[quote name='GiN' timestamp='1313271249' post='240407']
За мое огромно съжаление, ще трябва да заиграя във филма със газовите уредби
................................
Здравейте,
Вече 7 години ползвам газова уредба на моя МВ 190 Е – 122 к.с., пълен инжекцион. Най-обикновена газова уредба , даже и марката не знам – италианско производство; през в.07.2004г. ми струваше около 400 лв.
От практиката се научих да откривам и решавам проблемите, да намеря най-отговорните монтьори.
Най-голямо съдействие ми оказа монтьор от сервиза на МВ в гр.Русе - EURO STARS / за правилната работа на бензин / и специалист по газовите уредби от Свищов / работил известно време в чужбина /.
Кое е
най-важно условие за добрата работа на „газовата уредба” :
автомобила да работи правилно на бензин - това означава, че всички механизми са годни и правилно настроени: свещи – запалителни кабели – дистрибуторна капачка – палец – „моторче” за празен ход - въздушен филтър/редовно да се сменя/ - всички гумени тръби и тръбички около/до/под/над „тавата” на въздушния филтър да са годни и „гъвкави” ….
При работа на „газ” най-важното изискване е:
1.
въздуха да влиза само от въздушния филтър…т.е.- „отгоре” !!! Има ли други места, откъдето „да се меши”..”да смуче” въздух … проблемите са неизбежни: „гърмежи”… изкривявания на механизми…клапи…загубвания на „П”-образното маркуче…преходника… спуквания на гумени тръби и тръбички…”гумено легенче”.. и т.н.
2.
мааалко по-богата горивна смес; оборотите на празен ход са леко завишени, но… няма друг начин!!!
--------------------------------------------------------------
На дълъг път ми гори около 10/100 газ, при позволена скорост : 90 – 130 км./ч.
---------------------------------------------------------------
Колегата
subsonic е може би най-добрия от форумите, който може да ви съдейства!!!
---------------------------------------------------------------
Това от мен.
Успех… Нестор Иванов – „кмета”