Проблем с АСД
Започната от Наско, 24 юни 2011 - 20:37:53
25 мнения по тази тема
Публикувано 24 юни 2011 - 20:37
Така .. закарах колата и да й сменят жилото на газта и като я взех от сервиза светеше АСД-то .. днес с един колега уж да диагностицираме проблема с метода "диод + маса + 5ти пин " ама даже и не светна .. и сега .. стоповете си светят всичко си работи а лампата на АСД-то ми свети .. погледнаx стоп машинката не е тя .. при спирачката има 1 датчик и той не е ... въпроса ми е следния : къде какво може да са ми откачили за да светне АСД-то ?
Градушка бие - слънце пече , аз съм си братче курназ момче
Публикувано 24 юни 2011 - 20:44
Така .. закарах колата и да й сменят жилото на газта и като я взех от сервиза светеше АСД-то .. днес с един колега уж да диагностицираме проблема с метода "диод + маса + 5ти пин " ама даже и не светна .. и сега .. стоповете си светят всичко си работи а лампата на АСД-то ми свети .. погледнаx стоп машинката не е тя .. при спирачката има 1 датчик и той не е ... въпроса ми е следния : къде какво може да са ми откачили за да светне АСД-то ?
За стопмашинката как я провери.....това, че работят стоповете не е гаранция. че тя работи.
При откачен датчик на АБС-а пак ще ти свети лампата
Бахххх ги и сервизите....абе ходиш ти бре Убавец....уж си умно пале
By Batev
Публикувано 24 юни 2011 - 21:13
Не я "заведох" аз колата а бившият и собственик Това за АБС-а не го знаех ... ще легна да погледна за датчиците ..
При диагностиката с диода "хич не даде че има живот" .. и това ме навява на мисълта , че нещо са откачили тея идиоти ...
При даване на контакт "жълтият триъгълник" премигва и угасва .. чеква нещо ама какво един господ знае
При диагностиката с диода "хич не даде че има живот" .. и това ме навява на мисълта , че нещо са откачили тея идиоти ...
При даване на контакт "жълтият триъгълник" премигва и угасва .. чеква нещо ама какво един господ знае
Публикувано 24 юни 2011 - 21:26
Колега, без диод. Опираш на маса 5ти пин (с кабел) за 2 секунди на запален мотор, и гледаш на таблото колко пъти мига лампата. След това опираш за 30 секунди, да се изчисти грешката, и гледаш пак дали ще угасне. Препоръчвам ти проводник около метър и да ползваш масата на запалката вътре от купето. Ама понеже предполагам, че няма да ти се разправя, пиши едно ЛС и ела до Борово да си поприказваме за Мерцедеси и да я помъчим, с колеката shiki точно с АСДто без да искаме изпихме по 2 бириНе я "заведох" аз колата а бившият и собственик Това за АБС-а не го знаех ... ще легна да погледна за датчиците ..
Публикувано 24 юни 2011 - 21:41
Колега прати едно телефонче на ЛС утре да се чуем с тебе и да го измислим
Публикувано 25 юни 2011 - 18:05
погледнете и релето за пренапрежение
дето е зад акумулатора и е с бушон отгоре
Публикувано 25 юни 2011 - 18:25
погледнете и релето за пренапрежение
то е ново.. едва ли е от него
Публикувано 25 юни 2011 - 18:40
то е ново.. едва ли е от него
Ако е пипано грубо и кабелите са еди как си,нищо чудно да има нова връзка някъде. Вижте му бушона на релето. Раздвижи внимателно кабелите около жилото,там от където излиза в коша,2/3 бр големи снопове са,има и малки.
На коя кола това? Модела да ли е в списъка с проблемните инсталаций?
Как от смяна жило,ще светне АСД? Машинката откачана ли е? Ако е,зависи на коя позиция е бил ключа...може и грешка да е записал като не я е видял.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 25 юни 2011 - 22:11
не са релета и тн
нещо е разместено и днеска неможахме да разберем какво е докато сменяхме дискове и накладки
Утре с колегата "анархи" ще решваме проблема в двора който изяви желание за присъствие пращам телефон и адрес на ЛС
нещо е разместено и днеска неможахме да разберем какво е докато сменяхме дискове и накладки
Утре с колегата "анархи" ще решваме проблема в двора който изяви желание за присъствие пращам телефон и адрес на ЛС
Публикувано 25 юни 2011 - 22:19
Ако е пипано грубо и кабелите са еди как си,нищо чудно да има нова връзка някъде. Вижте му бушона на релето. Раздвижи внимателно кабелите около жилото,там от където излиза в коша,2/3 бр големи снопове са,има и малки.
На коя кола това? Модела да ли е в списъка с проблемните инсталаций?
Как от смяна жило,ще светне АСД? Машинката откачана ли е? Ако е,зависи на коя позиция е бил ключа...може и грешка да е записал като не я е видял.
Бай Василе,
АСД модула не дава сигнали никакви.
Бушоните са здрави. (2 броя са)
спойките на релето са изрядни.
Публикувано 26 юни 2011 - 00:12
Аз така четейки форуми и теми ме навява мисълтаа за АСД модула , че може да е изгоряло O_O .. утре ще се разбере какво е що е надявам се
П.С А някой да може да ми каже кой е бушона на СРС-а ... че сложих спортен волан и сещате се
П.С А някой да може да ми каже кой е бушона на СРС-а ... че сложих спортен волан и сещате се
Публикувано 26 юни 2011 - 07:09
Бай Василе,
АСД модула не дава сигнали никакви.
Бушоните са здрави. (2 броя са)
спойките на релето са изрядни.
Ами аз не твърдя нищо за сигнали а му казвам да провери бушона,които е само един на релето. Както се разбира от поста ми,дори не знам кой е модела.
Бушоните може да са 2,но аз говоря само за червеният под капачето.
Ти в темата не си писал,пък ми отговаряш вместо него, в което естествено няма лошо ама води до объркване.
Как и да е,желая бърза оправия!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 26 юни 2011 - 11:22
Под капачето са 2 червени и са изрядни
Субсоник отговаря вместо мен защото е запознат и той с колата от - до
Публикувано 26 юни 2011 - 11:47
Здраве да има момчета!
За ква кола става дума все пак?
Публикувано 26 юни 2011 - 12:08
w124 300CE
Днеска към 18:00 ще я погледнем с колегата "анархи" шъ прайм диагностика и дано наистина се окаже нещо малко както предполагам
Днеска към 18:00 ще я погледнем с колегата "анархи" шъ прайм диагностика и дано наистина се окаже нещо малко както предполагам
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни