Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Най-добрия автомобил втора ръка за жена ...... или най-добрата жена (но не втора ръка) за автомобил?

• Заключена тема Тази тема е заключена
69 мнения по тази тема

Анкета: Най-добрия автомобил втора ръка за жена ... (64 потребител(и) са гласували)

Кой според вас е най-добрия автомобил втора ръка за жена?

Не можете да видите резултатите от анкетата ако не сте гласували. Моля влезте с потребителското си име и гласувайте за да видите резултатите.
Глас

#1 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Град:Gabrovo
  • Интереси:абсолутно всекакви
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юни 2011 - 09:23

Половинката ми (точно в момента не ми е половинка, ама имаме такава история, че не знае никой какво ще му се случи утре ;)) преди две години взе книжка и купихме едно Типо, 1990, 1.6i.e., на 310 хил. км. (500 лв. !) В момента е вече на 335 хил. и все още се държи, не мога да повярвам. Проблема е, че колата постоянно дава дефекти и подръжката и излиза прекалено скъпо за "удобствата", които предлага. Тя много си го обича (както аз все още си обичам ВАЗ-а - първа кола!), нарича си го "Грозничка", но е достатъчно разумна да вижда, че хич не е рентабилно да го поддържа и да не може да разчита на него. Та ... трябва друга кола, макар и парите точно сега да ги няма.

Много съм се чудил каква е най-подходящата кола за нея ...За двe години тя стана достатъчно добър шофьор, може би носи някакъв ген от баща си, който е дългогодишен шофьор, и за разлика от много други жени усеща автомобила, слуша го и веднага разбира, когато нещо не е наред. Аз затова исках да се научи на някоя трошка - хем ниска първоначална инвестиция, хем честите проблеми я запознават по един категоричен начин с автомобила, научават я да разбира кое от какво става, какво има под капака, зад колелетата ... Сега шофира уверено, културно, а когато я наскачат Бабините Влайкини, го настъпва яко и се справя по-добре от доста мъже. С две думи - за 2 години тя отбеляза много голям прогрес, като се има предвид колко много я беше страх в началото, и вече не заслужава автомобил, който не е изпипан от създателите си.

Сигурно повечето от вас ще кажат - трябва и Мерцедес, и ще ги разбера. Но за да бъдем максимално обективни, нека поставим все пак някакви критерии:

1. Колата трябва да е със среден размер - нито да е като моя Мечо, нито да е някоя калинка

2. Максимална цена 3-4 хил. лева

3. Много добре проектиран и изработен автомобил, запомнил се с качествата си

4. Никакви италиански, френски, испански и други марки не се разглеждат - само немски (без Опел) или японски (тук пропускаме Мазда, Нисан и Сузуки, Субару по-трудно ми се струва, че се поддържа (4WD), иначе е добро)

5. Произведена след 1995 г.

6. Достатъчно икономична - до 20лв./100 км софийско

7. И на последно, но не по значение - външния вид на колата трябва да е характерен, да не може да се сбърка по-отдалече с друга

Надявам се, че ще стане интересна тема, в която ще изскочат важни въпроси и където ще бъдат направени най-различни паралели. Нали казват, че жените били по-добрата половина на човечеството, та ако е вярно - значи те също (може би не всички) имат право и могат да изпитват неповторимото удоволствие от това да се слееш с автомобила и да си говориш с него на един и същ език. Предварително благодаря на всички участници - заедно ще се приближим по-близо до истината. А тя - тя винаги е една, само гледните точки са различни. Поздрави!
  • 1

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юни 2011 - 09:27

Приемаме, че няма да я блъска много:
Гласувах за Сивика, другата си забравил да я сложиш в списъка.

Audi A3 ;), влюбени са в този модел... и има защо, много красива и изпипана количка.

Много малко коли от списъка ти ще се вместят в 15те лв./100км градско.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#3 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юни 2011 - 09:35

Типото го блъска 1 път, бяха и отнели предимство на кръстовището на ул. "Гео Милев" и бул. "Ситняково", там редовно стават идиотски сблъсъци. Иначе го чукна тук там, това винаги става, когато е много изморена, или разстроена, с две думи - неконцентрирана, но това също е трупане на опит и усещане за габаритите на колата. Иначе за Audi A3 - бях го забравил, махнах Golf-a и сложих него - благодаря за съвета, точен е :).
  • 0

#4 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 19 юни 2011 - 09:39

Ауди е хубава кола, но поддръжката е доста скъпа. Едно качествено обслужване ти е над 1000 лв. (източник-форума на ауди клуба и много коментари с майстори). Да не говорим, че читаво Ауди А3 под 4500-5000 лв. трудно ще се намери.
Японското си е японско, спор няма.
Аз лично бих взел Форд Фокус с 2/3, съответно 4/5 врати. Здрав звяр, прилични цени за подръжка, приятен интериор и хубава возия, като за такъв клас автомобил. Да не говорим, че почват от 1999г. и в този ценови диапазон коли бол, като например http://www.car24.bg/11307437969535025 , http://www.car24.bg/11308032783352062 , http://www.car24.bg/11307943095312192 ............ и още десетки, десетки примери на тези цени и по-ниски.
Поне от това, което съм чел не съм видял този модел да имат някакви сериозни проблеми, да не кажа въобще проблеми. Сега вече, в избор на двигател, трябват още мнения.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#5 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юни 2011 - 09:41

Като гледам критериите които си сложил мисля , че автоматично трябва да отпаднат :
Вентото и Акорда (заради размерите) , Колт (супер мека... подпрях една със 140ката , буквално с 3-4км и се огънаха 4 детайла или 5 не помня..) , А класата - супер скъпа за поддръжка (трябва да е фейс .. а там цената определено не е 3-4 000. Най-добре питай Ками (Лил) какво ще ти каже за А-то). Королата - за мен лично от посочените 10тина автомобила е най,ама най-грозния вариант , който не мисля , че едно момиче ще хареса по каквато и да е причина:D
И сега какво остана... Голф 3, Е36, 202 ,Сивик-а.
Важно сега да уточниш и с какъв мотор искаш да е - бензин , дизел ?
Ръчка или автомат ?
Тия всичките неща влияят на разхода. Май щом искаш около 15лв/100км в София за мен това е равно на бензин/газ с ръчни скорости.
И сега , от мой лични наблюдения БМВ не се хвалят с най-голяма икономичност.
202-ката е по-тежка и въпреки многото колеги тук с 202 , не мисля , че много от тях успяват да смъкнат разхода си в София на около 15 лв /100км.
И така по елементарна логика остават Сивик и Голф.
Преди да взема 124-ката исках да вземам Сивик , ама предишния. И много народ ме отказваха като ми даваха примери колко е скъпа поддръжката на Японска кола.
По последната точка.. мисля че Голф-а няма как да бъде сбъркан.. все пак е сигурно най-често срещаната кола по българските улици. Сестра ми търкаля от доста време едно голф-че 2ка.. 1.6тд .. ама Турбината умря преди мнооого време и сега е 1.6 чист дизел. С нейното каране го смъква наоколо 4-4.5 нафта в София :kill_myself:
Успех в избора на кола... :icon_coolgrin: :flagMB new:

П.С Че се спомена Форд.. Едно приятелче си взе Форд Фиеста 2005г 1.3 мотор. Кара го все едно е на рали.. Е няма чупене тая кола. В момента в Мото Пфое има такива върнати Фиести,Фокуси и тн на супер изгодни цени и нови години (от сорта на 2005-2008г)
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#6 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юни 2011 - 09:49

Кола която е със здрава конструкция,тежка,сигурна,здрава и надеждна за женичката,па и за тебе от време на време:

Единствено и без конкуренция е Бенц Ц клас!!!
  • 2

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#7 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юни 2011 - 09:57

И аз гласувах за ц-класа...но и от жребчето (colt) нямам лоши впечатления..
За нищо на света не вземайте А класа..не ви трябва беля на главата, при това безумно скъпа..

Аз много се радвам когато прочета мъж да хвали обективно шофьорските умения на половинката си! Браво,завиждам й!

А иначе, предполагам, че последната дума в избора ще е нейна..Публикувано изображение
  • 0

#8 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юни 2011 - 10:04

hammer^BaTe, бележките, които си написал, са интересни. Как не се сетих за Фокус-а, и аз не съм чувал лоши неща за него, въпреки, че съм карал Ескорт 1,8ТД и от него си останах и досега предубеден към европейския Форд въобще. Върнах го на шефа, след като на път към Троян задния лагер запече и ми хвръкна цялото колело със все главина, два дена го търсихме из шубраците. Добре, че правеха някакъв ремонт на пътя и бях с 40-50 км/ч ... Абе нали знаете - нема случайни работи :)

Аз харесвам дизела по-принцип повече, ама с тия цени на нафтата и аз не си купих дизелова 124-ка. Но при 124-ката е друго - за да има задоволителен вървеж, на това купе му трябват над 120 коня, според мен, а тези дизели при 124-ката са си хищни. Ама сте прави, че 15 лв./100 км. софийско означава или бензин на газ, или доста по-нов дизел. Е, сега, ако е 17лв./100 км. примерно, пак е поносимо - в момента Типото гори 15/100 газ в София, колкото Мерцедеса :blink:

Вентото не е чак толкова голямо, що така мислиш? За Акорда съм съгласен, че е малко дълъг (почти колкото Мечо), светнах се още докато пусках анкетата, ама исках да напълня 10 въпроса, иначе колата е доста добра
  • 0

#9 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 19 юни 2011 - 10:07

То и аз щях да предложа 202-ка, т.е. Ц класа, ама хич не се връзва с критериите горе. Първо, няма как с 15 лева да се минат 100 км. Софийско градско, виж 15/100 разход е нещо друго, но дори 12-13/100 пак не те устройва. И на газ се съмнявам, че ще се минат тези километри с тези пари или ще е тамън, но ти не го и споменаваш варианта с газови уредби. И дизел да е, колкото и да е икономичен, не вярвам да гори 15 лева на 100 км., тъй като с тези пари ще заредиш около 5-6 литра гориво, което значи разход 5-6/100 градско и то в София-абсурд.
Ц класата е просто по-малка от 124-ката, но като цяло не е никак малка кола, макар да изглежда по-компактна.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#10 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юни 2011 - 10:10

Последната дума ще е нейна, разбира се, но тя не разбира толкова от техническите детайли и не може да ги прецени обективно. Ще избира по чувство, което ще остави в нея автомобила ... Идеята е да и бъдат предложени примерно не повече от 3 автомобила, и да и се обясни кой с какви технически особености е характерен, пък тя да си избира на външен вид. Между другото, Королата май наистина не се отличава с естетика ...
  • 0

#11 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 19 юни 2011 - 10:12

Ами от това което съм че по форумите, а именно в раздела проблеми и ремонти, а и с оглед критериите, за мен както ти казах и по-горе, избора е Фокус. Не, че е по-добра кола като цяло в сравнение с изброените от теб, но ще е доста рентабилна, включвайки всички критерии взети заедно.
  • 0

#12 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юни 2011 - 10:13

Тя каквато и да е нормална кола, едно обслужване е 1000лв.
Иначе обслужването е приемливо на цена, говорим за стандартните ремъци, масла, спирачки, ала бала...

За сметка на това вози страхотно плавно за толкова малка кола. 1.6 мотора е напълно достатъчен за градско и извънградско и имат може би най-хубавите скорости като усещане при смяна, които съм карал някога.
Focus-a също е добра идея, но имаше някакъв заводски дефект по окачването до колкото се сещам. Ако се насочиш натам поинтересувай се кога го оправят. Мисля 2000г.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#13 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юни 2011 - 10:30

Стига бе, какво правите вие, кви са тея 1000 лв обслужване? Е, да, ако е дошло време за ролки и ремъци, по-може, ама ако е с верига? ;) Последното обслужване на Мечо беше 80лв масло, 15лв въздушен филтър, масления не си спомням, и малко за труд ... Що така при А3 да е 1000 лв., какво включва това? Мен там повече ме притеснява, ако е с "халумин" носачи, че един френд има А4 и му "побеляха косите" ...
  • 0

#14 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 19 юни 2011 - 10:34

Толкова е колега обслужването на А3, А4 и т.н, даже говорят за 1500 лв., но това е друга тема..............и да, с алуминиеви носачи е и А3-ката.
  • 0

#15 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 юни 2011 - 10:37

Първите не са, отдолу са като Гоуф 4. Само е малко тясно около двигателя! Иначе е доста добре направена.
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

5 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 5 гости, 0 анонимни