хех шапката та шапката,за нея съм съгласен но за палката нещо ми куца.Пък и не си прав ,че не може да се оправдае,че са фалшиви полицаи.преди години на малко ли магистрални грабежи станахме свидетели?Измежду малкото които хванаха тогава,мисля че половината бяха бивши служители на МВР или военни.Ако са изрядни има подкрепата ми на 100%.И като сравняваме с тези на запад да сравним за "шапката" дали там ще го видиш да се разкарва без шапка и палкаПасажите в червено бяха само и единствено за да се различават от текста на закона колега.
Разбрах всичко ,което казваш,но не разбрах едно-а ти наистина беше ли виновен?
-вече за втори път те питам-просто за да видя дали смяташ ,че си бил виновен ,но все пак процедурно може да ти се размине,или си наистина обиден ,че полицията си носи така службата и ти не си нарушил нищичко ,а пък те ти писали АКТ...?-ясен въпрос ,чийто отговор му не е нужно да съдържа цитати от закона.
Към Илийката - понеже си интелигентен човек и смятам ,че ще ме разбереш правилно ще ти кажа нешата така-в полицията няма място за буквализъм приятелю..и аз мога да изровя хиляди под точки ,процедурки и прочее писаници ,които да оправдаят дадено действие или да му вменят вина,но никога не бих приел ,че понеже шапката е неизменна част от облеклото ,аз няма да възприема униформен полицай като такъв ако не я носи и ще го подмина като малка гара-а знаете ли че трябва да има свирка и тефтерче задължително.....ами ако ги няма -дайте да му бием един шамар...?Не-не мога да приема това за нарушение и никога няма да оправдая човек ,които може да подмине полицай щото няма шапка-точка по въпроса!
Понеже някои от Вас знаят ,че се паля много когато доиде реч за полиция-а от това явно само страдам ,защото няма как да Ви обясня,че за мен полицията е нещо друго,,,че колкото и да е плюта тая професия ,никоя друга не може да Ви даде това чувство на свършена работа ,както когато сте намерили нечие дете и родителя му плаче ,че сте му го върнали живо и здраво...какво виждате в очите на спасено от изнасилване момиче ,,,и още хиляди интимни моменти на дълбока радост,,на огромна мъка ,,,на толкова много мъка....и наистина няма как да се обясни на някои които вижда в полицията само група лумпени облечени със власт и светещи жилетки ,криейки се зад храстите за поредната лепта....
Не господа!това не е полицията -и когато аз вадех едно момче от горяща кола и НЯМАХ шапка на главата си-тогава по малко полицай ли бях?!,,,
и изобщо това е официално ПОСЛЕДНОТО ми мнение в тема в която се разисква полицията и нейните производни-отдавна не съм служител на МВР и няма и да бъда-каквото било било...на колегата най вероятно ще му се размине АКТа ,ако се консултира с адвокат ,но искренно съветвам ВСЕКИ един от Вас ,никога да не прави подобни неща ИЗВЪН България ....ще си спестите един тон главоболия,,,
а в Абсурдинстан може всичко...там е друга история.
Поздрави
п.п.-не съм сърдит на никого или обиден-просто избирам да съм разумен и да не пиша за неща за които съм пристрастен .