Airmatic w220 въпрос
Started by MITKO651, 20 Aug 2011 - 14:20:22
18 replies to this topic
Posted 20 August 2011 - 14:20
Здравейте колеги,
имам проблем със системата изписва ми да посетя workshop,четох доста теми и искам да си сменя филтъра на компресора и релетата които разбрах че са 2,въпроса ми е къде се намират? колата я купих скоро и в жабката имаше фактура от БС за калибриране,в момента няма проблем с височината или потънала гума само изписва да посетя сервиза,ходих в сервиз и ми пискака 480 лв за релета което няма да стане при положение че мога сам да си ги сменя,ще съм благодарен ако ми кажете къде са релетата и филтъра... колата е с500,1999,w 220
имам проблем със системата изписва ми да посетя workshop,четох доста теми и искам да си сменя филтъра на компресора и релетата които разбрах че са 2,въпроса ми е къде се намират? колата я купих скоро и в жабката имаше фактура от БС за калибриране,в момента няма проблем с височината или потънала гума само изписва да посетя сервиза,ходих в сервиз и ми пискака 480 лв за релета което няма да стане при положение че мога сам да си ги сменя,ще съм благодарен ако ми кажете къде са релетата и филтъра... колата е с500,1999,w 220
Posted 20 August 2011 - 14:40
Релето е едно, намира се от ляво като застанеш отпред на капака срещу колата, филтъра е на самия компресор а компресора е под предната броня от същата страна, ако си малко сръчен, се сменя лесно, махаш пластмасата на подкалника и от там можеш да бръкнеш и да смениш филтъра. Цената на релето е 75лв. а на филтъра 19лв. - говоря за оригинални части.
Posted 20 August 2011 - 15:51
наможе да и няма нищо щом ти изписва грешка
а като сменяш филтъра на компресора има две
букси с кабели виж хубаво ли са вкарани
от вибрациите понякога се изваждат
а като сменяш филтъра на компресора има две
букси с кабели виж хубаво ли са вкарани
от вибрациите понякога се изваждат
Posted 20 August 2011 - 16:07
Даже тая букса мисля че беше фабрично дефектна и профилактично се сменя с нова, поне на мен това ми го правиха в БС.
Posted 20 August 2011 - 16:26
намерих една кутия с 5 релета тя ли е , и ако да кое е за окачването,на диагностика казаха че компресора работи идеално и щом работи не е ли по добре да не барам там а само да сменя филтъра,или да ги инспектирам за всеки случай?
Posted 21 August 2011 - 14:36
релето е чарно първото т.е най към предницата
мисля че проблема ти не е в релето
иначе въобще няма да включва компресора
и колата ще падне
според мен не е и в филтъра макър
че е хубаво да го смениш
мисля че проблема ти не е в релето
иначе въобще няма да включва компресора
и колата ще падне
според мен не е и в филтъра макър
че е хубаво да го смениш
Posted 21 August 2011 - 21:01
ами трябва да видя тогава какво остава понеже амортисьорите отгоре са здрави,някакви идеи?
Posted 21 August 2011 - 21:07
Какви кодове за грешки дава ? щом пише visit workshop значи е записала грешки и трябва да се прочетат. Със stardiagnosis може да се направи тест на окачването и на амортисьорите дали държат и ще си покаже проблема. Също се заслушай дали компресора работи постоянно или включва често.
Posted 22 August 2011 - 23:04
точно това е че ни ми казаха,проблема бил че релетата били шест или 480лв ама на някой друг това,само казаха че компресора е перфектен,амортисьорите горе са здрави,няма проблем с височината навсякъде е еднаква,компресора не работи постоянно,накрая в БС май ще е,просто исках да попитам тук,за да имам представа...Благодаря на колегите които писаха,ако имате други идеи пишете,ако не като реша проблема ще Ви кажа
поздрави
поздрави
Posted 23 August 2011 - 08:55
Сигурен ли си, че са ти казали релета, а не клапани, примерно?
I love the sound of V8 in the morning...
Posted 23 August 2011 - 17:17
да сигурен съм,и аз се занимавам с ремонти...
Posted 23 August 2011 - 22:14
Хубаво де,дай да видиме какво записва,закачи я на Стар някъде.
Така само боб хвърляме.
Така само боб хвърляме.
Posted 02 September 2011 - 22:55
не съм в България в момента като се върна ще я гледам
Posted 15 December 2011 - 22:10
върнах се вече и я закачаха в БС, казаха ми че са някави вентили на амортисьорите,за тея вентили и педала на газта понеже губеше мощност и за труда около 900 лв ми казаха,нормално ли е, и някой може ли да ми каже откъде да си купя такива вентили?
Posted 15 December 2011 - 22:29
Вероятно става въпрос за вентил блока над компресора, купи си частите нови, оригинални.
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users