Мога ли да сложа ТУРБИНА /?
Започната от Тони Александров, 20 авг 2011 - 14:33:04
20 мнения по тази тема
Публикувано 20 август 2011 - 14:33
Колеги мъчи ме нещо в моята Цедка !!! Вярно че е най-малкия и слаб двигател на модела , но ме интересува дали мога да сложа турбина или нещо което би помогнало задоволително за вървежа на автомобила. Мерца е C180 1996г Esprit. Ако някой може да ме посъветва как да постъпя и дали ще се получи нещо И ДАЛИ ИЗОБЩО Е ИЗПЪЛНИМО това което искам
Публикувано 20 август 2011 - 15:14
Може ли ? - МОЖЕ
Има ли смисъл ? - НЕ
За тея пари които ще набиеш в турбо и глупости спокойно можеш да продадеш твойта и да доплатиш за някоя с по голям двигател
Има ли смисъл ? - НЕ
За тея пари които ще набиеш в турбо и глупости спокойно можеш да продадеш твойта и да доплатиш за някоя с по голям двигател
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 20 август 2011 - 15:54
турбина- управление нови изпускателни колектори и аспух
желателно други бутала интеркулер промяна на
управлението на двигателя и още някои по-дребни неща
с една дума както казва колегата продай я и си вземи по мощна
желателно други бутала интеркулер промяна на
управлението на двигателя и още някои по-дребни неща
с една дума както казва колегата продай я и си вземи по мощна
Публикувано 22 август 2011 - 10:16
Благодаря ,сега започвам огледи и голямо избиране ... можели да ме насочите към някой модел на Мерцедес сравнително лесен и евтин за поддръжк
Публикувано 22 август 2011 - 10:32
Ако искаш вземи си Ц класа същата ама по голям двигател , ако сметнеш оглеждай се за 124ка с голям двигател По стара е ама .. това е колата
Успех
Успех
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 22 август 2011 - 10:49
Продаваш сегашната и започваш да се оглеждаш за същата, ама 200 Компресор 192 коня. Със сигурност ще останеш доволен от вървежа, а разхода ще си остане същия. Поддръжката също няма да се промени особено много.
Публикувано 22 август 2011 - 16:50
Благодаря прегледах ги из нета и може да се каже че си харесах ... Извинявам се предварително за вапроса , но искам да попитам някой дали е наясно при данъка на автомобил дали има преференции за инвалиди и ако има при коя група са !?
Публикувано 22 август 2011 - 17:02
За 200 коня кола преференции няма не само при данъкаБлагодаря прегледах ги из нета и може да се каже че си харесах ... Извинявам се предварително за вапроса , но искам да попитам някой дали е наясно при данъка на автомобил дали има преференции за инвалиди и ако има при коя група са !?
Преференциите май бяха за коли до 90 коня.
Публикувано 22 август 2011 - 19:04
Оууу вярно че имаше и такава тънкост 170 левчета трябва да отделям за данък ...
Публикувано 22 август 2011 - 20:50
май няма да ти стигнат.Оууу вярно че имаше и такава тънкост 170 левчета трябва да отделям за данък ...
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 22 август 2011 - 21:05
Нема страшно, ще избиеш данъка от газовата...
Дали не е по-добре да изчакаш по-заможни времена за проекта-мечта?
Всеки от нас има незбъднати мечти...
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 22 август 2011 - 22:13
Нема страшно, ще избиеш данъка от газовата...
Именно.Взима си компресор,ослушва се за данъка,който е малко над 200 лв,и като реши да сложи газчица ще .....мамата на колата и всичко ще е точно.
По-добри времена...по-добри,изчакай и не прави глупости и следващия път преди да купиш кола първо питай,че и Мерцедес имат лоши мотори.
Публикувано 22 август 2011 - 22:17
Смени мотора с по голям,никой няма да знае какво имаш под капака.1000 мотор+ 400 пресаждане и си ок.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 22 август 2011 - 22:25
С 200лв. данъка за половин година, може и да ти стигнат
А и този комутаторния мотор, докато го подкараш с турбинката, няколко хилки ще заминат, че като почнат драмите зимата и през ден да ти пренастройват горивните карти...
Да видиш каква забава е да не ти е в движение всекидневната кола при 10 санта сняг отвън и вятър да ти окапят... абе всичко квото може да ти окапе.
Тея мега форумните тунингисти обикновено имат по още някоя кола, като се преебе самоделката, да не ходят пеша!
Иначе не чети много кво се пише по форумите.
Или си карай колата и се радвай на живота, или си взимай някоя 202-ка Компресор, прехвърли си всичко хубаво като екстри (ако имаш) от твоята и я пускай за продажба.
Поне компресорните 202ки са с нормално ECU.
Но съдейки колко бързо ми заминаха 1500лв. да си човъркам по иначе перфектна кола, направо не ми се мисли колко ще ти струва да изправиш на гумите някоя по-неподдържана 202ка Компресор...
А и този комутаторния мотор, докато го подкараш с турбинката, няколко хилки ще заминат, че като почнат драмите зимата и през ден да ти пренастройват горивните карти...
Да видиш каква забава е да не ти е в движение всекидневната кола при 10 санта сняг отвън и вятър да ти окапят... абе всичко квото може да ти окапе.
Тея мега форумните тунингисти обикновено имат по още някоя кола, като се преебе самоделката, да не ходят пеша!
Иначе не чети много кво се пише по форумите.
Или си карай колата и се радвай на живота, или си взимай някоя 202-ка Компресор, прехвърли си всичко хубаво като екстри (ако имаш) от твоята и я пускай за продажба.
Поне компресорните 202ки са с нормално ECU.
Но съдейки колко бързо ми заминаха 1500лв. да си човъркам по иначе перфектна кола, направо не ми се мисли колко ще ти струва да изправиш на гумите някоя по-неподдържана 202ка Компресор...
Публикувано 23 август 2011 - 12:07
Е аз вече го реших ремонти няма да правя никакви . Вече търся C200 компресор на който мисля да сложа моя газов инжекцион . А данъка наистина идва към 270 лева , което малко ме притеснява. Някакво слабо място да има на тази кола което да ме накара да размисля ???
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни