Омекнали предни и задни пружини на амортисьорите
Започната от ronin7878, 08 юни 2011 - 16:14:06
52 мнения по тази тема
Публикувано 08 юни 2011 - 16:14
Колеги миналата седмица хванах една промоцийка в БалканСтар за пролетна проверка на автомобила и ми казаха че са ми омекнали 4те пружини. Та мисълта ми е може ли да ме насочите към някакви цени и марки, от там ми казаха цифрички, но реших да питам и тук. Досега каквото съм сменял по колата е лемфиордър. Поне казват че било добро. Искам да е нещо добро,не правя компромиси че после главата боли двойно, поне до сега винаги така става.Ако някой знае цени за тази марка, ще се радвам да пише.
Публикувано 08 юни 2011 - 16:39
Мен пък ми е просто интересно,като омекнат пружините,какви са оплакванията в случая.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 08 юни 2011 - 18:49
И на мен ми казаха,че са ми омекнали и май найстина е така.Симптомите са:колата кляка от най-малкия товар,накланянето в завой е по-голямо(поне на мен така ми се струва).А иначе при мен може един човек да седне с нормално тегло и веднага се забелязва.Мен пък ми е просто интересно,като омекнат пружините,какви са оплакванията в случая.
Публикувано 08 юни 2011 - 20:02
Мой приятел с ЦЛК имаше омекнали пружини отзад и доста беше клекнала, но при мен не е така, той подлага някакви тампони да му се вдигне малко задницата че обираше легналите полицай с гърнето. Но при мен колата си стои нормално. Иначе цените в БалканСтар са 147 лв за предни пружини бр. и 127 лв за задни пружини бр., незнам много ли е скапо ли е?
Публикувано 08 юни 2011 - 21:28
Хората по кварталните сервизи имат специален инструмент, пружиномекомер се казва, а ти само разпитваш, занаята ли ще им крадеш?!?Мен пък ми е просто интересно,като омекнат пружините,какви са оплакванията в случая.
Какви били симптомите - ми като хрвърил 750 кг до 1 тон в багажника и задната седалка и колата кляка. Логично е проблема да е в пружините, трябва да се подменят с ресьори от УАЗ, за да може да се товари без да кляка.
Това, че ЦЛК-то е двуврато го прави почти пикап - сингъл каб...
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 08 юни 2011 - 23:03
Не бе mradulov,не съм ходил БС,ма те са по специализирани от селския сервиз при нас.Щом са си купили и пружинометър,хората имат яко техника.Стана ми интересно,че на човека от цяла кола,са му намерили,само четири пружини за смяна,пък ако прегледат моята с тая модерна техника,трябва да ми кажат просто какво не е за смяна,че по малко писане.Хората по кварталните сервизи имат специален инструмент, пружиномекомер се казва, а ти само разпитваш, занаята ли ще им крадеш?!?
Какви били симптомите - ми като хрвърил 750 кг до 1 тон в багажника и задната седалка и колата кляка. Логично е проблема да е в пружините, трябва да се подменят с ресьори от УАЗ, за да може да се товари без да кляка.
Това, че ЦЛК-то е двуврато го прави почти пикап - сингъл каб...
Такова,и за да нямаме разногласия,нека някой разбиращ,да поясни /пружини на амортисиорите/.
Никога не оставям магарето си в калта.
Публикувано 08 юни 2011 - 23:59
Пружиномекомер.
Колега с новите пружини,колата ще изглежда като коза.
Колега с новите пружини,колата ще изглежда като коза.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 09 юни 2011 - 06:02
Хехехе. Тва сравнение с козата ми хареса,сега такмо си е улегнала колицата, засега няма да е изправяме още, че верно вземе да стане като някоя козица.
Публикувано 09 юни 2011 - 12:05
Сравнението идва от повдигането,т.е.'наПРЪЧване' ......коза-пръч....все една стойка.Ужас!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 26 февруари 2012 - 21:27
Колеги имам Mercedes 124 -ка
Имах проблеми по предницата, които са ремонтирани.
Отзад съм сменил задните амортисьори, баланс на гумите, чисто нови гуми, нямам крива джанта и колата продалжава да клати като лодка със скорост 100 120 е супер нестабилна
Всеки път като се качвам я карам със супер отвращение и нежелание.
Вече ми е писнало много!
Кажете ми, посъветвайте ме нещо.
Възможно ли е да е пружините да са омекнали?
Колата има хубава стойка, от къде идва т'ва клатене и тази нестабилност?
Мислех че имам изтървал амортисьор.
Смених ги и продължава .... ???
По принцип тези коли имат много хубава возия ...... пък мойта куц кон
Имах проблеми по предницата, които са ремонтирани.
Отзад съм сменил задните амортисьори, баланс на гумите, чисто нови гуми, нямам крива джанта и колата продалжава да клати като лодка със скорост 100 120 е супер нестабилна
Всеки път като се качвам я карам със супер отвращение и нежелание.
Вече ми е писнало много!
Кажете ми, посъветвайте ме нещо.
Възможно ли е да е пружините да са омекнали?
Колата има хубава стойка, от къде идва т'ва клатене и тази нестабилност?
Мислех че имам изтървал амортисьор.
Смених ги и продължава .... ???
По принцип тези коли имат много хубава возия ...... пък мойта куц кон
Публикувано 26 февруари 2012 - 23:15
Отпред или отзад люлее?
Публикувано 28 февруари 2012 - 21:13
Каточе ли отзад .... абе отзад си е .... и малка неравност да има по пътя дава отражение на самата стабилност на колата .......... !!!
Публикувано 28 февруари 2012 - 21:41
Каточе ли отзад .... абе отзад си е .... и малка неравност да има по пътя дава отражение на самата стабилност на колата .......... !!!
Като пипа предницата направи ли и реглаж ... ? прилича ми на някаква не съосност .. странно !!!
Този пост е редактиран от Chestit0: 28 февруари 2012 - 21:42
Публикувано 28 февруари 2012 - 23:27
ееее как да задалжително аз затова споделям искам да чуя други мнения и идеи .... просто няма от какво друго да клати немога да си убясня като возя хора ватре ги гледам са клатят на ляво на дясно все едно на някоя патка са се качили отгоре хахахаха ..... освен да сами омекнали пружините и да са заминали ......... !!!
Публикувано 28 февруари 2012 - 23:30
Отзад има доста втулки и тампони. Проверени ли са?
Предните горни на амортисьорите проверени ли са?
Предните горни на амортисьорите проверени ли са?
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни