Проблем с плафона
Започната от sobiss, 26 юли 2011 - 19:20:07
5 мнения по тази тема
Публикувано 26 юли 2011 - 19:20
Здравейте колеги! Притежавам W202 Esprit-1998г. и днес се наложи да почистя прословутото електромоторче в плафона, което играе роля на датчик и регулира температурата в купето...след като всичко беше свършено монтирах плафона отново в първоначалното му състояние. За съжаление обаче лампичките и 3-те, които са на плафона не светеха...задната лампичка си работи, но не може да се управлява от плафона. Проверих ,дали няма изгорял бушон , пробвах отново да го разглобя и сглобя,но за съжаление нищо не помогна. Ако някой е имал подобен проблем ще му бъда много благодарен да сподели ,каква би могла да бъде причината лампичките на плафона да не работят.
Публикувано 26 юли 2011 - 20:50
Здравейте колеги! Притежавам W202 Esprit-1998г. и днес се наложи да почистя прословутото електромоторче в плафона, което играе роля на датчик и регулира температурата в купето...след като всичко беше свършено монтирах плафона отново в първоначалното му състояние. За съжаление обаче лампичките и 3-те, които са на плафона не светеха...задната лампичка си работи, но не може да се управлява от плафона. Проверих ,дали няма изгорял бушон , пробвах отново да го разглобя и сглобя,но за съжаление нищо не помогна. Ако някой е имал подобен проблем ще му бъда много благодарен да сподели ,каква би могла да бъде причината лампичките на плафона да не работят.
А преди интервенцията светеха ли? Нещо си разбутал. Някой неща стават от вторият път.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 27 юли 2011 - 07:22
А преди интервенцията светеха ли? Нещо си разбутал. Някой неща стават от вторият път.
Светеха, да, това е ,че какво ли не опитах, а резултат няма...
Публикувано 28 юли 2011 - 14:59
Колега, не съм много сигурен, но най-вероятно си изгорил нещо по комфорт модула, аз на цлк-то го скопосах по подобен начин, само че при мен спря да свети само лапмапата за четене, и питах при едни дето се занимавали с електроника и казаха еми изгорил си комфорт модула и до там, но докато не се убедя с очите си, че найстина такава съм я свършил не мога да кажа със сиг, че там е проблема. Погледни си дали отива 12 волта до копчетата на плафона и дали като ги цъкаш затварят веригата, успех дано да се справиш с проблема
Mercedes-Benz “The Best or Nothing”
Публикувано 29 юли 2011 - 08:29
Винаги, когато се пипа нещо, което има работили дълго време крушки, след това те могат да не светнат. Волфрамовата жичка вътре е по-крехка и от стъкло. Смени си крушките и виж ефекта.
Публикувано 29 юли 2011 - 09:56
Винаги, когато се пипа нещо, което има работили дълго време крушки, след това те могат да не светнат. Волфрамовата жичка вътре е по-крехка и от стъкло. Смени си крушките и виж ефекта.
+1
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни