Сбъдната мечта , Мерцедес W140 S600L V12.Гуцомецан.
Започната от Рошен, 21 авг 2011 - 17:31:59
1078 мнения по тази тема
Публикувано 25 август 2011 - 08:12
Бате,как така при изваден ключ? Твоята кола ли това?
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 25 август 2011 - 10:00
На Росен колата.
Иначе възможно ли да е от релето на бензиновата помпа?
Лазаре, интересното е,че колата е след фейслифта, но пък има доста неща под капака характерни за W140 600 преди фейслифта.
Кабелите на свещите му са като нашите,а не онези с бобинките на всеки цилиндър. Като погледнах зад фаровете му видях,че неговите две стандартни бобини не се използват изобщо,но си седят там,а над тях са сложени две други,по-мънички и дефакто те работят и към тях са свързани дистрибуторните капачки. Имат и part number ,но чакам той да сложи снимките ,за да го проверя в програмата и да видим от каква кола са тия допълнително слагани бобини.
Другото,което ми направи впечатление е,че не му работят първите степени на ел. перките ,а направо се включва 3тата някъде към 115градуса,което е много. Явно затова му е избило и това съединение отзад. Ще му пернем съпротивление. Съпротевленията за ел.перките му не се намират пред самите ел.перки,както е при нас,ами някъде другаде,което е характерно за моделите след фейса. Явно някое от тях се е прецакало или му е нужно чистене от корозия. Може и реле да е.
Нещо като междинен модел е колата
Иначе Росен ти е наблизо. Намира се на 10км от там където работиш,карайки по околовръстното и на разклона за Костинброд се свива в дясно /към София/. Мисля,че той няма да може да дойде с колата при теб,камо ли на Камбаните заради аварийния режим,в който влиза колата при сръчкване.
Той обеща ,че ще дойде на Камбаните тази Неделя и ще ти обясни по-подробно.
Иначе възможно ли да е от релето на бензиновата помпа?
Лазаре, интересното е,че колата е след фейслифта, но пък има доста неща под капака характерни за W140 600 преди фейслифта.
Кабелите на свещите му са като нашите,а не онези с бобинките на всеки цилиндър. Като погледнах зад фаровете му видях,че неговите две стандартни бобини не се използват изобщо,но си седят там,а над тях са сложени две други,по-мънички и дефакто те работят и към тях са свързани дистрибуторните капачки. Имат и part number ,но чакам той да сложи снимките ,за да го проверя в програмата и да видим от каква кола са тия допълнително слагани бобини.
Другото,което ми направи впечатление е,че не му работят първите степени на ел. перките ,а направо се включва 3тата някъде към 115градуса,което е много. Явно затова му е избило и това съединение отзад. Ще му пернем съпротивление. Съпротевленията за ел.перките му не се намират пред самите ел.перки,както е при нас,ами някъде другаде,което е характерно за моделите след фейса. Явно някое от тях се е прецакало или му е нужно чистене от корозия. Може и реле да е.
Нещо като междинен модел е колата
Иначе Росен ти е наблизо. Намира се на 10км от там където работиш,карайки по околовръстното и на разклона за Костинброд се свива в дясно /към София/. Мисля,че той няма да може да дойде с колата при теб,камо ли на Камбаните заради аварийния режим,в който влиза колата при сръчкване.
Той обеща ,че ще дойде на Камбаните тази Неделя и ще ти обясни по-подробно.
Публикувано 25 август 2011 - 10:09
поради намеса на някой много "кадърен майстор" !
Като изстуди бирата и опече кюфтетата усещам че проблема му ще се реши.....
Най-вероятно не са могли да оправят проблема и са го направили колкото да движи!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 25 август 2011 - 12:10
Най- вероятно аз затова му написах рецептата за лечението
Да не се офлянква!
Публикувано 25 август 2011 - 14:09
Ето течностите,които те интересуваха:
Номерата им са под баркодовете на гърба.
1.Антифриз
2.Масло за автоматик
Номерата им са под баркодовете на гърба.
1.Антифриз
2.Масло за автоматик
Публикувано 25 август 2011 - 17:23
Направили са мост, защото релето се е скапало и тъпаците са спестили 40-50лв за ново като са пуснали жичка....
Не е нужно да си купуваш ново. Купи от бай Васо или от Хари като си дойде...
Хубавото е,че проблемът опира само до смяната на тъпото реле.
Публикувано 25 август 2011 - 17:25
Колега честито за Ес-ката чак сега влизам щото нещо нета се ебава и много безаварийни колометри
1886г. - първият двигател с вътрешно горене и първият автомобил с двигател,
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
1887г. - първата кола със скоростна кутия,
1888г. - първата кола пусната в масово производство,
1901г. - първата кола с вентилатор за охлаждане на двигателя,саморегулиращ се съединител,
подредба на скоростите, която се използва и до днес, маслен радиатор,
1906г. - първата кола с 6-цилиндров състезателен двигател,
1908г. - подобрява рекорда за максимална скорост по суша,
1921г. - първата кола със спирачки на предните колела, първата туристическа кола с турбо,
1926г. - първата кола със спирачки на четирите колела,
1933г. - първата кола с многоточково окачване,
1934г. - първата "Сребърна стрела", първата аеродинамична кола пусната в масово производство,
1937г. - първата дизелова туристическа кола,
1954г. - първата туристическа кола с инжекционно впръскване на горивото, първото Гранд При Mercedes-Benz,
1957г. - първата безопасна туристическа кола,
1959г. - първата кола със зони за деформация при катастрофа,
1960г. - първата кола със "скрити" чистачки за по-добра аеродинамика,
1965г. - първият креш тест, първата кола с предпазни колани,
1968г. - първата кола с телескопична кормилна колона,
1970г. - първата дизелова кола поставила рекорд за максимална скорост
1974г. - първата кола с триточкови предпазни колани....
... 2011г. - първият камион такси - Mercedes-Benz Actros.
Публикувано 25 август 2011 - 17:40
Ами сигурно ли е че проблема е в релето а не преди него а?Направили са мост, защото релето се е скапало и тъпаците са спестили 40-50лв за ново като са пуснали жичка....
Стига ли захранване до бубината му или някой "велик" алармаджия му е прекъснал захранването и като си купи ново ще го сложи и ще се пули защо пак не тръгва...
Аз лично залагам на алармаджия щото за тея коли чичко Ханс е смятал и в повечето случаи проблемите идват след намеса на "вещи" лица....
А пък ако съм прав бирата и кюфтетата стават двойно щот за 51 лева бая бира треа да пия май
България е една от малкото страни в света ,в която докато караш в насрещното движение може някой да те шибне отзад !!!
Публикувано 25 август 2011 - 17:44
И ти си прав. Помниш ,че ти откри едно допълнително слагано реле под задната ми дясна седалка. То също бешеАми сигурно ли е че проблема е в релето а не преди него а?
Стига ли захранване до бубината му или някой "велик" алармаджия му е прекъснал захранването и като си купи ново ще го сложи и ще се пули защо пак не тръгва...
Аз лично залагам на алармаджия щото за тея коли чичко Ханс е смятал и в повечето случаи проблемите идват след намеса на "вещи" лица....
А пък ако съм прав бирата и кюфтетата стават двойно щот за 51 лева бая бира треа да пия май
с цел да прекъсва тока на бензиновата помпа.
Ама нашият бърза и сигурно веднага ще го поръча ново вместо да купи за 10лв от морга.
Публикувано 25 август 2011 - 17:48
Не съм сигурен,че е със оригиналната.
Кога ще сложиш снимката дето направи на part number-а на едната от допълнителните бобини,че ми е интересно кво
ще излезе?
Роска, купи си един мултицет,че Лазар като дойде, пак ще гледате и ще се чешете само както ние правихме вчера.
Кога ще сложиш снимката дето направи на part number-а на едната от допълнителните бобини,че ми е интересно кво
ще излезе?
Роска, купи си един мултицет,че Лазар като дойде, пак ще гледате и ще се чешете само както ние правихме вчера.
Публикувано 25 август 2011 - 17:51
ааааа слаб ти е информатора - аз само бира пия, приготвяш бирата и мръвката и кат ги надуша съм право при тебе хахахахххахахах
утре ако мога ще мина да видя какви ги твориш така че не бързай да поръчваш а първо мери дали е здрава бубината на релето - ако е здрава си спестил 51лв. с гаранция
И пушкааааа аз мултицет си имам - чакам да каже че е изстудил бирата ама нъцки.......
50 лева за реле ще даде а 5 за бира - не хахаххахахаххахах
утре ако мога ще мина да видя какви ги твориш така че не бързай да поръчваш а първо мери дали е здрава бубината на релето - ако е здрава си спестил 51лв. с гаранция
И пушкааааа аз мултицет си имам - чакам да каже че е изстудил бирата ама нъцки.......
50 лева за реле ще даде а 5 за бира - не хахаххахахаххахах
България е една от малкото страни в света ,в която докато караш в насрещното движение може някой да те шибне отзад !!!
Публикувано 25 август 2011 - 18:12
Звънни преди да дойдеш да не щипна на някъде по задачи.
Бира ще имаааа...
Ми ако няма - кръъъгом и бегом марш хахахаххахахахахахха
п.с. мисля в неделя да предложа да направим нов раздел във форума - V12- проблеми и ремонти
Публикувано 25 август 2011 - 18:13
Росене, провери ли частите за мене?
Драсни едно лс.
Драсни едно лс.
Публикувано 25 август 2011 - 18:33
Не съм Пич,сори.
На скорост съм постоянно,днес обядвах в 16:30 часа.
Другата седмица ако не ти е спешно обещавам да проверя.
И сега още съм на работа.
Аз ще направя енциклопедия този раздел...
Е мисля че и аз и пушката има с какво да се включим там ....
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни