Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Най-добрия автомобил втора ръка за жена ...... или най-добрата жена (но не втора ръка) за автомобил?

• Заключена тема Тази тема е заключена
69 мнения по тази тема

Анкета: Най-добрия автомобил втора ръка за жена ... (64 потребител(и) са гласували)

Кой според вас е най-добрия автомобил втора ръка за жена?

Не можете да видите резултатите от анкетата ако не сте гласували. Моля влезте с потребителското си име и гласувайте за да видите резултатите.
Глас

#31 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Град:Gabrovo
  • Интереси:абсолутно всекакви
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 02:20

Колегата 'Liloff' е прав не е алумин,незнам каква е но за 3 години съм сменила само 2 тампона на носача защото бяха леко напукани, доста е здрава.Бившата ми беше а3 1.6 101к.с 1998г.разход градско 9/100км извън градско около 6/100км.Проблемите които съм имала са бензинова помпа(100лв. втора употреба)дроселова клапа(само почистване) и някакав датчик майче топлинен беше(250лв.)Според мен или а3 или :flagMB new: W202.А защо ти ще и избираш кола?Не е ли по добре тя да покара няколко от тези коли и да каже ТОВА Е МОЯТА КОЛА.

Благодаря на дамата за включването ! Само да уточня нещо - аз не избирам, аз препоръчвам. И зависи какво имам в джоба в момента и какви са краткосрочните перспективи - ако има късмет - купувам. Всички знаем накрая кой решава мача :-).
  • 0

#32 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 02:30

Б....х маа му, Аудито изпреварило С-ката в анкетата! Кво стаа, незнам ...

Между другото - може да не се ограничаваме само до изброените от мен коли, нямам толкова богат опит :-) Ето, хубави неща се казаха за Фокуса ... Хубаво е да се знаят по-качествените коли, и другите успяват да направят нещо добро понякога, не мой сички да карат Мерцедеси, не е дошъл още IV-тия Райх и дано да не идва ! Но ще кажа едно - според мен ако обичаш и уважаваш жена си истински, не може да я дискриминираш по никакъв начин. А да си караш Мерцедеса и да и купиш примерно Рено, или Голф, бъди сигурен, че може да не чуеш, но ще те псува всеки път, като седне при теб- на глас или наум (второто е много по-опасно).
  • 0

#33 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 20 юни 2011 - 07:22

Айде и аз да се изкажа тежко тежко....
Имам една комшийка в блока с А3, е няма по-изстрадала кола, направо ми става жал като я гледам как тръгва - ръчки, газ, пилене абе пернишка история. Е тая кола 3-та година понася кански цялата гавра - нЕма трошене. Предницата няма нищо общо с а4, а6 и т.н. Лично на мен ми допада повече от 202 като кола за момиче.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#34 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 10:14

A3 продължава да печели в анкетата ... може би щото е по-малка от W202 и се счита по-подходяща за момиче/жена. Айде някой с W202 да сподели най-често срещаните проблеми при този модел, с две-три изречения, гледах подфорума за W202, ама не видях такава тема. Нека да видим и евентуалните слабости. За кабелите по мотора вече знам ... от моя Е200 :-)

Между другото, аз харесвам външно 3-ката на BMW, и имат хубави бензинови мотори май, ама като прочетох в техния форум една тема за най-често срещаните технически проблеми - не можах да повярвам. Темата е 6-страници !?, и работата е много сериозна: само давам цитат още във второто мнение "... Друг често срещан проблем е: Вибриране на волана при завой с висока скорост (б.а. - мали, малииии) . Проблем изглеждащ доста странно при постоянен завой(на магистрала примерно волана тресе и колата губи стабилност)!Отговора е шарнир!Често се разбиват по нашите пътища,пък и където и да ги купиш от опит казвам че не струват,явно просто не са надеждни!Особено при по-големички джанти(16",17") ефекта е по-бързо износване и по чувствително трептене като заминат!" Страшно се разочаровах ...А и освен това тези БМВ-та са като Голфовете вече - повечето им собственици наистина мислят, че това са най-бързите коли ;)
  • 0

#35 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 10:28

Проблеми при 202ка мога доста да ви посочвам. Имам двама колеги, доста близки приятели с такива. Ако почнат да пишат във форумите всичко, което са сменяли, ще излезе че колата е най-трошливия боклук, а не е!
Примерно на едната не можем да оправим АБС-а. Не че сме се мъчили много, но момчето от години кара без него.
За проблеми при двигателя да не говорим, че при 202ката е голяма драма. Докато се оправи всичко, ако не разбира човек, може да побелее.
Да не продължавам.

Е36 за жена са само 318tds и 316i E36 Compact моделите (от по-новите също има доста, но за значително повече от 4000лв.).
Ако попаднете на правилни екземпляри, няма да иска да слезе от тази кола. Изключително зарибяваща кола, с качество на изпълнение, ергономия и усещане за каране многократно надвишаващи А3. Просто А3 е малко по-симпатична, заради заоблените си форми.

Айде стига глупости шарнири. Никога не съм си сменял нищо по окачването на БМВ-то, освен 2 полиуретанови Powerflex тампони на носачите и тампоните на ст.щанга пак с полиуретани. Ама нали знаеш защо има толкова теми. Продава се кола за 2500лв (да има много такива), и после хлапето почва да реве по форума, че има проблеми със всичко. И баааам, супурнайсе страници тема. А и форума е огромен, повечето собственици са хлапета, които повече пишат отколкото да правят нещо. Не всички разбира се, но има доста такива.

Докато ние си разчитаме на автомобилите и си ги оправяме. Ся закво да пускам тема примерно, че ми е разбита втулката на паразитния хебел. Иначе ако почнем да пускаме тема за всяка такава подробност, Мерцедесите ще станат по-чупливи от Фиат-ките. Те Фиатките не се чупят, дематериализират се в друго измерение.

Има един Наско325тдс или нещо такова в БМВ форума. Тоя пич от 4 години сигурно има проблеми с двигателя. Ако прочетете темите му, може да се разболеете. Е така тръгват митовете за кои коли са чупливи, кои са боклуци и т.н.

Докато имам доста приятели с 2.5тдс-и 1.8тдс-и (който е идеален за дама, понеже е под 100 коня, пада в ниския данък и всичко му е без пари), които просто си обслужват колите и си ги карат. Без чипосване, без простотии и т.н.
  • 1

Audi_A4_avatar.gif

#36 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 11:42

Ужас!!!

Във форума на Мерцедес,една супер некачествена кола Ауди 3,води в предложенията.

Според мен такива запитвания трябва да са отправени към капацитетите и занимаващите се с автомобили. Всико други мнения няма да са верни.

Момчета,всички знем че козата си иска пръч. Не случайно е казано: 'Ако си намериш едно кило зърно,дай го на хлебар да го смели,омеси и изпече!!!'

Да си говорим истината,ауди никога не е била по-добра кола от Мерцедес. Е А3 ли по добра от Ц клас?

Е па голем ШАШ!
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#37 gosho777

gosho777

Напреднал

• Потребители на форума
  • 353 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Мерцедес Е200 купе, 1995-та год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 11:48

Спорд мен пък,най-добрата кола за жена,ще е липсата на такава :rolleyes:
  • -1
Едно желание,една мечта - Mercedes Benz

#38 cyanogen78

cyanogen78

Чирак

• Потребители на форума
  • 113 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 - 1995
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 12:02

Е36 за жена са само 318tds и 316i E36 Compact моделите (от по-новите също има доста, но за значително повече от 4000лв.).
Ако попаднете на правилни екземпляри, няма да иска да слезе от тази кола. Изключително зарибяваща кола, с качество на изпълнение, ергономия и усещане за каране многократно надвишаващи А3. Просто А3 е малко по-симпатична, заради заоблените си форми.

...

Те Фиатките не се чупят, дематериализират се в друго измерение.

Аз искам да попитам вярно ли е, че E36 Compact нямат много общо с Е36 - четох някъде например за задното окачване, че не е многораменно окачване, и няма нищо общо като возия със стандартната Е36?

Иначе съм съгласен с позицията на колегата, че ревящите, но неправещи нищо хлапета (които наистина са основните потребители на Е36) създават основната част от лошия имидж на доста автомобили. Например и аз предпочетох да направя по-ниска първоначална инвестиция, като купувах Мечо, съответно за 7 месеца ми излезна +50% от първоначалната цена (без газовия инжекцион), и до края на първата година може да се доближи до +70-80% ... Но това си беше напълно съзнателен избор - предпочетох аз да си сменя каквото трябва, по този начин си подсигурявам да знам какво е правено, от кого и с какви части. А и може би така по-най-добрия начин се запознавам с автомобила ...

А мисълта за дематериализация на Фиатите направо кърти ... :icon_coolgrin:
  • 0

#39 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 12:25

Фолксваген били издръжливи коли. Хахаххаха! Е кое им е издръжливо?

Да ги сравним набързо:

А3 хвърля тампони на носачи двойно по-бързо от Мерцедес в същият клас.
А3 скърца отвсякаде,за разлика от Цклас.
А3 сравнена с Цклас има най-големия недостатък. Предното предаване!
А3 е пълна със некачествени материали в купето,около скоростният лост и около дръжките за отваряне.
А3 за ралика от Ц клас при интензивно каране се сбогува с ходовата част за месеци!
А3 има проблеми с ел стъклата и централното.
А3 е коленце което никога не би изминало милион километра,половината от който в България!
Преобладаваща плстмаса,още и още.....

Да,А3 е добър избор за около 1 година в БГ,само ако преди вноса е ползвана внимателно и е карана по добри пътища,както и за отскачане до супермаркета.
  • 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#40 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 12:34

Да, аз имах Е36, който в момента е собственост на брат ми. 318ti Compact.
Това е изключителен автомобил, но е много мощен и непредвидим за шофьор без опит. Задно предаване без системи против поднасяне.
От 1997ма година имат ASC, което работи по същия начин като на Мерцедес (да не се бърка с ESP-то, Е36 няма с ESP, само ASC). Това го прави доста по-контролируем!
Може да се сложи фрикционен диф (шпер), но пак си иска добър шофьор.

Познавам кътните зъби на Е36, ако те интересува нещо, давай на лични, понеже доста хора се дразнят като пишем за БМВ в Мерц форума.
За дамска 316i или 318tds са отличен избор. Просто трябва да уцелиш читав дизел, някои са в много лошо състояние.
Бензиновия мотор е безсмъртен и много еластичен. М43 се води.

Предното окачване е нормално Е36, задното е като на Е30. Не е мултилинк, но пак е с носачи. Вози малко по-твърдо от другите Е36, но задницата е неразрушима. Разбирай буквално неразрушима. Единствен проблем може да е, ако е блъскана в тротоар, докато са опитвали да дрифтят.
Като се купува Compact задължително на реглаж на окачване да видят дали има отклонение в градусите на задницата. Не се настройват. Ако няма, всичко е наред.

Но все пак си седя зад мнението за А3, доста по-дамски ориентиран автомобил.
Ако си намеря 323ti на нормална цена, бих си я взел. Това е pocket rocket!
A и някои екземпляри имат уникален интериор, но цената им далеч не е 3000лв.

Публикувано изображение

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#41 st16me

st16me

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 640 Мнения:
  • Град:Кюстендил

Публикувано 20 юни 2011 - 13:26

За А3 мога да кажа следното:
Аз карах с 1.9 дизел с няколко червени букви след това :bigemo_harabe_net-110:. Вървеше много и така и не успях да махна надписа 6.00 среден разход, въпреки че дадох всичко от себе си. Дотук добре, но където влезеш в завой с 80 км/ч с МБ, с А3 си с 20 км/ч по-надолу. Освен това А3 имат разработена техника от сигнализация, че се движиш извън нормите, като отваряне на жабката, хиляди невъобразими звукове от табло, седалки, таван, багажник и т.н. Е това не ми хареса въобще в колата и затова залагам на С-та.
  • 0

#42 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 16:33

Спорд мен пък,най-добрата кола за жена,ще е липсата на такава :rolleyes:

Колега, минуса ти е от менПубликувано изображение
  • 0

#43 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 16:44

Лилке, ти не искаш ли да си имаш личен шофьор? Лошо няма - много е удобно...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#44 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 16:56

Лилке, ти не искаш ли да си имаш личен шофьор? Лошо няма - много е удобно...

Не, много мразя да ме возят в собствената ми кола...ама пък виж, личен масажист не бих отказалаПубликувано изображение
  • 1

#45 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 юни 2011 - 17:03

Toва си е нож с 2 остриета :)