Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Капаци на странични огледалаЩе се впиша ли с тях в раздела "Селски тунинг"?

• Please log in to reply
30 мнения по тази тема

#1 genadi

genadi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 368 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB, E class, 220 BlueTec, 2016

Публикувано 02 юни 2011 - 09:50

От опит знам, че е много опасно, като му влезе муха в главата на човек и затова ми се иска да помоля за още някое мнение от четящите тук. Попаднах в EBAY на предложение за капаци на страничните огледала. Да поясня, става въпрос за W211. Първия ми въпрос е, какво мислите за този модел капаци от снимките и втория е, дали ще е възможно да се свърже плафона осветяващ земята т.к. оригинално този плафон е разположен в долната част на вратата?Прикачен файл  W211-Mirror-Cover-Arrow-3.jpg   41,04K   173 Брой свалянияПрикачен файл  W211-07-09-BK-ALL-Arrow-3.jpg   52,43K   182 Брой сваляния
  • 0

#2 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юни 2011 - 10:04

Харесват ми, при това много.
Дано качеството е добро, че от китайче до китайче има огромна разлика... но ако са добре направени, изглежда направо отлично.

Разбира се, че можеш да вържеш долната светлинка за плафона на вратата. Само ще трябва да се свали кората, но в името на малки гъдели, се правят чудеса :)
  • 0

#3 asennikolov

asennikolov

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 150 Мнения:
  • Град:Дупница
  • Автомобил:
    W202,W208,W211,W463
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 юни 2011 - 17:46

Добре  изглеждат  на  снимките , ама  наживо ...????  Ако  ги  поръчваш  обърни  внимание  на  1та  снимка  е   W211  от  02г.-  , а  на  2та  феислифта (огледалата  са  различни).
  • 0

#4 genadi

genadi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 368 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 03 юни 2011 - 08:01

Добре  изглеждат  на  снимките , ама  наживо ...????  Ако  ги  поръчваш  обърни  внимание  на  1та  снимка  е   W211  от  02г.-  , а  на  2та  феислифта (огледалата  са  различни).

Забелязал си съвсем правилно. Доставчика предлага два вида: За мод. 2002-2006 и за мод. 2007-2009 (face lift). Вероятно е за това да е постнал два вида снимки. А качеството на пластмасата, наистина е повод за безпокойство... Ето още снимки:Прикачен файл  W211-UNPAINTED-ALL-07-09_001.jpg   54,03K   74 Брой сваляния Прикачен файл  W211-Mirror-Cover-Arrow-2.jpg   40,43K   76 Брой сваляния
  • 0

#5 X-Light

X-Light

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:
  • Град:Бургас/София
  • Автомобил:
    CLK W208 2.0 Kompressor 192 PS

Публикувано 04 юни 2011 - 02:37

Дай да го видим тоя "аукцион". Всичко зависи от цената - ако са евтини, защо да не се пробва...
  • 0

Публикувано изображение
The best or nothing.

#6 genadi

genadi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 368 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 04 юни 2011 - 11:13

Дай да го видим тоя "аукцион". Всичко зависи от цената - ако са евтини, защо да не се пробва...

Има два варианта.
- По евтин: http://cgi.ebay.com/...sQ5fAccessories
- И по скъп: http://cgi.ebay.de/S...=item3a5d5deab6
Не ясно колко са качествени, но друго е ясно, че хубаво и евтино няма... Дано само работят линковете?
  • 0

#7 X-Light

X-Light

Чирак

• Потребители на форума
  • 152 Мнения:
  • Град:Бургас/София
  • Автомобил:
    CLK W208 2.0 Kompressor 192 PS

Публикувано 05 юни 2011 - 05:48

Цената не е точно като на евтина китайска стока. Иначе изглеждат интересно...
  • 0

Публикувано изображение
The best or nothing.

#8 dimitardonev

dimitardonev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    w211 2005g.

Публикувано 06 юни 2011 - 23:36

Колеги, а някой знае ли къде излиза плюса за предния централен плафон? Аз искам да направя това нещо със диодни светлини + такива във дръжките на вратите. Идеята е когато отключиш колата да светне, а не когато отвориш вратата(плафона на вратата светва само когато я отвориш)Не искам да вземам плюса директно горе от плафона, а би трябвало да излиза на някъкъв бушон нали? Дайте акъл.
  • 0

#9 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 юни 2011 - 00:00

И аз от доста време се опитвам да го намеря, за да си сложа плафони в краката. :)
Ако го намерим, ще взема да бодна светодиоди и в огледалата.
  • 0

#10 genadi

genadi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 368 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 07 юни 2011 - 09:57

Преди няколко дена, на излизане от един хотел, попаднах на един Lexus 600, от който разтоварваха багаж двамата му пътници. Вратите и багажния капак бяха отворени, при което ми направи много приятно впечатление светодиодното му осветление на купето и багажника. Млечно бялата светлина в тъмното, придаваше на колата много тежкарско излъчване. Естествено за това допринасяше не само осветлението, но и класата на колата, козирката на хотела и т.н. Но тогава ми мина идеята, че подобен /да не кажа същия/ ефект може да се получи във всяка кола, като се подменят сдандартните сулфитни крушки в плафоните на багажника, купето и вратите със светодиодни такива. Допълнителен бонус при една такава манипулация е и сравнително ниските разходи за подобни светодиодни крушки, както и че няма да се появи индикация за изгоряла крушка на таблото на колата.
  • 0

#11 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 07 юни 2011 - 10:13

Само да не ви подведа, но почти съм сигурен, че до горе в плафона отива постоянен "+", ефекта на закъснението се прави от електроника близо до плафона. Т.е. заради ефекта, ще трябва да се дърпа жица от там.
Относно осветлението в краката и в багажника, аз отдавна съм го направил с диодни елементи, някои колеги дори са го виждали. Действително светлината е много мека. Използвах три-диодни елементи за 12 волта от магазините на Елимекс, просто са ми най-близо, цената 1,50 и има в доста цветове.
За осветлението в краката намерих постоянен плюс, и под кората на вратата потърсих синя жица с прекъсната бяла лента, ще рече минус през ключе. С отваряне на предните врати светват лампите. При задните е по-голям зора. За багажника просто махнах мъждукащата сулфидна крушка и успоредно навързах два комплекта диоди, близо до тонколоните. Ефекта е поразителен, поне за мен. Личният ми избор е зелен цвят, но и червеното е доста готино.
  • 0

#12 sakata

sakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 724 Мнения:
  • Автомобил:
    W210 E320T CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 юни 2011 - 10:23

... Идеята е когато отключиш колата да светне, а не когато отвориш вратата(плафона на вратата светва само когато я отвориш)Не искам да вземам плюса директно горе от плафона, а би трябвало да излиза на някъкъв бушон нали? Дайте акъл....

По моята кола нищо не е пипано и само като я отключа от дистанционното на алармата светка всичко, точно както ти искаш. Виж да не е някаква настройка на алармата.
  • 0
I expect nothing. I fear no one. I am free.

#13 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 юни 2011 - 11:05

a_atanasov, ама аз искам да ми светят плафоните в краката с централния плафон, а не с вратите :) През вратите лесно!
  • 0

#14 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 07 юни 2011 - 12:57

В такъв случай взимаш стоманена тел, връзваш жицата, и ръгаш докато се покаже при колонката. Натам е лесно.
  • 0

#15 dimitardonev

dimitardonev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    w211 2005g.

Публикувано 08 юни 2011 - 00:27

По моята кола нищо не е пипано и само като я отключа от дистанционното на алармата светка всичко, точно както ти искаш. Виж да не е някаква настройка на алармата.

Сигурен ли си, че и плафоните на вратата светват като отключиш колата от дистанционното?(без да си отворил вратата)
При мен те светват чак когато отворя вратата. А идеята е в пълна тъмнина когато отключиш колата да светне без да си отворил още вратата.
Поздрави!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни