Най-добрия автомобил втора ръка за жена ...... или най-добрата жена (но не втора ръка) за автомобил?
Започната от
cyanogen78
, 19 юни 2011 - 09:23:14
69 мнения по тази тема
Публикувано 19 юни 2011 - 10:38
Абе ако трябва да обобщим и ако приемем, че колите все са читави и няма да излезне нещо непредвидено, Ауди А3 е най-скъпият избор, в сравнение с всички изброени коли в анкетата.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Публикувано 19 юни 2011 - 10:43
Вентото определено не е кола за дами.. (според мен)
По-габаритно е от 202ката.. освен това.. единствения мотор който може да вземете е 1.8 (90 кс) , а той харчи около 12-13 газ/100км. Което е далеч от 15лв..
Карал съм пасати поне 2-3 и все различни и да ти кажа... вътре според мен е доста неудобно направено всичко..
Ето само за пример една Фиестичка произволна...
http://nfs.mobile.bg...2096&f1=details
По-габаритно е от 202ката.. освен това.. единствения мотор който може да вземете е 1.8 (90 кс) , а той харчи около 12-13 газ/100км. Което е далеч от 15лв..
Карал съм пасати поне 2-3 и все различни и да ти кажа... вътре според мен е доста неудобно направено всичко..
Ето само за пример една Фиестичка произволна...
http://nfs.mobile.bg...2096&f1=details
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 19 юни 2011 - 11:26
Публикувано 19 юни 2011 - 12:18
Koлега не искам да те ангажирам, а просто да споделя лично впечатление...Аз купих W202 250TD "Sport" при това е комби. Съпругата ми е 45кг/160см и на пръв поглед нищо общо,но....като погледнеш отстрани няма нищо по хубаво от любимата ти зад волана на един сигурен за пътниците автомобил, с който се свиква лесно, вози чудесно по паважи и релси, ужасно маневрен е, няма как да се скъса ангренажа и да прегрее /щото липсва такъв/, подръжката му е приемлива и т.н.....А и носи със себе си респекта , който при останалите от списъка някак си бледнее...Основен недостатък 15лв/100км няма как....но на фона на горепосочените?!?!?!?!?
Ако не я влече да се гаври с тинейджърите по сфетофарите то оптималния ти избор е 220D-то, което може и да се доближи до 18лв./100км....
Успех и като решите да се похвалиш...
Ако не я влече да се гаври с тинейджърите по сфетофарите то оптималния ти избор е 220D-то, което може и да се доближи до 18лв./100км....
Успех и като решите да се похвалиш...
Публикувано 19 юни 2011 - 12:36
Благодаря за всички отговори, айде и още хора да се включат, че стана интересно, аз като чета засега, и като обсъждаме тука с брата и един френд, тройката ми се заформя да е: W202, A3, Civic ... Гледам в анкетата Colt-а е на 3-място, странна работа. И никой нищо не казва за BMW-то ... Промених разхода на до 20лв./100 км, имате право ...в момента Типото харчи 15/100 газ, хубаво да е по-икономично, но за тези пари - идва възрастта на колата, а оттам и промяната на съотношението удобства/икономичност.
Например преди известно време гледах спецификациите на последната E 250 CDI BlueEFFICIENCY и ми увисна чейнето - максималния разход на гориво 8,3/100km градско нафта, двигателя е 204 коня и върти с 500Nm !!!, и това при 1600-1800 оборота, е нема такова животно Дори и да лъжат за разхода, което съм почти убеден, че го правят - пак съотношенията са просто спиращи дъха. Между другото, за разлика от БМВ-то, което по-често търси пауър, в МВ винаги са работили върху икономичността, на колите си (и пак без да се отказват от пауъра), още много-много отдавна. Ей това се вика скъпо за купуване, ама излиза по-евтино. Щото за мен БМВ-то е много, много добър автомобил, може би не всички ... ама каквото съм прочел досега, излиза, че е като някой "кифлоч" - изглежда супер, знае да върти супер свирки, ама накрая като го сметнеш, като се огледаш, като помислиш, ще видиш колко сляп си бил - че има хем по-красиви, хем по-пестеливи и остаряващи красиво. Ся за едни свирки само ... айде нема нужда.
Например преди известно време гледах спецификациите на последната E 250 CDI BlueEFFICIENCY и ми увисна чейнето - максималния разход на гориво 8,3/100km градско нафта, двигателя е 204 коня и върти с 500Nm !!!, и това при 1600-1800 оборота, е нема такова животно Дори и да лъжат за разхода, което съм почти убеден, че го правят - пак съотношенията са просто спиращи дъха. Между другото, за разлика от БМВ-то, което по-често търси пауър, в МВ винаги са работили върху икономичността, на колите си (и пак без да се отказват от пауъра), още много-много отдавна. Ей това се вика скъпо за купуване, ама излиза по-евтино. Щото за мен БМВ-то е много, много добър автомобил, може би не всички ... ама каквото съм прочел досега, излиза, че е като някой "кифлоч" - изглежда супер, знае да върти супер свирки, ама накрая като го сметнеш, като се огледаш, като помислиш, ще видиш колко сляп си бил - че има хем по-красиви, хем по-пестеливи и остаряващи красиво. Ся за едни свирки само ... айде нема нужда.
Този пост е редактиран от cyanogen78: 20 юни 2011 - 02:08
Публикувано 19 юни 2011 - 13:21
А3ката.. е красива.. много й се радват девойките.. ама поддръжката им е тегава.. с тоя алумин по цялата предница Главата почва да ме боли само като си представя.
Ааа.. едно питане което мисля , че е важно... Ти показал ли си и на нея тия коли които си посочил тук накрая да не стане.. , че гледаме кое може да е най-доброто (то ясно де.. 202ката ) ама.. тя да тропне с крак и да каже "нъцки"
Ааа.. едно питане което мисля , че е важно... Ти показал ли си и на нея тия коли които си посочил тук накрая да не стане.. , че гледаме кое може да е най-доброто (то ясно де.. 202ката ) ама.. тя да тропне с крак и да каже "нъцки"
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 19 юни 2011 - 15:30
На А3 не й е алумин предницата. На А4 е.
А3 е красив Голф4
А3 е красив Голф4
Публикувано 19 юни 2011 - 16:06
BMW, ,как не се сетихме.По добре включи в списъка,Италиано,поне ще видиш хаир,че и икономия.И никой нищо не казва за BMW-то ... Промених разхода на до 20лв./100 км, имате право ...
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 19 юни 2011 - 16:42
За БМВ-то - според мен въобще не е уместно сравнението с каквото и да било италианско, какво, Бравото или Бравата е по-добро? Или 156-та Алфа? Алфата, че върви бясно - върви, ама не мисля, че ако имаха подобно качество като на БМВ, заради цените БМВ едва ли щяха въобще да могат да продадат нещо ... Незнам, може да греша, но Дилянски има сигурно някаква кофти история с БМВ , е - капризна кола била, така съм чувал, не можеш да го караш като Меро счупена хиляди километри. Щом А3-ката е със "жилязо" отпред, все повече ме привлича ...
Както съм пояснил, точно сега пари нема, та в момента няма да купуваме нищо, но до края на годината - ако е дал Господ ... Типото няма да издържи още една зима.
А за това какво обсъждаме ние тука и какво ще и хареса, давам следния пример: чета Аутобилд и и показвам сравнителен тест на Мерцедес Е350, БМВ 535 и Ауди А6 3,0 tdi, всичките последните модели, всичките турбодизели. И питам - коя ти най-харесва. Познайте - каза "Мерцедеса ... има най-класически форми и в същото време модерна визия, внушава стабилност, тежест ...", казва, "най-представителен е от всички, той ми най-харесва, кола за човек, надделял си на масрафа, и с отлично, но подплътено самочувствие. Това, вика, излъчва тая кола". Казвам - "Добре, де, какво им е на другите?" "Аудито, вика, е прекалено агресивно, и то по просташки агресивно, бих казала - брутално, свирепо ... БМВ-то е между Мерцедеса и Аудито, по-меко е като черти, но и при него агресията е подчертана" Толкоз за нейните естетични разбирания ... а тя разбира от естетика, вече повече от 6-7 години всеки ден аранжира цветя, и вече е наистина много добра - в тази криза нейните обороти по празници бележат по 40-50 % ръст спрямо предходната година, просто все повече хора се зарибяват и и стават фенове
Както съм пояснил, точно сега пари нема, та в момента няма да купуваме нищо, но до края на годината - ако е дал Господ ... Типото няма да издържи още една зима.
А за това какво обсъждаме ние тука и какво ще и хареса, давам следния пример: чета Аутобилд и и показвам сравнителен тест на Мерцедес Е350, БМВ 535 и Ауди А6 3,0 tdi, всичките последните модели, всичките турбодизели. И питам - коя ти най-харесва. Познайте - каза "Мерцедеса ... има най-класически форми и в същото време модерна визия, внушава стабилност, тежест ...", казва, "най-представителен е от всички, той ми най-харесва, кола за човек, надделял си на масрафа, и с отлично, но подплътено самочувствие. Това, вика, излъчва тая кола". Казвам - "Добре, де, какво им е на другите?" "Аудито, вика, е прекалено агресивно, и то по просташки агресивно, бих казала - брутално, свирепо ... БМВ-то е между Мерцедеса и Аудито, по-меко е като черти, но и при него агресията е подчертана" Толкоз за нейните естетични разбирания ... а тя разбира от естетика, вече повече от 6-7 години всеки ден аранжира цветя, и вече е наистина много добра - в тази криза нейните обороти по празници бележат по 40-50 % ръст спрямо предходната година, просто все повече хора се зарибяват и и стават фенове
Публикувано 19 юни 2011 - 17:38
Нищо не казвам за BMV,че кофтито история си е мой проблем.Моята половинка се учи на такава кола.Сега не мога да я кача на халтави мотори.Само да отбележа,че Алфа156 2,4jtd е добър и икономичен автомобил,която в момента,кара жена ми,ядове за три години никакви.Повече пари съм потрошил,по Мерцедеси.Та да се върнем на въпроса ти,след като твоята половинка,си харесва,Мерцедеса,за какво говорим.Иначе цетката е........и Бай Васил ти каза,че ако е и комби,за мен е перфектно,че и китки може да си носите.Аз комбито го харесвам,заради кучетата,та както се казва"всеки луд с номера си"но Дилянски има сигурно някаква кофти история с БМВ
Успех с покупката.Кола не се купува за цял живот,тя е консуматив.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 19 юни 2011 - 18:54
Ама кааак бе братче,другите изброени нямат никва база за сравнение с Бенца!!! Направо се плаша от някой изказвания.Шаш!
Как може обслужване да струва такива пари? Колеги,вас направо ви размазват по сервизите. Тук единствен отново той е на първо място по евтина подръжка.
На жена ми 140/500 не Фтива в такива разходи като някой от гореспоменатите.
Симпатяги не ми се сърдете за приказката която ще употребя,приятелски говоря. 'Докато има "телета" ще има и касапи!'
Единствен Бенца ще даде на дамата,която пък и детенце може би ще вози в него, повече сигурност и единствено по рода си усещане.......................само в Бенц се чува фразата с въздишка ......... ' Ееееех Мецедеса си е Мерцедес!
Всички други изброени са НАПРАВЕНИ НАБЪЖЕ да знаете,някой от тях бих сравнил с бръснарски стол. БМВ също е добър избор но не колкото Мерцедес. Ауди са зле! Само уют,дизайн и некачествени материали. Големите им модели са малко по-добре.
Как може обслужване да струва такива пари? Колеги,вас направо ви размазват по сервизите. Тук единствен отново той е на първо място по евтина подръжка.
На жена ми 140/500 не Фтива в такива разходи като някой от гореспоменатите.
Симпатяги не ми се сърдете за приказката която ще употребя,приятелски говоря. 'Докато има "телета" ще има и касапи!'
Единствен Бенца ще даде на дамата,която пък и детенце може би ще вози в него, повече сигурност и единствено по рода си усещане.......................само в Бенц се чува фразата с въздишка ......... ' Ееееех Мецедеса си е Мерцедес!
Всички други изброени са НАПРАВЕНИ НАБЪЖЕ да знаете,някой от тях бих сравнил с бръснарски стол. БМВ също е добър избор но не колкото Мерцедес. Ауди са зле! Само уют,дизайн и некачествени материали. Големите им модели са малко по-добре.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 19 юни 2011 - 20:38
А като казвате че W202 не може да влезе в 15лв/100 км. Коя от горните коли ще го постигне.Поддръжката на бенца далеч не е скъпа. Сигурна и здрава кола. Какво повече от това. А за габаритите си има различни класи.
п.п. Според мен е добре да не отписваш газта като вариант. Колкото и икономични да са дизелчетата - с добре монтирана газова 100те километра излизат по евтини.
п.п. Според мен е добре да не отписваш газта като вариант. Колкото и икономични да са дизелчетата - с добре монтирана газова 100те километра излизат по евтини.
Луд умора нема, само се поти
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Лошото е, че чукундурите се размножават. От чукундур пак става чукундур. Цвекло не може да стане
Първият белег на интелигентността е мързелът. Мързелът е клапан, който те предпазва да не правиш нещо неподготвен.
Публикувано 19 юни 2011 - 21:13
А като казвате че W202 не може да влезе в 15лв/100 км. Коя от горните коли ще го постигне.Поддръжката на бенца далеч не е скъпа. Сигурна и здрава кола. Какво повече от това. А за габаритите си има различни класи.
На газ дава точно 15 лв а извън града го свалям до 8/100,без да пълзя,същия мотор ама 124 с обикновенна уредба.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 19 юни 2011 - 21:29
На А3 не й е алумин предницата. На А4 е.
А3 е красив Голф4
Колегата 'Liloff' е прав не е алумин,незнам каква е но за 3 години съм сменила само 2 тампона на носача защото бяха леко напукани, доста е здрава.Бившата ми беше а3 1.6 101к.с 1998г.разход градско 9/100км извън градско около 6/100км.Проблемите които съм имала са бензинова помпа(100лв. втора употреба)дроселова клапа(само почистване) и някакав датчик майче топлинен беше(250лв.)Според мен или а3 или W202.А защо ти ще и избираш кола?Не е ли по добре тя да покара няколко от тези коли и да каже ТОВА Е МОЯТА КОЛА.
Публикувано 19 юни 2011 - 23:10
За А3-ката и аз бих казал хубави неща, окачването няма нищо общо с повечето Аудитата, симпатичен автомобил
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни