли, ама защо ли!?
  • 0

#10 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 27 август 2011 - 09:06

Напротив-точно на колата на посланника се навъртат най малко километри :)Все пак България е само 110 х. кв/км площ :)а тази кола се ползва най често да я/го закара от резиденцията до посолството,а на много посолства-резиденцията на посланника е вътре-иначе за делегаций и други пътувания си имат представителни коли...и изобщо да се купи кола от посолство си е ЧИСТА далавера-честито на колегата и много безаварийни километри :mbcb
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#11 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 27 август 2011 - 09:35

И аз пожелавам успех на колегата, и да се похваля: Вече съм пълноправен член на клуба.

Честито колега, само масълце (при обслужването, а не редовно) и гориво да наливаш :wind14

М/у другото, пълноправен член на клуба не си. Ти си просто регистриран фен в този форум и собственик на МБ :pc-gamer . За да станеш член, си има условия, а и тема по въпроса.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#12 dialin

dialin

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 8 Мнения:

Публикувано 27 август 2011 - 10:03

Честито колега, само масълце (при обслужването, а не редовно) и гориво да наливаш :wind14

М/у другото, пълноправен член на клуба не си. Ти си просто регистриран фен в този форум и собственик на МБ :pc-gamer . За да станеш член, си има условия, а и тема по въпроса.

Благодаря за добрите пожелания и приемам напълно бележката! Естествено, че е така. Даже още не съм и собственик! Самата процедура по отписването на горния автомобил ще отнеме поне 10 дни, считано от понеделник. А като зная колко са спокойни египтяните, дано до Коледа да регистрирам автомобила. Макар че не бих имал нищо против да го карам и с тези номера!
  • 0

#13 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 август 2011 - 09:45

Макар че не бих имал нищо против да го карам и с тези номера!

Повярвай ми, ако те спрат с червени номера и нямаш никакви документи, че си дипломат - много бързо ще ти се изпари желанието да я караш така ;)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни