sprinte 211 cdisart error
Започната от cuvi, 16 авг 2011 - 16:26:34
13 мнения по тази тема
Публикувано 16 август 2011 - 16:26
здравейте колеги имам проблем със спринтер 211 цди исписвами на таблото сарт ерор при диагностика нищо не показва.кода на ключа го вижда последно ми казаха че е от реле което се намира под седалката на водача сменихго и пак същия проблем извадихме релето и на негово място поставихме едно кабелче така запали но след 15 минути работа на двигателя го загасихме на другия ден ппак същия проблем стартера върти само със кабелчето но не пали? по рано ми се е случвало да губи мощност на моменти.ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарен до като съм жив
Публикувано 16 август 2011 - 16:46
Здравей колега cuvi,
какъв е този сарт ерор, да не би да имаш предвид - Start Error.
Напиши го на английски, за да почнем да разсъждаваме...
Коя година е Sprinter-а? Дали щом е започнал да върти стартера, тази грешка просто да е останала и просто да си имаш проблем със нещо друго по запалването - стандартните неща.
Доста е странно да изписва грешка на дисплея и да не показва нищо на диагностика. На СТАР диагноза ли го закачихте и кой го гледа. Поразтърси из форума има писано за добри диагностици.
Има ли аларми, имобилайзер?
Пробва ли като начало да разкачиш и закачиш акумулатора, да провериш бушоните...
какъв е този сарт ерор, да не би да имаш предвид - Start Error.
Напиши го на английски, за да почнем да разсъждаваме...
Коя година е Sprinter-а? Дали щом е започнал да върти стартера, тази грешка просто да е останала и просто да си имаш проблем със нещо друго по запалването - стандартните неща.
Доста е странно да изписва грешка на дисплея и да не показва нищо на диагностика. На СТАР диагноза ли го закачихте и кой го гледа. Поразтърси из форума има писано за добри диагностици.
Има ли аларми, имобилайзер?
Пробва ли като начало да разкачиш и закачиш акумулатора, да провериш бушоните...
I expect nothing. I fear no one. I am free.
Публикувано 16 август 2011 - 16:50
2000
Публикувано 16 август 2011 - 16:53
sprintera mi e v wiena trima diagnostika idvaha poslednia koito beshe raboti v servis na mercedes
Публикувано 16 август 2011 - 16:53
alarmi nyama
Публикувано 16 август 2011 - 16:55
vsichki bushoni proverih akulumatora sam go otkachal i e stoyal po tri dni
Публикувано 16 август 2011 - 17:01
малее, ти си го закъсал яката, но знай че и това ще мине.
Има ли имобилайзер? Виж какво пишат в английските форуми за Start error: Превода е автоматичен с мои корекции.
Ако таблото показва "Старт Грешка" и това може да означава че системата не стартира поради грешка с имобилайзера.
Това може да бъде до редица грешки ..
ключ, ел. верига, намотка, ключалката за запалването (малко вероятно), имобилайзер модул, или липсата на верига за този модул.
Как работи. Ключа ще отключи и заключи микробуса, но само когато е сложен в ключалката и транспондера на този ключ е прочетен от модула на имобилайзера той освобождава "Старт Разреши" единица за контрол на двигателя и след това ще започне да пали и др др ...
Твоя проблем може да е свързан и с това ECU или WSP, в Англия ги поправят - виж този сайт http://www.sprinter-start-error.com/
Иначе тази част струвала 1800 паунда
Първото нещо, което трябва да проверите е ключа - резервните ключове в този момент винаги са доста полезна!! Нека влязат по-големите спецове дано ти помогнат, че аз хич не разбирам...
Има ли имобилайзер? Виж какво пишат в английските форуми за Start error: Превода е автоматичен с мои корекции.
Ако таблото показва "Старт Грешка" и това може да означава че системата не стартира поради грешка с имобилайзера.
Това може да бъде до редица грешки ..
ключ, ел. верига, намотка, ключалката за запалването (малко вероятно), имобилайзер модул, или липсата на верига за този модул.
Как работи. Ключа ще отключи и заключи микробуса, но само когато е сложен в ключалката и транспондера на този ключ е прочетен от модула на имобилайзера той освобождава "Старт Разреши" единица за контрол на двигателя и след това ще започне да пали и др др ...
Твоя проблем може да е свързан и с това ECU или WSP, в Англия ги поправят - виж този сайт http://www.sprinter-start-error.com/
Иначе тази част струвала 1800 паунда
Първото нещо, което трябва да проверите е ключа - резервните ключове в този момент винаги са доста полезна!! Нека влязат по-големите спецове дано ти помогнат, че аз хич не разбирам...
Публикувано 16 август 2011 - 17:14
blagodarya vi mnogo za informaciata koyato mi dadohte shte namerya nyakakav nachin vse tryabva da ima nachini dase popravi
Публикувано 16 август 2011 - 17:18
да не е с кей лес гоо
Публикувано 16 август 2011 - 17:42
Няма защо, много е лошо да закъсаш на път, особено в чужда страна. Дано да се оправиш бързо.blagodarya vi mnogo za informaciata koyato mi dadohte shte namerya nyakakav nachin vse tryabva da ima nachini dase popravi
Публикувано 16 август 2011 - 17:51
malko ne vi razbrah za kakav key
Публикувано 16 август 2011 - 18:48

Публикувано 16 август 2011 - 19:59
![]()
Някой модератор да оправи заглавието на темата.(ако обича де..) и моля -пишете на Кирилица да ви разберем и ние простосмъртните.

И аз не подкрепям писането на ллькавица, ама ако колегата е закъсал в Австрия само му е до писане на кирилица...
П.С.
Ако беше поканил да почерпи по шише уиски на шльокавица, дали нямаше да дойдеш без коментари?!?
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 16 август 2011 - 20:03
КОЛЕГИ КАК МОГА ДА ПОПРАВЯ ПРАВОПИСНАТА СИ ГРШКА МОЖЕЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни