Шумен дизел и вибрации при CDIпонякога 270 CDI звучи като трактор
Started by Alx, 29 Oct 2006 - 19:34:09
20 replies to this topic
Posted 01 November 2006 - 21:28
Хе-хе. че като няма добри механици, кое си струва Все пак това е кола извън гаранция и проблеми си изкачат. Надявам се все пак като сменя и тези дюзи да се оправят нещата.
Всъщност като почета малко мнения в интернет за този модел всички твърдят че 270 ЦДИ е доста не култивиран двигател, макар и доста пъргав . Но на Мерцедес най- му утива 320 ЦДИ (или новия 280 който също е V6) твърдят... Дори 220 ЦДИ бил по комфортен
Всъщност като почета малко мнения в интернет за този модел всички твърдят че 270 ЦДИ е доста не култивиран двигател, макар и доста пъргав . Но на Мерцедес най- му утива 320 ЦДИ (или новия 280 който също е V6) твърдят... Дори 220 ЦДИ бил по комфортен
Posted 14 November 2006 - 16:19
Здравейте отново,
След малко ходене по мъките и смяна на следните компоненти: 3 дюзи (от 5), термостат, 2 тампона на двигателя (от 3) и накря и въздушен филтър (с K&N, препоръчвам ви го) колата най накрая утихна до допустими (за мен) граници. :ok:
Всичко е точно с изключение че остана една лека (и досадна) вибрация, особено осезаема на свободен ход.
Имате ли идея от къде би могла да бъде?
В сервиза вече се изчерпаха. Последно (което ме втрещи) взеха 'кръвна проба' на колата (малко от двигателното масло) и го пратиха на изследване в Балкан Стар дали няма да се намери малко антифриз там (в такава ситуация турбината вибрирала). Е оказа се, че маслото е ОК и трубината не вибрира
Така че давайте идеи.
След малко ходене по мъките и смяна на следните компоненти: 3 дюзи (от 5), термостат, 2 тампона на двигателя (от 3) и накря и въздушен филтър (с K&N, препоръчвам ви го) колата най накрая утихна до допустими (за мен) граници. :ok:
Всичко е точно с изключение че остана една лека (и досадна) вибрация, особено осезаема на свободен ход.
Имате ли идея от къде би могла да бъде?
В сервиза вече се изчерпаха. Последно (което ме втрещи) взеха 'кръвна проба' на колата (малко от двигателното масло) и го пратиха на изследване в Балкан Стар дали няма да се намери малко антифриз там (в такава ситуация турбината вибрирала). Е оказа се, че маслото е ОК и трубината не вибрира
Така че давайте идеи.
Posted 14 November 2006 - 18:57
Защо не смени и другите 2 дюзи, та и тампона даже.....грешка си направил според мене...
:FlagMB:
Posted 14 November 2006 - 19:13
Дюзите дават отлични показания, а пък и струват по 800 лв еднатаЗащо не смени и другите 2 дюзи, та и тампона даже.....грешка си направил според мене...
Тампоне третия е много здрав, но него може все пак да го сменя. Благодаря
Posted 14 November 2006 - 21:43
slapДюзите дават отлични показания, а пък и струват по 800 лв едната
Бах тия дюзи,честно... Тази цена в Балкан Стар ли е или от други магазини?
Posted 15 November 2006 - 16:50
Това е в Бош (Супер Дизел). В Балкан Стар са по 1000 лв. Така е с новите CDI :
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users