Jump to content

•  

Photo
- - - - -

400 CDI - обороти на ПХ ?!?

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Dimitar Nikolov

Dimitar Nikolov

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Posts:
  • Град:Plovdiv

Posted 15 June 2011 - 10:58

Здравейте колеги,

Оня ден имах удоволствието да покарам една S-ка 400 ЦДИ и ми направи впечатление, че на празен ход работи някак неравномерно, все едно има запушена или не добре работеща дюза. Коментирах със собственика, който ми каза че се интересувал преди покупката и това било нормално. Дали наистина е така?

Ще помоля колеги с този двигател да пуснат някой коментар. Между другото се натъкнах на доста негативни коментари за 400 CDI. То лоша кола няма - има зле поддържана, та също бих се радвал на всеки допълнителен коментар относно особености по поддръжката на този двигател. Собственика ми е приятел и аз един вид ще оказвам "системна" помощ от време на време.

Поздрави на всички ...
  • 0
W124 200E M102 963 - Черния феникс

#2 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 15 June 2011 - 15:23

Ходих при един джамбазин и го питам за w140 300td и той вика имах 400 cdi и повече не искам да го поглеждам тоя мотор.Много разачарован бил от тая ес-ка.Не искам да те плаша , това ми каза той.Поздрави за колата и много много безарариини километри.
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#3 Dimitar Nikolov

Dimitar Nikolov

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Posts:

Posted 15 June 2011 - 15:47

Ходих при един джамбазин и го питам за w140 300td и той вика имах 400 cdi и повече не искам да го поглеждам тоя мотор.Много разачарован бил от тая ес-ка.Не искам да те плаша , това ми каза той.Поздрави за колата и много много безарариини километри.

Мда, то е ясно че новите Мерцедес-и не са като 124-ките и някои проблеми лъсват доста по-рано /да речем около 200к километри (то и този е на 240к)/, та за това питам за особености. Иначе колата е супер - возия, ускорение, екстри. Бях малко изненадан за неравномерната работа на празен ход, че уж било нормално за дизелов V8 ...
  • 0

#4 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 15 June 2011 - 15:51

http://forums.mbclub...h=1 това излиза като информация във форума .
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#5 Dimitar Nikolov

Dimitar Nikolov

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Posts:

Posted 15 June 2011 - 16:11

http://forums.mbclub.bg/index.php?showtopic=3382&st=0&p=29613&hl=400cdi&fromsearch=1&#entry29613 това излиза като информация във форума .

Подобни постове четох поне 5-6. Също така се пише, че MB са спрели да правят дизелови V8-ци поради тяхната не надежност. Не знам колко е вярно. Разбира се има и постове в които се пише, че този двигател е разкошен и не е имало каквито и да е проблеми /предполагам при правилна поддръжка и експлоатация/.
А относно празния ход сега като се замисля, май навремето като палихме една 210 320 CDI май също не работеше много гладко. Това може и да е особеност на CDI. Имам и Mitsubishi 2.8 дизел - пали от 1/4 оборот без всякакво тресене.Работи гладко и ритмично.
  • 0

#6 nikolai4eto

nikolai4eto

Напреднал

• Потребители на форума
  • 726 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W202 C 200 CDI 2000г T VITO 110 CDI 2000г CLC 203 220 CDI 2002г 143Hp

Posted 15 June 2011 - 20:23

Служебната ми S-classe е 420 ЦДИ.Карам я вече 2год. почти всеки ден.На 120000км е и няма никакви проблеми с нищо по колата.Това е служебна кола,юрка се всеки ден без да се жали.Настъпва се постоянно се кара на педал,щото шефовете вечно много бързат.Мога само да кажа,че мотора е адски издържлив,върви много, а не е чак толкова коне/308/.Купето е доста тежко L и е накичена със почти всички възможни екстри.Имахме и 500 бензин,но изобщо не вървеше така,а и гореше необосновано много и я продадохме.420-ката е осмак със неприлично голям въртящ момент,който се усеща още от 1400 оборота.Икономична е и е доста пъргава и бърза.Ограничена е електронно на 240км,но ги вдига бързичко.Имаме и ML и GL 320 ЦДИ,но с мотора на GL-а определено имаме доста проблеми-турбо,клапи на колектори,моторче на турбото,компресор за окачването,скоростна кутия,предни амортисьори.И всичко това за 100000км и 2 год,а на S-ката 420 ЦДИ сменяме само масла и накладки.
Това са моите наблюдения и впечатления от 420 ЦДИ и 320 ЦДИ.Иначе и двата мотора са добри,но 320 идва късичък и слабичък за GL.Определено бих предпочел 420 ЦДИ.
  • 0

#7 cartrader

cartrader

Чирак

• Потребители на форума
  • 73 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ML 400 CDI Exclusive

Posted 15 June 2011 - 21:31

Ако мени оборотите на празен ход,най-вероятно е от регулатора на рейла,
често срещан проблем при всички CDI-та.
Ако прекъсва и клати мотора на празен ход - дюза(или дюзи),
лесно се хваща със Стар Диагноза по корекциите на впръскваното количество гориво.
Аз карам МЛ 400 от почти година,взех го на 70х.км.
сега е на 115х.км.Много съм доволен,върви много,разхода му не е голям.
Досега само гориво и консумативи.
  • 0

#8 Dimitar Nikolov

Dimitar Nikolov

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Posts:

Posted 16 June 2011 - 09:53

Служебната ми S-classe е 420 ЦДИ.Карам я вече 2год. почти всеки ден.На 120000км е и няма никакви проблеми с нищо по колата.Това е служебна кола,юрка се всеки ден без да се жали.Настъпва се постоянно се кара на педал,щото шефовете вечно много бързат.Мога само да кажа,че мотора е адски издържлив,върви много, а не е чак толкова коне/308/.Купето е доста тежко L и е накичена със почти всички възможни екстри.Имахме и 500 бензин,но изобщо не вървеше така,а и гореше необосновано много и я продадохме.420-ката е осмак със неприлично голям въртящ момент,който се усеща още от 1400 оборота.Икономична е и е доста пъргава и бърза.Ограничена е електронно на 240км,но ги вдига бързичко.Имаме и ML и GL 320 ЦДИ,но с мотора на GL-а определено имаме доста проблеми-турбо,клапи на колектори,моторче на турбото,компресор за окачването,скоростна кутия,предни амортисьори.И всичко това за 100000км и 2 год,а на S-ката 420 ЦДИ сменяме само масла и накладки.
Това са моите наблюдения и впечатления от 420 ЦДИ и 320 ЦДИ.Иначе и двата мотора са добри,но 320 идва късичък и слабичък за GL.Определено бих предпочел 420 ЦДИ.

Ето, за 420/400/ само хубави думи, а за 320-ката не чак толкова.
Тази 400 ЦДИ май е 260 к.с. и Long версия, ама дърпа, де. Абе ще видим.

nikolai4eto--> ползвате ли Command за навигация? И колко е ефективна, понеже в БС ми казаха, че покривалал около 2% в БГ. Този също има, но няма диск. Понеже стана въпрос дали може да се намери диск. Пусни ми твоя телефон на ЛС, че ти загубих в.картичка, да пием по едно кафе някой ден. Аз често минавам покрай вашия автопарк ....
  • 0

#9 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,699 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Posted 16 June 2011 - 10:44

темата дето колегата я е пуснал по -горе е моя от преди 4 г.
по стечение на обстоятелствата си взех 400 и въобще не
съжалявам. за тези години съм имал проблеми само с
генератора и с платката на скоростната кутия
да чукна на дърво по двигателя нищичко не съм барал
за неравномерната работа както е писал и колегата
се дължи на регулатора на рейла дюза или радтегната верига
ама това последното важи за коли над 200 к км.
веригата им е доста дълга и върти 4 вала и не е
толкова издръжлива като на по-малките мотори
ама пък немците са помислили като се разтегне
много спира да пали да не се скъса ,че толкова
много клапани трудно се правят :slap:
  • 0

#10 Dimitar Nikolov

Dimitar Nikolov

Чирак

• Потребители на форума
  • 138 Posts:

Posted 16 June 2011 - 11:42

темата дето колегата я е пуснал по -горе е моя от преди 4 г.
по стечение на обстоятелствата си взех 400 и въобще не
съжалявам. за тези години съм имал проблеми само с
генератора и с платката на скоростната кутия
да чукна на дърво по двигателя нищичко не съм барал
за неравномерната работа както е писал и колегата
се дължи на регулатора на рейла дюза или радтегната верига
ама това последното важи за коли над 200 к км.
веригата им е доста дълга и върти 4 вала и не е
толкова издръжлива като на по-малките мотори
ама пък немците са помислили като се разтегне
много спира да пали да не се скъса ,че толкова
много клапани трудно се правят :slap:

Малко да разпъна темата. Като незапознат в детайли със CDI, първоначално ми се мярна идеята за добавка за горивото.
Преди около месец сложих на Mitsubishi-то оригинална добавка Mitsubishi за дюзите - резултатът е повече от впечатляващ. За 1000 км. разликата преди и след добавката е осезаема. В комбинация с прочистване на в.филтър с копресор джипа направо е преобразен. Миналата седмица ходих до София и по нанагорнищата вървежа е като бензинов автомобил. Джипа е 16 годишен и едва ли правена тази процедура преди.
Не знам при CDI дали добавките биха дали такова отражение и дали са прпоръчителни предвид цената на една дюза.
ЛикиМоли има отделна добавка за комънрейл и обкновен дизел и явно не всяка дизел добавка е подходяща за CDI.

Тази ЕС класа е на 240к, така че причината би могла да е и ратегната верига. Незнам това дали моье да се замери.
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users