Положението е следното:
1. Кога трябва да премине автомобилът със стрелката
- при светещ червен светофар (естественно след осигуряване на предивство на пешеходците)
- при зелен светофар - след осигуряване на предивство на колите по главният път
Публикувано 07 юли 2011 - 14:40
Публикувано 07 юли 2011 - 14:55
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 07 юли 2011 - 15:55
Публикувано 07 юли 2011 - 16:37
А баш и аз все така съм минавал.От схемата не става ясно за кого е светофара? За тоси дето ще завива или за другия, който кара на право?
Ако няма полицай в околията, пазиш пешаходците и минаваш когат можеш.
Публикувано 08 юли 2011 - 08:39
Ако светофара е за тези за направо, физическото му разположение не от значение и завиващите на ляво не трябва да го чакат.А баш и аз все така съм минавал.
По принцип постановката е следната - светофара е един и е за тези които се движат направо, но е физически поставен след кръстовището (то и затова съм го нарисувал в тази посока). За този който завива има само знак, но след като завие попада на светофара
Публикувано 08 юли 2011 - 08:46
Публикувано 08 юли 2011 - 09:03
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 08 юли 2011 - 09:40
Щом разпознаваш знака на другия път, значи знаеш кой е с предимство. Ти би трябвало да спазваш правилото на дясно стоящия, защото за теб кръстовището не е регулирано.Всички ограничителни знаци (вкл. отменящите ограниченията) важат до първото кръстовище след тях.
Принципът е съвсем логичен, защото ако влезеш от това кръстовище - няма как да видиш знака, който е бил преди това и затова няма как същият да важи нататък.
Ето и друг въпрос - ако на кръстовището нямаш регулиращ знак за предимствата, но на другия път има - как познаваш кой е с предимство?
Публикувано 08 юли 2011 - 10:10
По принцип приоритетността на маркировките е така - колкото по-високо се намира една маркировка - толкова по-валидна е спрямо по-ниско разположените.
Публикувано 08 юли 2011 - 10:25
Ето и друг въпрос - ако на кръстовището нямаш регулиращ знак за предимствата, но на другия път има - как познаваш кой е с предимство?
Публикувано 08 юли 2011 - 15:08
Публикувано 08 юли 2011 - 15:35
Публикувано 08 юли 2011 - 16:16
Въпросът беше как разпознаваш знака на другия път...Щом разпознаваш знака на другия път, значи знаеш кой е с предимство....
А това е верният отговор - нарочно знаците за предимства са единствените, които имат уникална форма... Например всички предупредителни са триъгълни, а всички ограничителни са кръгли, но знаците за предимство са ромб (път с предимство), обърнат надолу с острото триъгълник (път без предимство) и осмоъгълник (стоп = път без предимство)......би трябвало да погледнеш знака на другият път (въпреки че не е обърнат към теб) и тъй като основните знаци определящи предимство са с различни геометрични фигури въпреки че не го виждаш какво изобразява би трабвало да го познаеш по формата (триъгълник, ромб, осмоъгълник и т.н.)
Няма значение каква е формата на кръстовището - законът не разглежда въпроса кой кара по права линия и кой завива. Ако кръстовището е нерегулирано - с предимство е този, който стои отдясно!Този знак "без предимство" е според мен излишен - така или иначе на Т-образното този по правата линия следва да премине пръв, естествено пропускайки пешеходците, ако има такива
Публикувано 08 юли 2011 - 17:48

Публикувано 08 юли 2011 - 18:10
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни