Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Каква навигация ??

• Please log in to reply
24 мнения по тази тема

#1 M.Mihalev

M.Mihalev

Чирак

• Потребители на форума
  • 68 Мнения:
  • Град:Вълчи дол
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C200\2002 автоматик W203

Публикувано 16 август 2011 - 18:56

Здравейте колеги! Искам да ви попитам каква навигация да си купя на цена около 200 лв. Знам че Garmin и Tom Tom са едни от най-добрите, но цената не ме устройва. Искам нещо на по-ниска цена, но и да ми върши работа.
Благодаря предварително!
  • 0

#2 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 16 август 2011 - 19:54

Здравейте колеги! Искам да ви попитам каква навигация да си купя на цена около 200 лв. Знам че Garmin и Tom Tom са едни от най-добрите, но цената не ме устройва. Искам нещо на по-ниска цена, но и да ми върши работа.
Благодаря предварително!

моята любима марка е том том,а към момента карам с гармин-който пак е чудесен...аз бих ти препоръчал-или втора ръка от тия марки-или направо нова от китайските ама с хубава гаранция...и така :)
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#3 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 16 август 2011 - 23:21

Prestigio с Atlas5 антена... върви без софтуер, после си наливаш софт от интернет и си готов.
Ще струва под 200 лв. и за остатъка купуваш една SD карта - колкото по-бърза, толкова по-добре.
Много хора си купуват скъпо устройство и евтина карта и после се цупят, че работи бавно, а проблемът е в паметта, а не в устройството!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#4 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2380 Мнения:

Публикувано 17 август 2011 - 00:18

Garmin i tom tom са по известните в БГ...но не са най - хубави.
Prestigio е много нива над тези 2 марки.
  • 0

#5 anarchymisc

anarchymisc

Чирак

• Потребители на форума
  • 163 Мнения:
  • Град:Плевен/София
  • Автомобил:
    W124 250DTurbo '92
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 август 2011 - 08:22

Може да провериш в dealextreme, там има нелоши навигацийки за добри пари. Моята е от там и съм доволен, но чети потребителските мнения добре.
  • 0

#6 M.Mihalev

M.Mihalev

Чирак

• Потребители на форума
  • 68 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 17 август 2011 - 08:36

Благодаря на всички за мненията.
  • 0

#7 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 август 2011 - 10:11

Е, Prestigio не е по-добро от Garmin, но съпоставено като качество и функции срещу цена Prestigio има по-добър коефициент от Garmin-а...
Да не забравяме и че Garmin продават хардуер със софтуер, а при Prestigio купуваш само хардуера (обикновено) и после му слагаш софтуер (пиратски обикновено)...

Иначе iGO и iGo Amigo имат много симпатичен интерфейс, постоянно се намират карти за тях и имат добро покритие на картите за България.
За съжаление картите на Сърбия, Македония, Босна, Херцеговина, Черна Гора и Косово не са достатъчно подробни (да не кажа, че хич ги няма), но иначе за Европа всичко е ОК.

Апропо, картата на сърбия е отместена на юг с около 20 - 30 метра и е така от години. Не знам по каква причина, може би заради войните там. Това е картография, която се купува от големи компании и просто няма логика само картата на Сърбия да е сгрешена в 4 поредни версии по един и същ начин случайно!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#8 M.Mihalev

M.Mihalev

Чирак

• Потребители на форума
  • 68 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 17 август 2011 - 21:21

Аз само в Бг ще я ползвам освен екстремни ситуации. И сега ми се очертава евентуално пътуване до Германия (Не се знае,но...) и искам да имам GPS там защото не е като тука да питаш някой и той да ти каже.
  • 0

#9 asennikolov

asennikolov

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 150 Мнения:
  • Град:Дупница
  • Автомобил:
    W202,W208,W211,W463
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 август 2011 - 18:04

http://aukro.bg/list...&personal_rec=0

http://aukro.bg/list...nal_rec=0&pay=0

Тези  вършат  работа,  има  почти  без  пари  ......
  • 0

#10 tonx

tonx

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 27 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    E 200 Diesel (W124)

Публикувано 18 август 2011 - 19:30

При gps-ите не е важна толкова марката, колкото софтуер-а. Том том и Гaрмин са лидери, но не бият - скъпи са, Том том-а няма бг език и меню(поне аз като се интересувах нямаше), доколкото знам искат включване към PC и регистрация online преди да почнеш да ги ползваш (провери го това за модела които си харесаш). Един от най-хубавите софтуер-и е iGO 8. Аз ползвам, малко по-стара версия и съм много доволен от нея. Та моя съвет е: купи си една китайска от Ebay (директно от Китай). Избери я с най-новата антена, най-голямото число процесор, поне 5-инчов display, с голяма памет поне 4ГБ и се увери че софтуер-а и картите са записани на вътрешната памет (за да можеш да използваш слота за карта заредена с mp3-ки, които да слушаш през fm-трансмитера). Китаеца ти зарежда s последните излазли карти на цяла европа - направо пакета е зверски. Цената в бг лева ще ти дойде до 150 лева (с доставката до бг). За германия не тръгвай без gps - много улеснява шофирането и помага.
Това е моят вариант за идеален gps с минимален бюджет, тъй като не плащаш за рекламата на "брандираните" с Том том, Гaрмин, Престигио и др. надписчета продукти.
Позрдави!
  • 0

#11 M.Mihalev

M.Mihalev

Чирак

• Потребители на форума
  • 68 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 21 август 2011 - 15:40

Колеги, след доста умуване се спрях на това http://get.bg/catalo...oducts_id=71827 и се чудя дали ще ме предупреждава за камерите на КАТ и ограниченията за скоростта. А също така прочетох някъде, че можело да предупреждава къде са стоянките на КАТ. Искам да ви попитам също, дали имате наблюдения върху този модел и какво мислите за него.
Благодаря предварително!
  • 0

#12 Gangsta Man

Gangsta Man

Рапeр

• Членове на клуба
  • 3671 Мнения:
  • Град:5Rich-California
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz W 140 S500 L
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 август 2011 - 19:10

Колеги, след доста умуване се спрях на това http://get.bg/catalo...oducts_id=71827 и се чудя дали ще ме предупреждава за камерите на КАТ и ограниченията за скоростта. А също така прочетох някъде, че можело да предупреждава къде са стоянките на КАТ. Искам да ви попитам също, дали имате наблюдения върху този модел и какво мислите за него.
Благодаря предварително!

колега като видях тази тема се сетих за тази..погледни я http://forums.mbclub...showtopic=24084
  • 0
Публикувано изображение

By Batev

#13 Hooligan

Hooligan

Майстор

• Потребители на форума
  • 1553 Мнения:
  • Автомобил:
    1. M-Class (W164) 350 CDI Facelift
    2. CLK-Class (W208) - Продаден
    3. C-Class (W203) - Продаден
    4. C-Class (W202) - Продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 август 2011 - 19:18

Ако не ти се дават много пари - http://www.navi.bg/N...M-FM-transmiter
това е твоята навигация!
Отиди и ги виж, търси Иван, кажи че те праща Hooligan-a от PocketBulgaria, на тия 100лв. не знам дали ще ти направи отстъпка, но поне ще ти обърне внимание, ще ти обясни това онова по нея, ще ти сложи последни версии на iGO, Garmin или там каквото поддържат, ще ти сложи и последните карти for free ;)
аз съм продал такива подобни 20-тина и до сега няма върната за каквото и да е (освен ако не си я брикнеш сам)

Поздрави
  • 0

Ignore list: fiveq, Наско, krasch

#14 Hooligan

Hooligan

Майстор

• Потребители на форума
  • 1553 Мнения:
  • Автомобил:
    1. M-Class (W164) 350 CDI Facelift
    2. CLK-Class (W208) - Продаден
    3. C-Class (W203) - Продаден
    4. C-Class (W202) - Продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 август 2011 - 20:03

И един съвет, влез в pocketbulgaria или ако си в час с английския в gpspassion форумите. Там ще прочетеш най добре, ще видиш и за кой софт какви карти има и т.н.
Общо взето в тая тема пише яко глупости :)
Аз бях почнал да правя тема all in one за навигациите, ама я изоставих, ще видя като съм свободен да я донапиша и да я пусна.
Общо взето хардуера е same shit на всички, с малки разлики.
Всичко идва от софта и от картите са него, като за различните софтуери има различни карт, кои лоши кои по хубави.
Ако ще я ползваш главно в България, най добрата карта за момента е тая за garmin.
Ако ще я ползваш навсякъде бих ти препочъчал igo и разнородните му (с еднаква карта са)

Ако си вземеш от тия така наречени "Китайки" хубавото е, че поддържат 2-3 или повече софтуера, те са с windows ce 5 или 6
така ще можеш да си инсталираш няколко софта и да си ги ползваш всички ;)

Ако вземеш да речем tom-tom, която в никакъв случай не е лоша навигация, си вързан само за него, демек за картите му (които за БГ не са добре)
и т.н.

бе влез във специализираните форуми и чети или питай.

Но мнения от сорта на - най доброто е еди какво си - прескачай ;)
  • 0

Ignore list: fiveq, Наско, krasch

#15 M.Mihalev

M.Mihalev

Чирак

• Потребители на форума
  • 68 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 21 август 2011 - 21:47

Gangsta Man благодаря. тази тема я прочетох но аз не искам да си слагам сам карти. Малко след предният ми коментар разбрах, че този prestigio няма FM трансмитер и се отказах от него сега съм се спрял на един north cross ES 550 HD, но да видим защото още нищо не е сигурно. Колежа hooligan, Garmin-ите който харесах са доста над този бюджет, който съм си поставил за GPS.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни