както винаги в този форум движещата сила беше лицето Liloff (само погледнете автора на последните 20 теми в този раздел и ще разберете защо....) Та целия проект се състой в това, че някак си не върви да караш такава кола и да сложи първия шарен касетофон от пазара в колата (ще ме прощават хората с такива на мен просто не ми харесва, не карам опел или форд, че да го "кича" ). Идеята е проста на оригиналния касетофон да се добави елегантно AUX за да може да се пускат звуци от различни източници, като по този начин няма да се развали функционалността на електрониката закачена по D2B шината (телефон, CD changer, важния за мен лингвотроник и т.н.) Първо пробвахме с мода на момчетата от Този форум, но не беше задоволително да ти се върти CD-то докато слушаш музика и да трябва да записваш такова със 60 мин. тишина за да няма заден фон..., после се мъчихме механично да го излъжем, но умниците от Alpine се бяха постарали всячески това да не стане лесно и приятно. Накрая разбрах, че работата върви към моята част и взех задачата присърце като включих и тежката артилерия . Добавих процесор вършещ голяма част от работата на оригиналния Car radio Audio Signal Processor (CASP) и след писане на малко софтуер чудото стана, сега имам касетофон с наличен AUX MODE, който работи доста по-добре от преди (като скорост на опресняване), сега предвиждам малко промени и като звук качеството ще се вдигне значително. Та хората с оригинални касетофони в колите от този модел (MF2910 AUDIO 10CD) могат да бъдат щастливи. Без да развалят вида на колата ще могат да имат една полезна екстра. В момента съм на ревизия 1.0, но предвиждам за напред да има и възможност за изписването на дисплея на повече полезна информация освен надписа AUX MODE, например ID3tag-а на MP3-ките понеже IPOD-а ми го праща като информация през стандартната букса, та на дисплея на касетофона, а от там през RDS канала и към таблото на колата в режим радио и т.н. благинки могат да се мислям много след като сложих цял процесор за подобно нещо поне да му намеря и подобаваща работа...
Ето ЛИНК към филмче с работата в суров режим, сега правя достатъчно малка платка, която да се побере вътре без да пречи на останалите неща.
П.С. Показах го на колага от службата, който след като ме изслуша какво правя ме попита директно -> Защо не му сложиш сини или бели диоди пък после се занимавай с останалото, то от там се почва...
ЕДИТ: Прикачам картинка с най-често използваните символи на такъв дисплей, но може да се генерират и други. Изписваният текст може да бъде какъвто му скимне на човек