Стъклото не се вдигаи всичко по вратата не работи
Започната от архитекта, 13 авг 2011 - 17:58:22
13 мнения по тази тема
Публикувано 13 август 2011 - 17:58
Помощ,
Днес както си карах със свалени стъкла спрях на един паркинг, понечих да ги вдигна и да заключа колата, но възникна проблем. Целия команден блок на шоф. врата не работи. И не свети. И настройката на седалката не работи (копчетата също са на вратата). В добавка огледалата не се прибират от копчето, а лявото даже не реагира като се опитах да го разместя - дясното се местеше. Въобще целия ток по вратата е изчезнал. Рагледах бушоните, но не намерих изгорял - пък те са за конкретни ел. елементи, а при мен не работи цял букет от такива. Къде и как да търся проблема? Ако някой има идея или се е сблъсквал с подобна гадост, моля да помага, че съм като болен когато нещо по колата не е наред.
Днес както си карах със свалени стъкла спрях на един паркинг, понечих да ги вдигна и да заключа колата, но възникна проблем. Целия команден блок на шоф. врата не работи. И не свети. И настройката на седалката не работи (копчетата също са на вратата). В добавка огледалата не се прибират от копчето, а лявото даже не реагира като се опитах да го разместя - дясното се местеше. Въобще целия ток по вратата е изчезнал. Рагледах бушоните, но не намерих изгорял - пък те са за конкретни ел. елементи, а при мен не работи цял букет от такива. Къде и как да търся проблема? Ако някой има идея или се е сблъсквал с подобна гадост, моля да помага, че съм като болен когато нещо по колата не е наред.
Публикувано 13 август 2011 - 18:03
Като отвориш вратата,ще видиш дебел маншон,през който влизат кабелите в купето.Помъкни маншона и виж дали няма прекъснат кабел.Обикновено от многократното прегъване се пречупват.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 13 август 2011 - 19:49
Първо и аз това си помислих, но блокът за управление на огледалата не е на вратата а върху таблото. Явно е дефектирал някакъв общ модул за всички тези неработещи устройства или има софтуерен проблем.
Публикувано 13 август 2011 - 19:53
Е,от блока ти за управление,до огледалата и т.н.,информацията да не се пренася с Bluetooth.Проверяваш този често срещан факт и казваш,че всичко е ок.Така някой ако се сети нещо друго,ще подаде нова идея,но старите трябва да се отхвърлят.Първо и аз това си помислих, но блокът за управление на огледалата не е на вратата а върху таблото. Явно е дефектирал някакъв общ модул за всички тези неработещи устройства или има софтуерен проблем.
Публикувано 13 август 2011 - 20:12
Маншонът изглеждаше в идеално здраве, но ще го загъна да разгледам карантията под него. Аз поогледах (поопипах) мястото където кабелите влизат в купето, но голямо разглабяне на кори и мокети трябва да стане, за да се стигне до там.
Публикувано 13 август 2011 - 20:44
То маншона се запрята,без да разглобяваш колата.
Публикувано 13 август 2011 - 21:02
Утре се захващам да разгледам подробно, че като размислих има доста резон в това, което казваш. Въпреки, че бая сплит от кабели трябва да е прекъснал, по-скоро някакъв куплунг да се е разкачил. И това е станало в движение. Впрочем такъв куплунг във вратата ли да търся или в купето?
Публикувано 14 август 2011 - 08:49
Тази сутрин щателно огледах всичко, което може да се види без разглабяне и не намерих никакви повреди. Загънах маншона и кабелът в него си е в перфектно състояние - фабрично бандажиран, здрав и супер. До куплунг не можах да стигна, че мястото е много малко. Къде би могла да е повредата?
Публикувано 14 август 2011 - 14:16
А сега установих, че и двете задни стъкла не се движат нито от собствените си копчета, нито от общия панел на шофьорската врата. Всички бушони са здрави и никъде не намерих нещо загоряло или подозрително.
Публикувано 15 август 2011 - 11:21
Хубаво де - а на другата врата всичко ли работи - прозорци, седалки, огледала? Ако и там не работи най-вероятно проблемът е в някой електронен подул... няма да се прекъснат всички кабели накуп. Но ако там си работи... е по-странно. Варианта с кабелите около панела на централната конзола също отпада, щом като не работят и задните бутони за стъклата.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 15 август 2011 - 11:36
Всички бушонни места ли прегледа?
W208 имаше 3 бушониери на различни места и ми се е случвало това със стъклата, но при мен нямаше задни, та беше само на шофьорската врата.
Трябва да имаш една при двигателя, една зад панелче вляво от волана на таблото и една в багажника.
Също половината мозък на 208/203/209 се намира вляво от двигателя при диаг.буксата.
За жалост нямам схеми на 209, но ще видя дали не мога да намеря къде е контролния модул на 203, би трябвало да е на същото място.
P.S. Update
Намерих в това със схемите кои са модулите за стъклата.
Оказа се, че имаш малка скрита бушониера в багажника. Залагам на бушон.
W208 имаше 3 бушониери на различни места и ми се е случвало това със стъклата, но при мен нямаше задни, та беше само на шофьорската врата.
Трябва да имаш една при двигателя, една зад панелче вляво от волана на таблото и една в багажника.
Също половината мозък на 208/203/209 се намира вляво от двигателя при диаг.буксата.
За жалост нямам схеми на 209, но ще видя дали не мога да намеря къде е контролния модул на 203, би трябвало да е на същото място.
P.S. Update
Намерих в това със схемите кои са модулите за стъклата.
Оказа се, че имаш малка скрита бушониера в багажника. Залагам на бушон.
Прикачени файлове
Публикувано 15 август 2011 - 21:54
Днес посетих БС. След много щателна проверка се установи, че ел. блок на лявата врата е сдал багажа и трябва да се подмени. Ако някой може да ми предложи такава джаджа втора употреба, нека го направи. Артикулният номер е А 209 820 2126.
Публикувано 17 август 2011 - 20:29
Нещата се оправиха много просто. Намерих електронния блок (150 лв.), смених го и всичко заработи. Малко пипкава работа е свалянето и качването на кората на вратата - има два винта под табелката SRS и под ръкохватката на вратата, а останалото е на щипки по периферията.
Публикувано 09 април 2016 - 15:26
Здравейте на всички!!! На мен ми се случи абсолютно същият проблем,както си карах прозорците ,седалките и огледалата отказаха.Най-големият проблем е,че прозорците падат с по един пръст и не е хич ама хич комфортно да оставиш колата с отворени прозорци навън я заради да не завали дъжд я заради някой тъпанар който иска да краде хаха . Проблема и решението се оказа същият като на колегата. Моят номер на модула беше A209 820 13 26 и се оказа ,че е сменен. След като проверих в БалканСтар цената за нов е 970 лева с ддс което не си заслужава. От БалканСтар ми издадоха номерата по номер на рама които стават за моя автомобил,а те са A209 820 19 26 или A209 820 21 26 . Аз го взех от морга за 200 лева. Има ги и в Ebay . Така че на който се случи тази неприятна повреда СПОКОЙНО!!!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни