Въпрос за кикдаун и още нещоЕ290TD
Started by MANIKA, 12 Aug 2011 - 09:04:17
6 replies to this topic
Posted 12 August 2011 - 09:04
Здравейте приятели. Искам да ви питам може ли да се прецака кикдауна, ако го използвам доста често? Както си карам ми прави кеф да я натискам и той си се пуска всичко е точно, но започнах да се притеснявам да не вземе нещо да се износи и да се развали? Също така искам да питам от доста честото сменяне на скоростите може ли да и стане нещо, защото примерно на Шипка като ходих постоянно си менеше скоростите, защото пускам и настискам газта? Това ми е първият автоматик и не ги разбирам нещата, моля не ми се смейте
Posted 12 August 2011 - 09:11
1997 година E290TD
Posted 12 August 2011 - 09:28
А иначе на първо четене-
не виждам проблем за кикдауна-доколкото разбирам действието му-той просто сваля една (или две )скорости надолу и така се получава тоя ряз-така че...просто не виждам логика да се износва
А относно смяната на скорости-нормална си е-след като натискаш газ спирачки....автоматика е прецизна работа-при него няма как да товариш мотора а и самите предавки-тои си превключва на необходимите обороти и всичко е точно-проблемите там са ако ти задържа някоя скорост или други механични проблеми които се характеризират с особен вид шумове-тропане,удари,чукане и т.н....хубаво е да се поддържа -масла проерки и т.н.
не виждам проблем за кикдауна-доколкото разбирам действието му-той просто сваля една (или две )скорости надолу и така се получава тоя ряз-така че...просто не виждам логика да се износва
А относно смяната на скорости-нормална си е-след като натискаш газ спирачки....автоматика е прецизна работа-при него няма как да товариш мотора а и самите предавки-тои си превключва на необходимите обороти и всичко е точно-проблемите там са ако ти задържа някоя скорост или други механични проблеми които се характеризират с особен вид шумове-тропане,удари,чукане и т.н....хубаво е да се поддържа -масла проерки и т.н.
Posted 12 August 2011 - 09:39
Точно това ме интересуваше - дали се товари скоростната кутия от многото сменяне. Откакто съм го купил не съм сменял маслото в скоростите, защото ме наплашиха едни мои познати патили в БалканСтар и ме е страх да я закарам там. То до момента само 5000км съм навъртял с нея де и за сега само положителни отзиви мога да кажа
Posted 12 August 2011 - 22:33
Ми не го барай това масло,за не плачеш после.Иначе ,за многото превключвания,не си мъчи акъла.Производителя,което е трябвало да не се прави,го е защитил.Всичко останало е без проблем.Точно това ме интересуваше - дали се товари скоростната кутия от многото сменяне. Откакто съм го купил не съм сменял маслото в скоростите, защото ме наплашиха едни мои познати патили в БалканСтар и ме е страх да я закарам там. То до момента само 5000км съм навъртял с нея де и за сега само положителни отзиви мога да кажа
Никога не оставям магарето си в калта.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users