Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Мечо вдигна температура!

• Please log in to reply
17 мнения по тази тема

#1 IcoPetrov

IcoPetrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Интереси:Какво му трябва на човека?
    Нафта и километри :)
  • Автомобил:
    C250TD/06/1998

Публикувано 01 август 2011 - 16:57

Здр колеги.
Мечо малко явно се разболя ама не знам много ли е лошо или сме се разминали с малкия дявол само "настинка"
Както си карах вчера и аз имам навика много често да си гледам температурата на колата как е. Тва ми е навик от предишната.
Както си карах и стрелката взе да трепери и почна да се покачва и аз гледам и карам и тя се качва около 100 градуса вече изключих от скорост и до де спра в страни отиде почти стрелката до 120.
Спрях и .... мълчание и търпение... след 30 мин. под лошото слънце пак подадох контакт и температурата беше 88 градуса както си е нормалното. И след известно време каране пак се покачи и пак спрях така 3 пъти до където се прибера. След влезнах във форума и прочетох за "виското" и пробвах да го спра с вестник и то СПРЯ което говори за смяна.
Та искам да попитам как мога да разбера прегрял ли съм я нещо. Никаква лампа по таблото НЕ светна и никакви течове по колата.
Моля кажете. Мерси
  • 0
Не може да казват за MERCEDES, че приличал на нещо каквото и да е то...!!! Понеже не може майка ВИ да прилича на ВАС, а ВИЕ приличате на НЕЯ!!!

#2 alex_bs

alex_bs

Чирак

• Потребители на форума
  • 168 Мнения:
  • Град:Бургас/Варна
  • Автомобил:
    C180 Elegance 1995 - в историята
    CLK200 Elegance 1999
    CLK200 Kompressor Elegance 1999
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 август 2011 - 18:55

колега, перката за охлаждане включи ли ти се, на мен също ги прави тези истории и проблема е в таблото, като го удариш от горе и си хваща правия път стрелката, но не се доверявай че и твоя проблем може да е в таблото успех
  • 0
Mercedes-Benz “The Best or Nothing”

#3 IcoPetrov

IcoPetrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Автомобил:
    C250TD/06/1998

Публикувано 01 август 2011 - 20:03

тя перката си върти обаче прочетох във форума, че била с нещо като силикон пълно и от температурата се свивало или разширявало ся не знам точно и "стискало" перката повече и повече колкото е по-горещо да охлажда с оборотите на двигателя. И прочетох, че ако я спреш с навит вестник било лооошо значи си е заминала и трябва да се сменя. Понеже вече не можела да върти както трябва.
  • 0
Не може да казват за MERCEDES, че приличал на нещо каквото и да е то...!!! Понеже не може майка ВИ да прилича на ВАС, а ВИЕ приличате на НЕЯ!!!

#4 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 01 август 2011 - 21:22

Ааа,имай пред вид това че виското не зацепва перката.Това спиране с вестника е доста относително,може при лек допир да спре,а може и половината вестник да замине и тогава да спре.
За мен лично,виското е заминало,когато форсираш леко и веднага гасиш - продължи ли да се врътка - хвърляй и него мисли...
  • 0

#5 IcoPetrov

IcoPetrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Автомобил:
    C250TD/06/1998

Публикувано 01 август 2011 - 21:35

еее ми... ясна е работата. Ще се наложи смяна. Добре, че не я прегрях. Някой знае ли за втора ръка колко струва понеже видях за ново, че е 740лв.
И прочетох, че можело да се замени и с нормална перка с датчик и букса която е 340лв. нова. Да го заменям или да си взема виско ама втора ръка?
  • 0

#6 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 август 2011 - 21:57

Здр колеги.

Моля кажете. Мерси

Нищо и няма,менкай виското и си ти. :icon_coolgrin:
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#7 the great

the great

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 45 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    W203 T - 2002
    W210- 320 CDI

Публикувано 02 август 2011 - 09:06

Втора ръка нали си имаш :lol: Купувай хубаво виско,иначе нищо не си направил.Много е важно да е истинско и да е съхранявано както трябва.Аз бях намерил на Бер уж оригинално за 240 лв. , после колата работеше като самолет - постоянно зацепено на високи обороти.
  • 0

#8 IcoPetrov

IcoPetrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Автомобил:
    C250TD/06/1998

Публикувано 02 август 2011 - 17:32

Доообре колеги, чакам си само майстора да се прибере от почивка, че той само има право да ми докосва колата под капака, сменяме го и налягам пак. :flagMB new:
  • 0

#9 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 02 август 2011 - 17:38

Виското може и да се допълни , ако има дупка на него със специално силиконово , ако не ме лъже памеТТъ масло ;)
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#10 IcoPetrov

IcoPetrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Автомобил:
    C250TD/06/1998

Публикувано 02 август 2011 - 17:44

Като ще е гарга да е рошава... Ще го сменям цялото, че да не стане 2 пъти работа или по-лощо
  • 0

#11 IcoPetrov

IcoPetrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Автомобил:
    C250TD/06/1998

Публикувано 06 август 2011 - 14:16

Колеги, майстора ми намери чисто ново виско за около 250-300лв. не е от БГ. И ми каза, че като го сменяме да не слагам 2-ра ръка понеже може и пак да ми се наложи да го сменям. Сега през седмицата имам час и ще видя какво ще стане.
  • 0

#12 Наско

Наско

Джантата

• Потребители на форума
  • 4931 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz w202 C180
    Mercedes Benz w245 B150
    Mercedes Benz w164 AMG
    All Sold
    Now W163 M113

Публикувано 06 август 2011 - 19:03

Много са му парите :)
Защо не пробваш да се обадиш на колегата "Лоринсер" и не го питаш за виско .. на каква цена може да ти намери и какво може да ти предложи :)
Смятам даже съм убеден , че цената ще е доста по добра :)

http://benz.bg/index...id=48&Itemid=56
  • 0
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче

#13 IcoPetrov

IcoPetrov

Чирак

• Потребители на форума
  • 187 Мнения:
  • Автомобил:
    C250TD/06/1998

Публикувано 29 август 2011 - 21:29

здр колеги.
Имам добра новина от преди две седмици и сега ми остана време и се сетих да споделя.
Проблема с температурата беше точно от перката.
Смених я с чисто нова и такъв звук извади, че просто адски се кефя като натисна. Ако съм на запрашено място и натисна педала по тежичко и под колата почва да излиза прахоляк от пътя... супер е.
Един колега се базика, че съм изкарал звук на V12 хахаха
Със смяната на перката и пистовия ремък смених и една ролка, че шумеше. Цялата работа беше за няма и 1ч. демонтаж/монтаж
  • 0

#14 Майсторо

Майсторо

Чирак

• Потребители на форума
  • 212 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    W212 E 250 CDI 2011 ELEGANCE Е 290 TURBO DIESEL 1999 CLASIC
    NISSAN MIKRA 1.3 NCVT avtomatic
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 август 2011 - 21:37

Колега да не сте сложили някое постоянно зацепено виско ? Колата трябва да бучи и да вдига шум само като загрее повече . Каква марка е виско съединителя ?
  • 0
НПубликувано изображение НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА

#15 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 август 2011 - 22:19

Мне точно, чисто ново виско вие зверски. Вдига малко дандания лятото още при паленето, после отпуска и започва да се чува чак като загрее пак до неговите си температури.
Зимата е доста по-тихо при паленето.
Не би трябвало да ти прегрява обаче. Само ел.перката би трябвало да те спаси от това. Или нещо имаш проблем с нея, или са ти зверски затлачени радиаторите с мръсотия м/у ламелите. Погледна ли как са там нещата?
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни